Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A co životospráva? Probiotika jsou po antibiotikách super, ale je třeba počítat s tím, že pokud jíte v rozporu s tím, co potřebuje střevní mikroflora (např. hodně cukrů a ultra zpracovaných potravin, málo bílkovin a vlákniny), tak ten efekt probiotik nikdy nebude takový a bude velmi dočasný. Protože ta strava bude v růstu podporovat špatné bakterie a hubit ty dobré. Každý takový nestandardní výtok nemusí být hned od infekce. Zvlášť jestli to je jediný projev a jinak vás nic dalšího netrápí (svědění, zápach atd.)
Tak ureaplazma je pěkná potvora. A špatně se jí zbavuje. Zkus třeba gynimun rapid nějakou delší dobu na doléčení sliznice.
Dobrý den, byla jsem několikrát přeléčená Atb na ureoplazmata. Mám 1 den po dobrání Atb a mám pořád žlutý výtok (trápí mě už dlouho žlutý výtok, ale byly vždy nalezeny jen ureoplazmata). Výtok je bez zápachu, bez obtíží. Během atb jsem brala probiotika určené přímo na vaginální mikroflóru + jsem používala lactofeel na ph a dnes jsem si koupila flor feminu. Nevíte čím to může být způsobené? Četla jsem, že to může být i oxidací na vzduchu, ale nevím teda.