Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer, mám otázku ohledně jedné věci. Mám maminku ve věku 47 let a před týdnem jí zjistili mimoděložní těhotenství. Byla by teď 4 měsíce těhotná a doktoři dělají že hormony klesají a že jí budou hlídat
prý se to střebá, tohle mi nejde do hlavy však je to velké a mělo by se to spíš vyndat pomocí operace ![]()
Má s tímhle někdo zkušenost? Mě tohle příjde fakt blbé
@Nelaa12 píše: Více
doktoři „dělají“ že hormony klesají?
jako že podvádí?
a ty sama máš lékařské vzdělání?
co se zkusit zeptat maminčiny gynekoložky? ![]()
@Keyllah máme stejnou gynekoložku ale nevím jestli mi k tomu řekne něco víc i když to je moje máma, víte doktoři před třemi lety tady měli u mě podezdření na mimoděložní těhotenství ale nakonec to bylo něco jiného jinak by mi hrozila operace. Tak mě jen zajímá proč nechají ženu riskovat život ve 4 měsíci mimoděložně.
Mám o ní strach víte
a proč si myslíte, že doktoři „dělají“ že hormony klesají? mate pro to nějaké dukazy? že to není pravda? pokud ano, přemístila bych maminku jinam…
Ve 4 měsíci mimoděložního těhotenství by už žena nebyla mezi živými. Takže kravina.
@alisekR píše: Více
Proto se ptam, zakladatelka ma podle vseho pomotane informace a celkove asi vsemu moc nerozumi
@petulka23 je ve 4 měsíci, koukala sem i na nálezy z nemocnice. Tak proto se ptám tady
mamka nemá menstruaci už od listopadu a taky jí to přišlo divné. Dělala testy a nic se neukázalo a doktoři taky nevěděli co jí je. Až teď se to zjistilo minulí týden. Je sledovaná, doktor říkal že hormony klesají a že se to prý ztratí což mě zarazilo protože dítě mimo dělohu je nemožně aby se ztratilo jen tak od sebe
Jaky nalezy z nemocnice? Ve 4. mesici je nemožné, aby mela mimoděložní, to je opravdu nesmysl.
Moc nechápu, na co se ptáš, nejspis tomu moc nerozumíš. Spis je to těhotenství uplne v zacatku a hormony klesají dle výsledku z krve, to si opravdu žádný doktor vymýšlet nemuze, potom je ten postup správný a neni potřeba žádného zákroku.
Já to chápu tak, že plod celou tu dobu neroste, proto nedošlo k žádnému prasknutí a hormony klesají, tudíž lékaři mají pocit, že by se to mohlo vstřebat. Ono to tak občas je, ale bývá to na začátku, ve 4. měsíci tedy opravdu nevím… Každopádně protože jsem o teplické nemocnici a celkově o lékařích z Teplic slyšela své, tak bych si jela pro druhý názor jinam. A případnou operaci bych určitě podstoupila jinde.
To je nejaka blbost…lekarske vzdelani nemam, ale vubec si nedokazu predstavit 4 mesice mimodelozniho tehotenstvi… A pokud by k tomu nejakym zazrakem doslo a hormony klesaji, takze plod se jako prestal vyvyjet, tak jak by se vstrebal, vzdyt miva tak 10cm a jestli je mimo delohu, tak potes koste.
Edit: projela jsem to narychlo vyhledavacem, jsou nejake zaznamenane pripady i uspesnych mimodeloznych tehotenstvi, sance hluboko pod 1 k milionu pry. Do toho 4. mesice to teda asi velice vzacne dojit muze, ale pak teda cekat, ze se vstreba, mi taky prijde silene riskantni…sla bych rozhodne jinam pro druhy nazor.
@Beruska999999 no já to mámě sama říkala že tohle není sranda. Že má jet do ústí a poradit se tam. Protože má doma malé dítě a tohle je fakt riskantní a životu nebezpečné. Ale neposlouchá mě a čeká na další kontrolu
taky sem četla něco na netu ale i tak tomu nějak nevěřím
@Anora ptala sem se tady jestli někdo nemá zkušenost s mimoděložním těhotenstvím. Protože mamka moje je v mimoděložním těhotenství a to ve 4 měsíci. Doktoři řekli že se to střepá a klesají jí i hodnoty. Ale já nechápu jak to můžou takhle nechat však je to nemožné aby se to vstřebalo, jelikož je to už velký plod bez známek života a mamku to může ohrozit pokud to praskne. Nechce mě poslechnou aby jela semnou do ústí a tam se vše vyřešilo protože teplická nemocnice není fakt dobrá.
To se můžeš ptát na co chceš, já ti říkám, že je to nesmysl a máš mylné informace a ještě házíš špínu na doktory a nemocnici. Ja s touhle nemocnici zkušenost nemám, reaguju pouze na to, ze píšeš kraviny. ![]()