Vyhazujete lahvičky

LP4
1356
11.3.23 22:26

Vyhazujete lahvičky

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat zda po nějaké době vyhazujete lahvičky nebo savicky a kupujete nové? Z důvodu třeba plastu nacuchleho jarem nebo tak něco… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7228
11.3.23 22:54
@LP4 píše:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat zda po nějaké době vyhazujete lahvičky nebo savicky a kupujete nové? Z důvodu třeba plastu nacuchleho jarem nebo tak něco… :lol:

savičky z důvodu rozkousání dítětem ;) plast se ti nenacucne jarem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
11.3.23 22:59

Děti mám kojené, ale dudlíky a savičky se mají měnit každý měsíc a lahvičky taky pravidelně. Kamarádky, které nekojí, jich mají v provozu víc zároveň.
Nejtrvanlivější je láhev skleněná, ale tu dnes používá málokdo.

Kaučukové dudlíky jsou teď považovány za nejlepší, ale kaučuk má vlastnost bobtnat a ztrácet tvar. Z hlediska zubařů se na dudlíku usazují bakterie, častým vyvářením nebo sterilizací taky dochází k únavě materiálu.

Ani by mě nenapadlo, že se na toto bude někdo ptát. Tyto potřeby je nutné automaticky časem vyměnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
11.3.23 23:00

Já jsem měla sklo, takže výměnu lahve max. z důvodu rozbití. Savičku jsem měnila většinou díky tomu, že byla rozkousaná, ale párkrát se stalo, že jsem ji měnila, že se mi zdála už opravdu bléééé a nešla už ani pořádně vyčistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
11.3.23 23:05

Na plastu se spíš usazuje vodní kámen spolu se zbytky obsahu lahvičky. Moje děti měly až učící hrnečky ve věku kolem roku, vždy jsem po pár měsících vyměnila.
Doba používání záleží i na tom, o jak kvalitní věc jde. Jsou levnější, které nemají náhradní díly, které jdou dokoupit a tím nejdou úplně rozebrat na několik částí a pořádně vyčistit. Tyto se většinou prodávají v drogeriích.
A naopak značkové, jsou trvanlivější a jednotlivé díly jdou dle potřeby vyměnit. Tím, že jdou rozebrat na několik částí, tak líp vyčistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1356
11.3.23 23:19

@1Pears1 Já je právě měním..Ale nekdo mi právě říkal, že to nedělá..Tak se ptám jak to mají ostatní..Mému už je přes rok, ale furt má každý den mléko a přemýšlím zda zas koupit lahvičky nebo mu to mléko začít dávat z pitka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
11.3.23 23:22
@LP4 píše:
@1Pears1 Já je právě měním..Ale nekdo mi právě říkal, že to nedělá..Tak se ptám jak to mají ostatní..Mému už je přes rok, ale furt má každý den mléko a přemýšlím zda zas koupit lahvičky nebo mu to mléko začít dávat z pitka :lol:

Lahvicky jsem nikdy nemenila, mela jsem kvalitni od Medely, a savicky dle potreby kdyz se znicily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
11.3.23 23:24
@LP4 píše:
@1Pears1 Já je právě měním..Ale nekdo mi právě říkal, že to nedělá..Tak se ptám jak to mají ostatní..Mému už je přes rok, ale furt má každý den mléko a přemýšlím zda zas koupit lahvičky nebo mu to mléko začít dávat z pitka :lol:

Já měla pro dceru x láhviček, hrníčku..a nic nevzala nechtěla… až pak cca 18-20m přešla na zdravou láhev a z toho pije mléko i nyní ve skoro 7mi letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
11.3.23 23:54
@LP4 píše:

Dala bych pítko, ale takové co se nedá vylít ;)

jinak teda k tomu měnění lahviček, já měla MAM a ty se fakt dají rozebrat na součástky, časem jsem menší vyměnila za větší objem, to bylo cca ve 4 měsících a pak asi v 9 měsících za typ pro větší děti…ale savičky jsem měnila určitě častěji, hlavně když začaly růst zuby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.23 04:01
@welovefashion píše:
savičky z důvodu rozkousání dítětem ;) plast se ti nenacucne jarem :mrgreen:

Mně se nacucalo už několik krabiček rajčatovou omáčkou :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...