dlouhý let s dítětem

5436
9.3.10 20:34

dlouhý let s dítětem

Ahoj. V listopadu se chystáme s rodinou na dalekou cestu, cca 10hod. letu.V té době bude dceři 1,5 roku. Má někdo zkušenost? Jak jste let zvladly?Jak je to s jídlem a se spaním? Děkuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
175
9.3.10 21:16

Ahoj, my jsme s klukama letěli do Ameriky už několikrát - máme tam babičku a švagry. To trvalo kolem těch 10 hodin, možná i dýl. Lukášek letěl poprvé, když mu byl necelý rok a zvládl to líp, než jsme čekali. On je dost neposedný, takže jsme si to nedokázali dost dobře představit. Rezervovali jsme si takovou tu kolíbku/postýlku, která se připevní na „zeď“ před sedadla. Nevím, jestli se tam tvoje holčička ale ještě vejde. Lukášek to měl tak akorát. Jídlo jsme měli svoje ve skleničce a letuška nám to vždycky ohřála. Taky jsem měla Bebu a ve flašce vodu, kterou nám taky ohřáli. Jinak doporučuju zásobu igelitek na použité plínky - hlavně na pokakaný :lol: . Když byli Lukášovi skoro 3, tak to bylo náročnější. ALe to jsme si s sebou vzali takový ten přenosný DVD přehrávač, takže se kluci aspoň nějakou dobu zabavili. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
9.3.10 21:29

ahoj, rada bych taky letela do usa s brouckem na podzim, bude mu jeden rok, chtela jsem se zeptat s jakymi aerolinkami letas? A pro jak velke mimi je kolebka? Jinak jestli to funguje i pro kratke trasy. Zda letas i s prestupem do USA?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
9.3.10 21:30

Děkuju za rady :-) My právě taky poletíme za babičkou.Vidíš,ani mě nenapadlo,že musim ty plenky vlastně nějak likvidovat.Teda myslela jsem že vyhodím na wc.Jo a jak je to s přebalováním?Ted si nevybavuju,jestli je na zachode přebalovák.Jinak pevně doufám,že se do té kolíbky malá vejde. Hloupý taky je,že v té 1. řadě člověk před sebou nemá ten monitor s filmy a hudbou a tak,co býva v sedadle před tebou :-( Bude to asi náročné.Cestou tam navíc poletíme dopoledne,takže za světla, to už asi malá nebude přes den moc spát.No snad to zvladneme :-) Ještě se chci zeptat,co jste potřebovali pro vydání dětského pasu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
9.3.10 21:45

Tak k vydání pasu hlavně nejdřív musíš zažádat o potrvzení státního občanství. My šli u nás na úřad, tam jsme vyplnili žádost, museli jsme mít rodné listy dítěte + obou rodičů a oddací list. To potvrzení nám přišlo do dvou týdnů domů. A nebo můžeš jít myslím na krajský úřad a tam ti to vystaví na počkání, teda snad. No a pak vyplníš žádost na pas, to potrvzení a jdeš tam jak dělají pasy. My jsme měli už ten s biometrickými údaji tak ho tam vyfotili. Nevím jestli to u malých dětí není jinak, ale to by ti poradili na tom úřadě při vyřizování toho potvrzení občanství.
Při tom letu mě tedy teď dělali dost problémy s tou vodou. Letěli jsme z Frankfurtu tak jsem se tam moc nemohla moc dohadovat, ale z Prahy mě to nechali ochutnat a origoš balení prošlo. Ale nevím do USA to je přísnější, nevím kam vlastně letíte. Přebalovací pult je na zachodě. Jinak dítko to vydrží, to se neboj. Stejně to nenaplánuješ,buď to bude lepší nebo horší. Spíš bych to nechala plynout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
9.3.10 21:49

Ahoj,
létěli jsme několikrát, naposledy předevčírem :)
Postýlka na dítě(basinet) je do 11 kg, jinak dítě sedí rodiči na klíně, pokud nemá koupenou svou sedačku. Miniobrazovku jsme před sebou měli, je nad basinetem. Ale to asi záleží na společnosti a typu letadla. Letušky mají většinou nachystané drobné dárky na zabavení. POčítej s tím, že v letadle je chladněji(alespoň u nás to tak vždy bylo- naposledy totálně vymrzlé letadlo, co stálo celou noc na ranveji-ani je nenapadlo nabídnout nám deku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
9.3.10 22:10

Ježiš co vymýšlí s těmi dokumenty.já myslela,že rodný list bude stačit :cert: Letíme na Madagaskar, spol. AIR France.Dceři je 9měsíců a zatím má 8,5kg.tak snad se vejdeme no.Sedačku pro ní koupenou nemáme…O tom ochutnávání jsem slyšela.Snad po mě nebudou chtít ochutnant maso.zel.příkrm :poblion: :mrgreen: ale v jejim veku už asi vezmu jen ovocné přesnídávky a případně sunar.Měla by mít už i dětské jídlo v letadle.To bude teda zážitek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
9.3.10 22:36

My jsme skleničku chutnat nemuseli, ale už je dva roky, tak třeba je to teď přísnější. :-? Když jsme letěli teď v létě, tak jsme vezli spíš sušenky, jablka a tak. Měli jsme je normálně v příručním zavazadle a nikdo nic nekomentoval. Ty plenky můžeš házet na záchodě do koše, ale po nějaké době se koš vždycky dost naplnil, takže už se tam nevešli a hlavně ty pokakané jsem vždycky balila do igelitky :mrgreen: . Na záchodě bohužel dítko nepřebalíš - tam se člověk sotva sám otočí. Teda aspoň já jsem přebalovala na zemi před sedačkama - měla jsem takovou velkou podložku nebo rozkládací tašku, kterou jsem jednou dostala k plenkám, a tu jsem si vždycky dala na zem. S pasem nevím. My máme pro kluky americký pasy a český jsem jim ještě nenechala udělat. I když vtipný bylo, když mi minule paní na celním dělala dusno, že kluky třeba nebudou chtít pustit zpátky do ČR. Že prý když jsou Češi a bydlí v ČR, tak mají mít český pas. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NelinkaV
17.3.10 11:47

Ahoj,
my jsme letěli teď v lednu s dcerou (rok a půl) do Thajska. Měli jsme 4 přestupy (dlouhý let 11h) na žádném letišti po mě nechtěli nic ochutnávat a to jsem měla v příručním zavazadle spousty jídla a mléka. Sedadlo jsme dceři koupili a to bylo velmi důležité, nedokážu si představit, že by mi seděla 11h na klíně. Na své sedačce si malovala atd. Letěli jsme společností SAS, na dlouhý let sedadla v bussines třídě se dají upravit jako postel :palec: tak malá prospala skoro celý let a to si myslím, že díky tomu, že měla pohodlí. Taky nám pomohly lízátka tím se na dlouho zabavila :-)sice byla celá ulepená,ale to je to nejmenší. Při vzletu a při přistání skoro nikdy Nelinka nepila, tlak v uších si už děti v roce a půl umějí srovnat sami.Svůj pas dcera ještě nemá, mám jí napsanou já v pasu.
Vůbec se neboj vše zvládnete, děti let snášejí daleko lépe než dospělí.
Držíme palce a přejeme hezkou dovču :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí