Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dlouho jsem přemýšlela jestli se tu mám zeptat na zdravotní problémy svého otce, pokud se zde najde někdo kdo má buď zkušenosti a už se s tím setkal nebo kdo tomu rozumí. Jedná se o mého otce je mu 75 ale poměrně v kondici i mentálně v normě. Už od května trpí průjmem ze začátku to bylo 2× až 3× denně, běžné léky nezabírali, teď už chodí každé 2 hodiny i v noci a moje matka má podezření že viděla v záchodě krev. Jediná potíž je že odmítá jít k lékaři, na jedné straně tomu rozumím jeho bratr zemřel na rakovinu střev a asi se bojí, ale i tak by měl se nechat vyšetřit. Jinak nezvrací, chuť k jídlu má taky, akorát nejí celý dopoledne kdy jde ven, aby nemusel hledat záchod. Řekla bych že ztratil na váze a jako by mu lehce vystouplou břicho. Vím že nelze říct co to je, spíše by mě zajímalo které onemocnění se může takhle projevovat a kam to až může vést. Začínám mít už strach a nevím co dělat. Prý k doktorovy půjde až nabere odvahu.Tak jsem si aspoň postěžovala jak dokáží rodiče hazardovat se zdravím.
Nastalo tam něco v tom květnu?
Před lety jsem měla dlouhodobý průjem, na uhlí ani smektu nereagoval. Ale neměla jsem tou dobou moc kapacitu to řešit, až po víc jak měsíci. Měla jsem průjem až 15× denně. No a byla to clostridie difficile, hnusná, potenciálně dost nebezpečná, ale antibiotiky léčitelná bakterie.
Ten průjem při tom bývá žlutý, hlenovitý a s typickým zápachem.
Zjišťuje se to rozborem vzorku stolice.
Ale těch variant, co to může být, je asi bambilion, určitě to chce toho doktora a co nejdříve, než se ten problém víc a víc prohloubí.
@mamule42 nejpozději po 14 dnech už měl být u doktora. Tohle není nic běžného a on si je toho asi dobře vědom. Jen tady svou nečinností všechno jen zhoršuje. Nebo je jeho plán jít rovnou do bedny.
Jako ta krev může být z toho trvalého průjmu.
Ale stejně tak to může být to, čeho se tak bojí.