Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já jsem hodně pro kojení, ale samozřejmě ne za cenu fyzické devastace matky. Na UM ti samozřejmě taky ve zdraví přežije. Ale v kontextu toho, co píšeš, bych se trochu bála, že si ani s UM moc nepomůžete. Protože:
S rovnakým problémom som v 4m prešla na UM s obomi deťmi. Neľutujem, ja som mohla normálne jesť, problémy dieťaťu zmizli takmer okamžite a pri zavádzaní príkrmov som aspoň nemusela riešiť, či nesadol prikrm alebo niečo čo som ja zjedla.
@Tosidelassrandu píše:
Probiotika jsou úplně nutnost. Jinak jsi si jistá, že opravdu nemáš ani stopové množství mléčné bílkoviny? Někdy stačí požít stejnou vařečku nebo některé léky obsahují mléčnou bílkovinu. Jak dlouho už nejíš mléčné výrobky?
Mléčné výrobky už měsíc a týden, stopy mléka asi tři čtyři týdny. Plus podobně dlouho sóju, vajíčka, pak i lepek, další velké alergeny… A nic jsem nebrala.
@JancaS84 píše:
Probiotika jsou základ při jakýchkoliv střevních potížích. Děti kdykoliv měly něco takovýho tak vždy dieta aspoň 14 dní, probiotika aspoň měsíc. Střevům to někdy trvá dlouho než se zase zregenerují.
UM není jed. Vyrostla na něm spousta dětí. Když to jinak dál nepůjde tak se svět nezboří. Udělala jsi maximu co jsi mohla. Nemusíš mít žádné výčitky.
Díky moc. Sama jsem byla na umělém od tří měsíců a přežila jsem.
@Alušáček píše:
A když dítěti nabídneš flašku s um, vezme si? Ze by třeba fungovala nějaká intuice a to dítě pozná, ze je to pro nej lepší? Moje děti odmítaly cokoli pozřít z gumového dudlíku, ani odstrikane mm, natož um, takže pro mě by přechod u 4mesicniho dítěte na um, znamenalo velký problém. Myslím, ze se to lehlo řekne přestat kojit, ale hůř udělá.
Nevím, ale kojím s klouboučkama a bez nich to prostě nejde. Někde jsem četla, že je to s nimi podobné jako s lahví. Dokrmovat přes stříkačku nebo lžičku byl ale velký problém (zkoušela jsem před dvěma měsíci).
Minulé úterý mi doktorka schválila tuhle hodně striktní dietu. Dneska mi řekla, ať jím všechno kromě mléka, když dieta nefunguje. Postupně přidám méně rizikové potraviny. Zkusím probiotika, alergo, gastro a při zhoršení i to UM. Uklidnily jste mě, děkuju ![]()
Ahoj, muzu rict zk od segry, mela podobny, mozna stejny problem jako ty.Maly mel krev v plince a kdyz prestala uplne kojit, tak ok.Mel nejake specialni mleko kvuli alergii-snad soja apod, asi po roce uz to bylo ok.
A ten banán je fakt ok?? Protože při alergii na latex dělá problém hodně ten banán, je tam spojitost