Kojení nebo UM?

Anonymní
16.3.23 08:25

Kojení nebo UM?

Ahoj. Dceři jsou 4 měsíce, je plně kojená, prospívá dobře. Byla hodně plačtivá, trpěla na koliky, ve 2,5 měsících se objevila ve stolici krev. Vysadila jsem mléko a výrazně se to zlepšilo, směje se, nekroutí se, jenže krev se objevuje dál. Má i ekzém na hrudníku a trochu na tvářích. Hlen ve stolici má taky celou dobu. Podle lékařů alergie. Postupně jsem vysadila i další rizikové potraviny a jejich stopy. Už jím jen rýži, zeleninu, vepřové, banán a hrušku, piju kojící čaj. Za měsíc a půl jsem zhubla pět kilo a už to začíná být problém. Občas je stolice lepší (vždy s hlenem), pak se zase nitky/tečky krve objeví, ne tolik jako na začátku. Prý mám zkusit alergologii. Gastro podle doktorky nemá cenu. Stěry byly negativní. Něco ji nejspíš dráždí a nedokážu odhalit co (zapisuju si, co jím celou dobu).

Je podle vás lepší přejít na UM nebo vydržet na dietě s tím, že tam ta krev občas bude?

Díky za přečtení a vaše názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35671
16.3.23 08:39

Zkusila bych vydržet s kojením a začala zavádět příkrmy. Ono to trvá než se to zažívání u dětí upraví a dozraje.
Probiotika dáváš?
Syn měl taky jako miminko hleny ve stolici, divnou barvu a zápach, tak jsem taky zkoušela bez mlíka a zlepšení jen mírně snad po třech měsících. Tak mě doktorka řekla ať zkusím zátěžový test a naopak jim teď samy mléčný výrobky a uvidím co se stane. Nestalo se nic a pak u se mu to i upravilo najednou samo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76342
16.3.23 09:43
@JancaS84 píše:
Zkusila bych vydržet s kojením a začala zavádět příkrmy. Ono to trvá než se to zažívání u dětí upraví a dozraje.
Probiotika dáváš?
Syn měl taky jako miminko hleny ve stolici, divnou barvu a zápach, tak jsem taky zkoušela bez mlíka a zlepšení jen mírně snad po třech měsících. Tak mě doktorka řekla ať zkusím zátěžový test a naopak jim teď samy mléčný výrobky a uvidím co se stane. Nestalo se nic a pak u se mu to i upravilo najednou samo. :nevim:

kojit? když paní zhubla za měsíc a půl 5 kg a začíná to být problém?
to se má úplně zničit, hlavně když bude kojit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.23 09:56

Vyzkoušej. Jestli po um broblem zmizí, máš odpověď. Jestli ne obtěžuje Dr s dalším vyšetřením. Mě to v pořádku nepřijde.

• Citovat
  • Upravit
10028
16.3.23 09:56

Pokud mas uz ted tak omezeny jidelnicek a zhubla jsi 5 kilo, dala bych UM, jinak z tebe za chvilku bude kostra bez emergie s se zdravotnimi problemy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
16.3.23 10:05

Já jsem vždycky pro kojení, ale v tomhle případě bych asi zkusila um. Pět kilo je dost. Záleží na tom, jestli je to pro tebe žádoucí anebo ne. Pokud už máš podvahu, tak bych to nepokoušela. Naše malá má měsíc a půl. Koliky má taky, hlen sem tam taky. Trosku jsem omezila mléko a je to lepší, ale úplně jsem ho nevysadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35671
16.3.23 10:17
@stinga píše:
kojit? když paní zhubla za měsíc a půl 5 kg a začíná to být problém?
to se má úplně zničit, hlavně když bude kojit?

Když začne zavádět příkrmy a dítě bude pěkně jíst může kojení během chvíle omezit. Samozřejmě může dát i UM, otázka co to u miminka udělá.
Psala jsem co bych udělala já. Svůj názor ji nenutím a netvrdím, že to je jediný správný řešení.
Pokud extrémně hubne tak musí přidat na jídle i když má omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
16.3.23 10:44
@Anonymní píše:
Ahoj. Dceři jsou 4 měsíce, je plně kojená, prospívá dobře. Byla hodně plačtivá, trpěla na koliky, ve 2,5 měsících se objevila ve stolici krev. Vysadila jsem mléko a výrazně se to zlepšilo, směje se, nekroutí se, jenže krev se objevuje dál. Má i ekzém na hrudníku a trochu na tvářích. Hlen ve stolici má taky celou dobu. Podle lékařů alergie. Postupně jsem vysadila i další rizikové potraviny a jejich stopy. Už jím jen rýži, zeleninu, vepřové, banán a hrušku, piju kojící čaj. Za měsíc a půl jsem zhubla pět kilo a už to začíná být problém. Občas je stolice lepší (vždy s hlenem), pak se zase nitky/tečky krve objeví, ne tolik jako na začátku. Prý mám zkusit alergologii. Gastro podle doktorky nemá cenu. Stěry byly negativní. Něco ji nejspíš dráždí a nedokážu odhalit co (zapisuju si, co jím celou dobu).

Je podle vás lepší přejít na UM nebo vydržet na dietě s tím, že tam ta krev občas bude?

Matka v klidu a pohodě, dítě v klidu a pohodě. Fed is best, ne breast is best.
Jak dlouho chceš přežívat na suché rýži a banánech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.23 11:01

Děkuju všem.
Probiotika nebereme, četla jsem o tom, no žádná z doktorek je nezmínila. Zeptám se. Ony asi moc nevědí, co s námi dělat. Dceři budou teda 4 měsíce za 2 dny, tak možná proto neřešily ty příkrmy ještě.
Já už mám z toho jídla úplný stres, bojím se cokoli sníst a podváha je to zatím na horní hranici.
S kojením máme celkově potíže. Myslím, že pokud dám UM a budu odsávat, o mlíko přijdu. Což je mi líto a nerada bych to vzdala předčasně. Kdyby tam neměla tu krev, tak nejsem tolik nervózní. Bojím se, aby do budoucna neměla kvůli tomu problémy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.23 11:05
@annlady píše:
Matka v klidu a pohodě, dítě v klidu a pohodě. Fed is best, ne breast is best.
Jak dlouho chceš přežívat na suché rýži a banánech?

Souhlasím. Já už se bojím i těch banánů a rýže 🙃

• Citovat
  • Upravit
35671
16.3.23 11:16

Probiotika jsou základ při jakýchkoliv střevních potížích. Děti kdykoliv měly něco takovýho tak vždy dieta aspoň 14 dní, probiotika aspoň měsíc. Střevům to někdy trvá dlouho než se zase zregenerují.
UM není jed. Vyrostla na něm spousta dětí. Když to jinak dál nepůjde tak se svět nezboří. Udělala jsi maximu co jsi mohla. Nemusíš mít žádné výčitky. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
16.3.23 11:42

Řekla bych že vliv stravy matky se dost přeceňuje… jestli výrazně pomohlo nejíst mléčné produkty, tak ok, je v pořádku je vysadit, ale přestat jíst všechno kromě rýže a banánů a stále nevidět výsledky je podle mě nesmysl, vždyť to s tím jídlem nemusí vůbec souviset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
16.3.23 12:25

Probiotika jsou úplně nutnost. Jinak jsi si jistá, že opravdu nemáš ani stopové množství mléčné bílkoviny? Někdy stačí požít stejnou vařečku nebo některé léky obsahují mléčnou bílkovinu. Jak dlouho už nejíš mléčné výrobky?

• Citovat
  • Upravit
72725
16.3.23 13:08
@Anonymní píše:

Já musela y takovou kojení stopnout a nasadit um. Shodila jsem 25 kg, byla ze mě troska :think: takže určitě bych kojení neudržovala za každou cenu, pokud by to mělo odrovnat Tebe :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15178
16.3.23 13:56

A když dítěti nabídneš flašku s um, vezme si? Ze by třeba fungovala nějaká intuice a to dítě pozná, ze je to pro nej lepší? Moje děti odmítaly cokoli pozřít z gumového dudlíku, ani odstrikane mm, natož um, takže pro mě by přechod u 4mesicniho dítěte na um, znamenalo velký problém. Myslím, ze se to lehlo řekne přestat kojit, ale hůř udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová