Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti s cestováním s miminky…
1. vydali byste se na dovolenou třeba na šumavu, do rakouska s půlročním mimčem?
2. na jak dlouhou procházku- tůru- byste si s nima troufli jít?
ted sem to psala do diskuze nize jizvikove…na sumave jsme s malou byli kdyz mela dva mesice na tyden (tedy pred tydnem)…v lete planujeme byt vicemene porad nekde pryc…spis si myslim ze zalezi na tom kterem mimcu…nase terez je pohodarka..odpoledne spi…muzeme uz ted na celodeni turu…jezdila na sanich v korbicce od kocaru. ale ono se to taky muze zmenit do leta…takze asi planuj podle toho jaky mas mimi ![]()
v aute dokaze ted spat v kuse i sest hodin aniz by cokoliv potrebovala…taky si myslim ze kazdy mimi to ma jinak
dvouměsíční? tak to je fakt pohodářka
. mam obavu jak a kde přebalovat v lese???
Ahoj,
záleží na mimču, ale za sebe říkám ANO.
My byli s malou na Šumavě, když měla 6,5 měsíce, byla ještě plně kojená, spala 2× denně. Na procházku jsme vyrazili cca v 10-11 h., když spinkala, na oběd (kojení a přebalení) jsme zastavili v nějakém penzionku či hospodě a odpoledne jsme pokračovali ve výšlapech, většinou zase spinkala a domů se vraceli kolem 17 hod. Takže malá trávila venku denně i 5-6 hodin, a to bylo stále kolem minus 5 stupňů.
V roce už jela k moři - cca 12 hodin v autě - vyjížděli jsme na noc, krásně spinkala, budila se jen v pravidelných intervalech na kojení, takže krátké zastávky po 3-4 hodinách.
Miminka jsou řekla bych na cestování mnohem bezproblémovější než větší děti, které musíš zabavit.
Tak vám přeji hezké zážitky z cestování ![]()
v lete klidne prebalim v trave na zemi…stejne tak nakojim..sednu na parez a jime
zalezi asi i na tve nature i na prckovi
ale myslim ze se da cokoliv kdyz se chce ![]()
Ahojky, taky jsme s malou cestovali cca od 3 měsíců, to chtěla být v manduce, nachodili jsme s ní třeba 10km. Taky nemám problém přebalit nebo nakrmit v lese.
Když jí byli asi 4 měsíce byli jsme na prodloužený víkend v Adršpachu a bez problémů.
My leteli ve trech mesicich na Kanary. Byla plne kojena, let i se starsi tam a zpet obe prospaly. Pohoda.
ja se teda obdivuji vsem pohododovym cestovatelkam, sama mam děsny bobky že to malinky ditko nějak zahubim nebo nezvlkadnu tu organizaci. teď se chystame s rafankem na lyze do italie a mam bobky z toho, ze bude urcite silene malej apartman a budeme tam jeste s jednim deckem a nebude kam je dat spat - nebo naopak kde vecer chlastat…
tak jste mě všichni potěšili
!!! děkuju. zatim jsem se totiž setkala spíš- to budete malý trápit a tahat sebou? nebo - vždyt bude furt podělaný kam byste chodili! ale nebudeme přece deset let zavřený doma ne
. tak už se těšim jak se oteplí!!!
Nortel - myslet si něco o trápení miminka by mě nenapadlo ani náhodou, ale třeba v našem případě to bylo (a pořád docela je) o značném trápení rodičů! ![]()
Za mě - dá se všechno, ale pak dovolená na Šumavě může vypadat i tak, že oba rodičové chodí spát v půl deváté úplně grogy a nestihnou si říct ani „dobrou noc“ před usnutím ![]()
Ale to je jen případ našeho malého tyrana, ostatní rodičové mají normálnější děti! ![]()
nortel píše:tak jste mě všichni potěšili
!!! děkuju. zatim jsem se totiž setkala spíš- to budete malý trápit a tahat sebou? nebo - vždyt bude furt podělaný kam byste chodili! ale nebudeme přece deset let zavřený doma ne
. tak už se těšim jak se oteplí!!!
Podle tchýně taky"trápim chudinku malinkýho". ale nechápu, jaký je rozdíl, jestli tady půjdu na procházku dopoledne a odpoledne, nebo na Šumavu na tůru stylem - výlet, restaurace na přebalení a kojení, cesta zpět. 4-5 hod. tůru v nejhošim zvládne i v jedné plíně, stejně jako v noci. To by byl pech, kdyby se zrovna pokadil (ale mě se to stane). Prso v nejhoršim vyndam i v mrazu - prostřihnu si díru v triku
O mimčo bych se nebála, bude spokojené všude. Spíš to všechno odnese máma- bude muset všechno zorganizovat - přesun, kdy vyrazit, aby to vyšlo s kojenim… Takže aby to vůbec byla dovolená. My to ale zkusíme. Za týden jedeme s 5,5m synem na šumavu. Zkusíme i běžky s vozíkem. Když to nepůjde, nepůjde. Za mě - ubytování raději apartmán s kuchyňkou, než penzion. Někde pořád prosit o ohřátí příkrmu, i u plně kojených dětí je zas problém s večeří dospělých - večer je už dítě protivné a nedovedu si představit pohodovou večeři v restauraci.
díru v triku
, no a s tim kaděnim je to právě asi komplikovanější přebalení ne… v lese… pak nemožnost umytí… jinak přeju hezkou dovču ![]()
Ahoj,
my byli v Ceskem Raji, kdyz bylo Jenikovi pet mesicu. Byla pohoda, ze byl plne kojeny. Takze sedel v kocaru, koukal na svet nebo spal. Kojila jsem na skalach, na lavickach… kde se dalo. Prebalovani na dece na zemi, trave nebo v kocare. Ale spis ta zem, bylo teplo (zacatek zari). Zadek utres vlhkyma ubrouskama a jedes dal.
Prochodili jsme Cesky Raj, kocar jsme tahali v rukach po schodech, aby jsme si uzili vyhled ze skal. ![]()
Jediny co, tak Jenika kocar uz koncem tydne nebavil, byl v nem prakticky cely den. ![]()
Nortel… vykasli se na reci okoli a vyrazte. Cim mensi mimi, tim lepsi cestovani, fakt. ![]()
Nojo, pokud ale nepojedu na sibiř, tak ho snad někde přebalim, žijeme v civilizaci.