Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A z jakeho materialu mas spodni pradlo? U me je prusvih cokoliv jine nez bavlna a z intimek bych mela uplne to same, protoze nejsou prodysne.
A co zkusit začít používat mycí gel na intimní místa? Hledej taková, co vyrovnávají ph.
A jak píše Afrikana, kalhotky ideálně z bavlny
@ALIPELI taky jsem nad tím přemýšlela, ale jaký? Chilli ani Lactacyd mi nevyhovovaly. A četla jsem že při podobných obtížích je mnohdy nejlepší voda, že právě různé gely mohou dráždit.. 🤷🏻♀️
Kromě výše již napsaného má napadá:
Krevní cukr máš v pořádku?
Nemáš nadváhu? Nenosíš příliš upnuté oblečení?
Nemáš obtíže s udržením moči?
@Cirrus fibratus cukr i váha v pořádku, jsem štíhlá, miluju turistiku, občas chodím i cvičit. Akorát poslední dobou jsem hodně unavená. To upnutější prádlo je občas problém, je pravda, že nejlépe je mi v pyžamových teplákách na ostro 😄 😄
A k té moči, tak trochu ano, poslední týdny/měsíce mívám pocit, jako bych potřebovala pořád na malou, takový jakoby tlak, ale moč udržím a na malou jít nemusím, ale ten pocit tam je. Co máš na mysli? 🤔
@Anonymní píše: Více
Jestli nemáš nějakou uroinfekci nebo (třeba i mikro) problém s udržením moči, což by mohlo způsobovat to dráždění
@Cirrus fibratus já měla problémy s močákem loni na podzim, dostala jsem i 2 týdenní antibiotika FUROLIN, takže předpokládám, že kdyby tam nějaký problém byl, ta Ant. by si s tím poradila 🤷🏻♀️ A že naopak původcem všech potíží je gyndoproblém 🤔 😀
Četla jsem taky, že to může způsobovat (kromě stresu) i hormony (nerovnováha, výkyvy atd.) A je pravda, že s těmi já to mám divoké, před 2 lety jsem vysadila antikoncepci, třičtvrtě roku jsem neměla vůbec menstruaci, nyní už zhruba rok ano, ale nepravidelnou, taky se mi začalo znovu objevovat hormonální akné… ![]()
Já používám MedPharma intimní gel (je bílý s fialovým nápisem). Když ho nemají, tak občas mám Herbalon s měsíčkem lékařským. Ten mi taky vyhovuje. Obojí kupuju na Benu. Cenově jsou za mě ok… Jinak bavlněné kalhotky taky doporučuju. Nosím buď ty, anebo nic (ale to jen v létě a když mám dlouhé šaty)… Co se týče mikroflory, tak to může hrát roli. Buď zkuste probiotika pro ženy, anebo občas úplně stačí pravidelná konzumace fermentovaných potravin (kefír, kimchi atd.)…
Gynekologické potíže můžou být spojené s těmi močovými. Pokud jsi měla zánět a pořád máš obtíže, zajdi si na urologii. Bakterie můžou být přítomné i po přeléčení. Co můžeš udělat hned je nasadit podpůrnou léčbu močových cest, dobrá je Blokurima, Rowatinex, Utipro nebo lichořeřišnice. Na gynekologické potíže je dobré zkusit vaginální probiotika.
Určitě můžou mít vliv i rozkolísané hormony, nerovnováha způsobí přesušení sliznic, pocity nekomfortu, pálení, včetně močových obtíží.
Měla jsem něco podobného, v nejhorším období mě velmi pomohla právě probiotika, výplachy rosalginem a Utipro. Mně to způsobují hormony, řešíme s lékařskou komplexnější problémy, takže občas to zazlobí. Když cítím, že už se mi chce častěji na malou, tak nasadím nárazově rowatinex. Taky pravidelně piju kefír, jím kimchi a snažím se omezit jednoduché cukry.
Dobrý den dámy,
jsem už celkem zoufalá, takže kam se obrátit jinam, než na emimino 😁 Rovnou se omlouvám, pokud někoho snad popisem svých problémů pohorším 🤦♀️ 🤷🏻♀️
Už víc jak půl roku mám problémy s pálením a svěděním tam dole. Především při chůzi, kdy se o sebe stěny a py*ky třou a v okolí poševního vchodu. Ale i v klidu se nepříjemné pocity, pálení a svědění někdy ozve. S gynekologem to samozřejmě řeším, jsem v pořádku, dělal mi různé stěry, dokonce i na pohl. přenosné choroby. Vše v pořádku. Nepoužívám aviváž, ani parfémované vložky nebo intimky. Ani mycí gely - jen vodu. Jen jsem vypozorovala, že mi přijde že jakmile se 🌸 něco dotýká - intimka, kalhotky, tak se to zhorší, dráždí ji to. Na intimce mám pak jakoby „mokro“. Říkám si, jestli nemám nějakou špatnou mikroflóru 🤷🏻♀️ Přijde mi, že má ta moje 🌸 i takový zvláštní pach (žádná rybina atd. to ne), a sliznice je někdy na dotyk taková jakoby lepkavá, kluzká…
Přemýšlím nad sedacími koupelemi,.možná nad nějakými vaginálními probiotika…?
Děkuji za sdílení zkušeností, rady, tipy 🙏🏻 💛