Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat zda po nějaké době vyhazujete lahvičky nebo savicky a kupujete nové? Z důvodu třeba plastu nacuchleho jarem nebo tak něco… ![]()
@LP4 píše:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat zda po nějaké době vyhazujete lahvičky nebo savicky a kupujete nové? Z důvodu třeba plastu nacuchleho jarem nebo tak něco…
savičky z důvodu rozkousání dítětem
plast se ti nenacucne jarem ![]()
Děti mám kojené, ale dudlíky a savičky se mají měnit každý měsíc a lahvičky taky pravidelně. Kamarádky, které nekojí, jich mají v provozu víc zároveň.
Nejtrvanlivější je láhev skleněná, ale tu dnes používá málokdo.
Kaučukové dudlíky jsou teď považovány za nejlepší, ale kaučuk má vlastnost bobtnat a ztrácet tvar. Z hlediska zubařů se na dudlíku usazují bakterie, častým vyvářením nebo sterilizací taky dochází k únavě materiálu.
Ani by mě nenapadlo, že se na toto bude někdo ptát. Tyto potřeby je nutné automaticky časem vyměnit.
Já jsem měla sklo, takže výměnu lahve max. z důvodu rozbití. Savičku jsem měnila většinou díky tomu, že byla rozkousaná, ale párkrát se stalo, že jsem ji měnila, že se mi zdála už opravdu bléééé a nešla už ani pořádně vyčistit.
Na plastu se spíš usazuje vodní kámen spolu se zbytky obsahu lahvičky. Moje děti měly až učící hrnečky ve věku kolem roku, vždy jsem po pár měsících vyměnila.
Doba používání záleží i na tom, o jak kvalitní věc jde. Jsou levnější, které nemají náhradní díly, které jdou dokoupit a tím nejdou úplně rozebrat na několik částí a pořádně vyčistit. Tyto se většinou prodávají v drogeriích.
A naopak značkové, jsou trvanlivější a jednotlivé díly jdou dle potřeby vyměnit. Tím, že jdou rozebrat na několik částí, tak líp vyčistit.
@1Pears1 Já je právě měním..Ale nekdo mi právě říkal, že to nedělá..Tak se ptám jak to mají ostatní..Mému už je přes rok, ale furt má každý den mléko a přemýšlím zda zas koupit lahvičky nebo mu to mléko začít dávat z pitka ![]()
@LP4 píše:
@1Pears1 Já je právě měním..Ale nekdo mi právě říkal, že to nedělá..Tak se ptám jak to mají ostatní..Mému už je přes rok, ale furt má každý den mléko a přemýšlím zda zas koupit lahvičky nebo mu to mléko začít dávat z pitka
Lahvicky jsem nikdy nemenila, mela jsem kvalitni od Medely, a savicky dle potreby kdyz se znicily.
@LP4 píše:
@1Pears1 Já je právě měním..Ale nekdo mi právě říkal, že to nedělá..Tak se ptám jak to mají ostatní..Mému už je přes rok, ale furt má každý den mléko a přemýšlím zda zas koupit lahvičky nebo mu to mléko začít dávat z pitka
Já měla pro dceru x láhviček, hrníčku..a nic nevzala nechtěla… až pak cca 18-20m přešla na zdravou láhev a z toho pije mléko i nyní ve skoro 7mi letech…
@LP4 píše:
Dala bych pítko, ale takové co se nedá vylít ![]()
jinak teda k tomu měnění lahviček, já měla MAM a ty se fakt dají rozebrat na součástky, časem jsem menší vyměnila za větší objem, to bylo cca ve 4 měsících a pak asi v 9 měsících za typ pro větší děti…ale savičky jsem měnila určitě častěji, hlavně když začaly růst zuby…
@welovefashion píše:
savičky z důvodu rozkousání dítětemplast se ti nenacucne jarem
Mně se nacucalo už několik krabiček rajčatovou omáčkou
![]()