Dluh + exekuce - lze vše sjednotit do jedné splátky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.2.10 10:56

dluh +exekuce sjodnotit do jednoho lze?

Holky,mam otazku problem ma kamaradka.Nevite kdyz dluzi 9000na zdravotnim a neco udajne na socialnim,15000splaci exekuci dava 1000kc mesicne,neco dluzi na pokutach jeste nezjistovala kolik asi pry okolo 10000.Ale chce to dat vsechno do poradku samozrejme nikde ji nepujci je na materske za chvilku bude brat 3800 nejde to shrnout do jednoho aby splacela vsechno suma sumarum do 1000 kc?nevite?A kdyz jo jak to udelat.Udelala kravinu za mlada a ted to chce dat do poradku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kac
5049
11.2.10 11:40

na zdravotním lze sjednat splátkový kalendář-ale to záleží v jakém stádiu na právním odd. to je. A možná napsat žádost o prominutí penále, ale jak jsem psala záleží jestli neprošvihla nějakou lhůtu v níž to lze podat
víc nevím…
 Kač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.10 11:42

ja mysela vsechny dluhy sjednotit to nelze?

• Citovat
  • Upravit
23505
11.2.10 11:43
Anonymní píše:
ja mysela vsechny dluhy sjednotit to nelze?

to nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.2.10 11:48

Úroky z prodlení lze snížit nebo prominout na základě písemné žádosti dlužníka. Nelze prominout tu původní dlužnou částku. Navíc podmínkou prominutí bývá skutečnost, že původní dlužná částka je uhrazena buď jednorázově nebo je dohodnutý splátkový kalendář, který dlužník dodržuje a pravidelně splácí. K dodržování splátkového kalendáře je možné přihlédnout, ale není na to automatický nárok…

Já vidím jediné řešení - ať si tvoje kamarádnka co nejrychleji najde nějakou brigádu, co nejrychleji něco vydělá (třeba i nějakou kompletací výrobků doma na stole, aby nemusela odcházet od malého…) a co nejrychleji se snaží poplatit ty původní dluhy. Na těch úrocích by se pak mohla se zdravotní pojišťovnou a správou sociálního zabezpečení nějak dohodnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.10 11:53

jENOMZE JE TOHO VICE

• Citovat
  • Upravit
18305
11.2.10 12:03

No to je pak věc „domácího účetnictví“. Na jednu stranu je potřeba napsat, kolik musím ten který měsíc zaplatit a z toho mně vyjde druhá strana, kolik peněz musím každý měsíc sehnat. A v prostoru mezi tím se hledá místo, kde peníze ušetřit jak a kam je přešoupnout.

Kamarád mě naučil používat větu „Nejvíc miluju ty peníze, které nemusím nikdy vydělat“. No a já ji používám v poslední době fakt často…

Abychom si rozuměli - já nejsem žádný finanční génius, jsem nezaměstnaný a mám taky hluboko do kapsy.Ale snažím se svoje dluhy krotit od samého začátku a zatím se mně to daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.10 12:05

jDE O TO JESTLI TY POHLEDAVKY NEJDOU DAT DOHROMADY CIM TO TREBA UDELA DLUH DOHROMADY 50 000 NO A TO SPLACET.

• Citovat
  • Upravit
18305
11.2.10 12:06

A zná tvoje kamarádka výraz „průběžný zůstatek na účtu“? Tím se vyjadřuje skutečnost, že v každém okamžiku jí musí na účtu nebo v peněžence zbývat nějaké peníze. Nebo sice může jít do mínusu (půjčit si), ale z půjčených peněz se platí úroky. A ty bývají někdy sakramentsky vysoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.2.10 12:08

Problém je v tom, že kamarádka dluží peníze různým institucím. Sjednotit se dají dluhy v momentě, kdy dlužíš jedné bance nebo jedné firmě.Do sjednocení dluhu různým firmám se většinou nikdo nehrne - proto, že má strach, že kamarádka bude splácet těm ostatním a jemu ne. Může se sice zaručovat čestným slovem, ale čestné slovo nemá v tomto státě žádnou váhu. Zkus si třeba pročíst tady na eMiminu diskusi „AKC montáže - okna Beneš“ a pochopíš proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.10 12:12

JURO,CELKOVE TO JE DLOUHA HISTORIE.Proste to chce dat do poradku.Ja a prave myslela ze muze vsechny dluhy dat do jednoho i za cenu uroku.A treba za 2roky to mela splacena.Proste a jednoduse kdyz to jde s pujcakami tak me napadlo jestli to nejde i u dluhu.

• Citovat
  • Upravit
Kac
5049
11.2.10 12:15

instituce mají různé čísla účtů, proto to nelze sjednotit.
a potom když dojde na exekuci, tak nejprve se zaplatí neco finančnímu úřadu, soc.+zdravotní… je z toho takový žebříček dle nutnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
11.2.10 12:20

Já moc nerozumím tomu, jak si to představuješ. Jak dát dohromady? Komu by to jako pak měla splácet? Udělat z toho jeden dluh by šlo fakt jen cestou půjčit si někde na poplacení všech rozdrobených dluhů a tuto jednu půjčku pak splácet. Ale jak už bylo psáno, nejlepší by bylo, kdyby si přesně napsala příjmy, výdaje, zjistila, kolik jí zbyde a to poměrně podle výše dluhů rozdělila na jednotlivé splátky. S tímto výpočtem by šla za jednotlivými věřiteli a dohodla s nimi splátkové kalendáře. A ty pak pravidelně platila. To je jediná rozumná možnost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.2.10 12:21

Anonymní: vím, že vycházíš z toho, že existuje reklama ve stylu „převeďte své dluhy do jednoho“. Jenomže motivem těchto finančních institucí není charita, ale zisk. To v lepším případě. V horším případě si podpisem tvé kamarádky na nějakém papíře z ní udělají doživotní zdroj peněz. Už se v různých novinách a časopisech psalo o holkách, které byly donucené si svůj „dluh“ odpracovat v bordelu a tak podobně.
Doporučil bych tvé kamarádce jedno: každou instituci osobně navštívit a říct: vím, že vám dlužím a chci to dát do pořádku. Domluvme si splátkový kalendář. A poslechnout si, co jí na to řeknou. Jednotlivé odpovědi si zapsat a doma v klidu si promyslet, co a jak dělat dál. Pokud jí prasknou nervy a začne se tam vztekat, tak na ni za čtvrt roku nejspíš pošlou exekutora nebudou se s ní bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.10 12:33

No me to napadlo a vzhledem k tomu ze se v tom nevyznam tak se ptam. :nevim: .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel