Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, špinění před MS by moho být vlivem nedostatku progesteronu… Mě na to dávali Utrogestan, ale není to léčba, jen potlačení příznaků.. Možná si zkusit nechat udělat hormonální profil a pak podle toho nasadit třeba nějaké bylinky. Ale jsou to jen moje domněnky a zkušenost, neber to prosím jako směrodatné. Držím palce, ať se miminko podaří brzy ![]()
@Anonymní píše:
Zdravim![]()
holky mate s tim zkusenosti? Uz cca tri roky dochazim na gyndu co pul roku kvuli drobným zmenam na cipku…objevilo se to po porodu, ale zatim prej jen nejaky hodne drobny zmeny co se neresi jen hlidaji
Ale jde mi o to, moje menstruace je v rozmezi 27-33dni….pred porodem to bylo 32-40dni…takze v tomhle vidim zlepseni, jenze ted se mi stalo dvakrat po sobe, ze menstruace dorazila v rozmezi ale pred jsem cca 5-7dni mela spineni…a bylo i krvi…nejdriv jsem myslela, ze mam slabsi menstruaci ale pak dorazila i menstruace
![]()
Na gynde jsem byla koncem leta a vse ok, cytolka dokonce lepsi nez treba rok dozadu…akorat jsme si s manzelem rekli, ze zkusíme druhe dite a ted se mi to takhle zblaznilo…jeste dodam, ze jsme rekli, ze to zkusime ted po menstruaci, takze tehotna nejsem 100%….
Stara snad uplne nejsem (31) takze nejakej prechod to snad neni😂
Na cytologii bych si dala pozor nechala si udělat lepší cytologii 500kc a HPV test jinak možná nehormonalni rovnováha, polyp, atd..to může bejt skrze to špinění
Ahoj, nemam po porodu, teprve se snazime o prvni, ale zmeny na cipku jsem taky obcas mela, ale v vse v normalni fazi. Spinila jsem pred MS taky docela dlouho, nejak jsem se s tim smirila, ale pri snazeni a podporu otehotneni jsem zacla brat vitaminy VERRA plodnost a tehotenstvi a MACU peruanskou a musim rict ze se mi tim krasne srovnal cyklus a hlavne spineni. Zadny ze tri dny pred MS spinim. Ted rano zaspinim a do x hodin to dostanu. Tak ja mohu dat radu kvalitni vitaminy na srovnani hormonu MS ![]()
@Lenca118 tak doufam, ze ten polyp by byl videt na ty prohlidce mesic dozadu…ja chodim na onkogynekologii, pokazde se divaji cipek pres kolposkop a pokazde delaji ten lepsi odber cytologie…ja doufam, ze to jsou jen ty hormony no😥 @Lavender1 premyslela jsem ze zkusim nejake bylinky…zvlastni je ze do ted jsem problemy nemela proste, ja ani nevim jestli jsem mela tento cyklus ovulku… ![]()
@Kristyna508 ja sem to prave taky tak mela vzdycky…rano sem zacala spinkt a vecer jsem to mela, nebo vecer spineni a druhy den rano jsem to mela…ted mam nejaky 6DC a jeste se MS nerizjela nebo jestli je to jen slaba MS…cert aby se v tom vyznal😀 🤷♀️
@Anonymní píše:
@Lenca118 tak doufam, ze ten polyp by byl videt na ty prohlidce mesic dozadu…ja chodim na onkogynekologii, pokazde se divaji cipek pres kolposkop a pokazde delaji ten lepsi odber cytologie…ja doufam, ze to jsou jen ty hormony no😥 @Lavender1 premyslela jsem ze zkusim nejake bylinky…zvlastni je ze do ted jsem problemy nemela proste, ja ani nevim jestli jsem mela tento cyklus ovulku…
Polyp vydet nemusí, hyperplazie endrometria taky není jen tak poznat tím pádem bych to viděla že to bude hormony, možná ještě endometrioza…
@Lenca118 jezisi si me docela vylekala…ja si rikala, ze kdyz chodim co pul roku na specializovany pracoviste a delaji pokazde cytolku, ze jsem hlidana ![]()
Tak to snad nehrozi u me
je 31 a prechod snad tohle neni🤷♀️
@Anonymní píše:
@Lenca118 jezisi si me docela vylekala…ja si rikala, ze kdyz chodim co pul roku na specializovany pracoviste a delaji pokazde cytolku, ze jsem hlidana
Ano to je skrz HPV ale to ostatní mě třeba to zjistily po hysterektomii byla jsem na konizaci a cca rok co bylo po tom byla hrůza a to špinění též jsem měla není to věku je to vašem těle hlavně na hyperlazii se musí vzít vzorek taky jsem měla od lékaře kteří mi dělal konizaci napsáno že moje starosti jsou v hlavě tak at mi dr dá hormony, pak děloha že je v zadu a křečové žíly na děloze tak že jsem šla na hystologickou revizi a šup vše se tam zjistili ale od čípku to nebylo po konizaci tak že jsem šla na hysterektomii jelikož nikdo neviděl do čípku a šup zjištěno malí nález v čípku hpv 45 + ostatní pozitvni a hyperplazie endrometria časem by mi dali hormony a do roka by to byla rakovina a nebyla jsem v přechodu vek 35 let
@Lenca118 aha to me mrzi, ze jste mela takove starosti…no ja mela po porodu nalez na cipku, delali mi histologii a vysli jen dribny zmeny ktery mi prave co pul roku sleduji…
Po porodu jsem necele tri roky…nic jineho me neptrapi, neboli…pri sexu problemy nejsou…na prohlidky chodim vcas…tak ted nejak moc nevim co si z toho vzit a trpěla jste jen na spineni? Nebo jste mela i jine problemy? Ja se citim dobre, rekla bych ze svoje telo znam dobre, jim zdrave, cvicim…mam 165cm - 55kg…takze nadvaha taky ne…
Taky jsem měla tento problém. Začalo mi to potom co mi našli lehké změny na čípku (LSIL). Cytologie pak už byla ok, ale pořád jsem špinila. Hormony v normě. Jen mi zbyly drobné změny na čípku ( doktorka říkala že ho mám citlivý). Na to mi pomohl papylocare, ale špinění zůstalo. Na přesnou příčinu se nepřišlo. Na otěhotnění to vliv nemělo, takže hormony to nebyly. Musí asi doktorka vyloučit postupně každou možnost. Třeba pak přijdete na řešení.
@lenicka134 dekuju za zkusenost…no ja uvidim jak to bude vypadat tak nejak dal…ja totiz ani nevim jestli ted to byla slabsi menstruace nebo zase jen spineni pred🤷♀️musim pockat no…prosti tyden si skocim na gynekologii a poradim se jeste se svou doktorkou….minuly mesic to bylo cca tri dny pred menstruaci a ted mam nejaky cca 6DC ale podle me je to vic nez jen spineni takze mozna slabsi menstruace…uz jsem na interneru objednala i nejake bylinky co zkusim🙈vzdycky jsem si rikala ze jakou mam kliku, ze aspon tu menstruaci mam +- pravidelne😂 🙈
Po revizi jsem taky spinila pred ms. Nekde jsem se dozvedela, ze to je nedostatek progesteronu. Nebo tedy muze byt. Koupila jsem si drmek forte a hned prvni mesic zadne spineni a dokonce po roce pozitivni tehotensky test. Po vysazeni drmku se mimco neudrzelo. Druhy mesic vse stejne. Pristi tyden jdu na testy, ale jsem presvedcena, ze jde o progesteron..
Zdravim
holky mate s tim zkusenosti? Uz cca tri roky dochazim na gyndu co pul roku kvuli drobným zmenam na cipku…objevilo se to po porodu, ale zatim prej jen nejaky hodne drobny zmeny co se neresi jen hlidaji
Ale jde mi o to, moje menstruace je v rozmezi 27-33dni….pred porodem to bylo 32-40dni…takze v tomhle vidim zlepseni, jenze ted se mi stalo dvakrat po sobe, ze menstruace dorazila v rozmezi ale pred jsem cca 5-7dni mela spineni…a bylo i krvi…nejdriv jsem myslela, ze mam slabsi menstruaci ale pak dorazila i menstruace

Na gynde jsem byla koncem leta a vse ok, cytolka dokonce lepsi nez treba rok dozadu…akorat jsme si s manzelem rekli, ze zkusíme druhe dite a ted se mi to takhle zblaznilo…jeste dodam, ze jsme rekli, ze to zkusime ted po menstruaci, takze tehotna nejsem 100%….
Stara snad uplne nejsem (31) takze nejakej prechod to snad neni😂