Ženské vaginální obtíže

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.2.26 00:19

Ženské vaginální obtíže

Dobrý den dámy,
jsem už celkem zoufalá, takže kam se obrátit jinam, než na emimino 😁 Rovnou se omlouvám, pokud někoho snad popisem svých problémů pohorším 🤦‍♀️ 🤷🏻‍♀️
Už víc jak půl roku mám problémy s pálením a svěděním tam dole. Především při chůzi, kdy se o sebe stěny a py*ky třou a v okolí poševního vchodu. Ale i v klidu se nepříjemné pocity, pálení a svědění někdy ozve. S gynekologem to samozřejmě řeším, jsem v pořádku, dělal mi různé stěry, dokonce i na pohl. přenosné choroby. Vše v pořádku. Nepoužívám aviváž, ani parfémované vložky nebo intimky. Ani mycí gely - jen vodu. Jen jsem vypozorovala, že mi přijde že jakmile se 🌸 něco dotýká - intimka, kalhotky, tak se to zhorší, dráždí ji to. Na intimce mám pak jakoby „mokro“. Říkám si, jestli nemám nějakou špatnou mikroflóru 🤷🏻‍♀️ Přijde mi, že má ta moje 🌸 i takový zvláštní pach (žádná rybina atd. to ne), a sliznice je někdy na dotyk taková jakoby lepkavá, kluzká…
Přemýšlím nad sedacími koupelemi,.možná nad nějakými vaginálními probiotika…?
Děkuji za sdílení zkušeností, rady, tipy 🙏🏻 💛

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5227
28.2.26 01:29

A z jakeho materialu mas spodni pradlo? U me je prusvih cokoliv jine nez bavlna a z intimek bych mela uplne to same, protoze nejsou prodysne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
28.2.26 06:42

Zkus se kouknout na Gynimun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1843
28.2.26 07:38

A co zkusit začít používat mycí gel na intimní místa? Hledej taková, co vyrovnávají ph.
A jak píše Afrikana, kalhotky ideálně z bavlny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.26 08:10

@ALIPELI taky jsem nad tím přemýšlela, ale jaký? Chilli ani Lactacyd mi nevyhovovaly. A četla jsem že při podobných obtížích je mnohdy nejlepší voda, že právě různé gely mohou dráždit.. 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
928
28.2.26 08:11

Kromě výše již napsaného má napadá:
Krevní cukr máš v pořádku?
Nemáš nadváhu? Nenosíš příliš upnuté oblečení?
Nemáš obtíže s udržením moči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.26 08:18

@Cirrus fibratus cukr i váha v pořádku, jsem štíhlá, miluju turistiku, občas chodím i cvičit. Akorát poslední dobou jsem hodně unavená. To upnutější prádlo je občas problém, je pravda, že nejlépe je mi v pyžamových teplákách na ostro 😄 😄
A k té moči, tak trochu ano, poslední týdny/měsíce mívám pocit, jako bych potřebovala pořád na malou, takový jakoby tlak, ale moč udržím a na malou jít nemusím, ale ten pocit tam je. Co máš na mysli? 🤔

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.26 08:19

@lucad77 máš s nimi zkušenost? Pomohly? 😊

• Citovat
  • Upravit
928
28.2.26 08:35
@Anonymní píše: Více

Jestli nemáš nějakou uroinfekci nebo (třeba i mikro) problém s udržením moči, což by mohlo způsobovat to dráždění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4149
28.2.26 08:46

Hodne mi pomohl myci gel Saforelle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.26 09:12

@tini super, díky moc za tip 😊

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.26 09:14

@Cirrus fibratus já měla problémy s močákem loni na podzim, dostala jsem i 2 týdenní antibiotika FUROLIN, takže předpokládám, že kdyby tam nějaký problém byl, ta Ant. by si s tím poradila 🤷🏻‍♀️ A že naopak původcem všech potíží je gyndoproblém 🤔 😀

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.26 10:20

Četla jsem taky, že to může způsobovat (kromě stresu) i hormony (nerovnováha, výkyvy atd.) A je pravda, že s těmi já to mám divoké, před 2 lety jsem vysadila antikoncepci, třičtvrtě roku jsem neměla vůbec menstruaci, nyní už zhruba rok ano, ale nepravidelnou, taky se mi začalo znovu objevovat hormonální akné… :?

• Citovat
  • Upravit
1710
28.2.26 12:30

Já používám MedPharma intimní gel (je bílý s fialovým nápisem). Když ho nemají, tak občas mám Herbalon s měsíčkem lékařským. Ten mi taky vyhovuje. Obojí kupuju na Benu. Cenově jsou za mě ok… Jinak bavlněné kalhotky taky doporučuju. Nosím buď ty, anebo nic (ale to jen v létě a když mám dlouhé šaty)… Co se týče mikroflory, tak to může hrát roli. Buď zkuste probiotika pro ženy, anebo občas úplně stačí pravidelná konzumace fermentovaných potravin (kefír, kimchi atd.)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
28.2.26 13:03

Gynekologické potíže můžou být spojené s těmi močovými. Pokud jsi měla zánět a pořád máš obtíže, zajdi si na urologii. Bakterie můžou být přítomné i po přeléčení. Co můžeš udělat hned je nasadit podpůrnou léčbu močových cest, dobrá je Blokurima, Rowatinex, Utipro nebo lichořeřišnice. Na gynekologické potíže je dobré zkusit vaginální probiotika.
Určitě můžou mít vliv i rozkolísané hormony, nerovnováha způsobí přesušení sliznic, pocity nekomfortu, pálení, včetně močových obtíží.
Měla jsem něco podobného, v nejhorším období mě velmi pomohla právě probiotika, výplachy rosalginem a Utipro. Mně to způsobují hormony, řešíme s lékařskou komplexnější problémy, takže občas to zazlobí. Když cítím, že už se mi chce častěji na malou, tak nasadím nárazově rowatinex. Taky pravidelně piju kefír, jím kimchi a snažím se omezit jednoduché cukry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí