Půjčka po telefonu - může jít o podvod?

Anonymní
28.1.10 19:11

půjčka

Ahojte.
Zajímalo by mě jestli máte někdo zkušenosti s půjčkou, kde musíte zavolat na číslo které začíná 900. Já tam dnes volala, trvalo to strašně dlouho a dokonce to i několikrát vyplo, tak jsem ihned volala zpátky. Později jsem se doslechla že prý je to podvod a vydělávají jen na telefonu a stejně žádnou půjčku nedostanu. Je tomu opravdu tak? ví někdo něco o tomhle? O půjčku jsem žádala poprvé, takže žádné zkušenosti.Děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5993
28.1.10 19:31

To jsi až tolik zoufala? neprojdeš normalní půjčkou, že jdeš rovnou k lichváři? Myslím, že tímto způsobem zaplatíš jen obrovskou cenu za telefon a nic z toho nebudeš mít. Běž nejdříve do svojí banky a oni ti tam poradí. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
28.1.10 19:41

Rozhodne by som si žiadnu pujčku po telefone nebrala.Kamoška už volala asi na 5 čisel a ešte jej ani jedna nevyšla.A tie čisla nie su najlevnejšie :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
28.1.10 19:54

no tak to už na tom musíš být opravdu hodně špatně, když si vybíráš takové půjčky!!! jsou to podvodníci a lichváři. od nich ruce pryč!!! zkus raději klasicky banky nebo specializované firmy na půjčky, ale půjčky po telefonu NEEEE!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.1.10 20:11

Jasně, že je to podvod, akorát jsi zbytečně utratila za telefon. Zajdi si do banky, pokud banka nepůjčí, tak v těch ostatních společnostech přehled nemám, ale vždy se ptej na RPSN (reálné náklady na půjčku) pokud je to víc jak 20%, je to lichva. Pokud ti to nebudou chtít říct, jsou to podvodníci, RPSN musí bankovní subjekty sdělovat ze zákona. Za druhé, pořádně čti smlouvu a vše co podepisuješ. Žádný, že to musíš podepsat na místě, pěkně si to vem domů a případně se s někým poraď. (třeba i tady :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
28.1.10 20:13

Ajéjej… Nechtěj vidět tu fakturu za telefon… (poslední dvojčíslí toho čísla je cena za minutu hovoru…)
Co to bylo za společnost, která tu půjčku zprostředkovává?
Je dost dobře možné, že to tak dopadne. Prosím Tě, NIC NIKOMU NEPODEPISUJ!!! Donutí Tě zaplatit ještě nějaké další tisíce jen za zprostředkování půjčky, kterou možná ani neuvidíš, nebo uvidíš v šílených splátkách. Všude se smlouvách rozhodčí doložky, vysoké smluvní pokuty. Někteří vykutálenci nutí uzavírat životní pojistky, měnit zdravotní pojišťovny apod… Fakt už NIKAM NEVOLEJ A NIC NEPODEPISUJ.
Kdyby Tě nutili něco rychle podepsat, řekni, že si tu smlouvu vezmeš domů a přečteš v klidu. Pokud s tím nebudou souhlasit, tak je to divné a mělo by Tě to varovat.

A specializované firmy na půjčky (tj. nebankovní sektor) jsou taky s vykřičníkem - jsou to většinou supi, kteří krouží a jen čekají, až dlužník nebude moc splácet. Mívají vysoké úroky (vždycky si spočítej, na kolik tě ta půjčka opravdu vyjde - vynásob počet měsíců splácení měsíční splátkou), případně spoustu dalších poplatků… Vydělávají oni, ne Ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.1.10 20:20

Podpisem takovéto lichvářské smlouvy se vlstně můžeš připravit o svoji svobodu. Prostě se z občana stane otrok. Že to není v demokracii možné? ale je, doplatila na to už spousta lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
28.1.10 20:47

Podle mě nejde té společnosti ani o to, že by ti skutečně půjčili nějaké peníze a vydělali na úrocích…samozřejmě takoví lichváři taky jsou, ale tyhle půjčky po telefonu tě oškubou na účtu za telefon, na půjčku jako takovou spíš ani nedojde.Minuta stojí kolem stovky.
Sama tedy zkušenost naštěstí nemám, ale nedávno to u mě řešila kamarádka (nemá internet, tak si u mě psala kvůli tomu několik emailů), snažila se vyreklamovat ten nehorázný účet, běhala od čerta k ďáblu, zatím nic nevyběhala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
28.1.10 21:21

Judykum - já právě zažila (ne osobně, ale řešila jsem následky těch smluv a možnosti, jak z toho ven), že nejdřív byl ten nehorázný telefon, pak následovala cesta přes půlku Moravy podepsat nějakou zprostředkovatelskou smlouvu a zaplatit cca 8 tisíc za zprostředkování (resp. vyvinutí úsilí k zajištění úvěru), pak následovala povinnost změnit zdravotní pojišťovnu 8-o , uzavřít životní pojištění s nemožností jej zrušit nebo snížit platby po dobu 36 měsíců pod sankcí 30 tisíc 8-o a těm žadatelům ani v této fázi nebylo NIC DIVNÉ 8-o :roll: (kdybych do toho nezačala rýpat a ptát se, co za půjčku to berou, tak sypou peníze dál…). V té zprostředkovatelské smlouvě je navíc uvedeno, že jim bude půjčka poskytnuta ve splátkách 8-o (to samozřejmě vůbec nevěděli - žádnou z těch smluv si nečetli :roll: )

To by člověk jen bil hlavou do zdi, co jsou lidi schopni podepsat 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
28.1.10 22:44

Prosímtě, půjčku si ber pouze od banky, možná ještě Cetelem, Home credit apod. V žádném případě neodpovídej na inzeráty typu - „Půjčíme na cokoliv, bez doložení příjmů“ apod.! Jsou to lichvářské půjčky, všechny do jedné - a to nepřeháním, to tak je.

Můj táta dělá soudního odhadce nemovitostí a teď mi povídal příběh, kdy musel dělat odhad kvůli exekuci na dům. Rodina si půjčila 200 tisíc (chtěli nové auto) - kdyby půjčku splatili, zaplatili by dohromady 600 tisíc.
Podepsali takovouhle půjčku, jednou se zpozdili o pár dní se splátkou a společnost už jim žádné další splátky nepřijímala, že když se zpozdili s jednou, už porušili smlouvu a nechali jim dát exekuci na barák za milion a půl. Ta společnost zaměstnává několik právníků, kteří se specializují pouze na vyhledávání děr v zákoně, díky kterým můžou ty svoje „klienty“ (bohužel spíše ovce) připravit o majetek, kterým ručí - většinou jsou to totiž právě nemovitosti.
Prostě už od začátku jsou takovéto půjčky koncipované jako podvod - to je jejich princip. A když ji náhodou splatíš v pořádku, zaplatíš zpátky tolik peněz, že se ti to ani nezdálo (viz půjčka 200 tisíc, vrátit se mělo 600 tisíc).
A teď zpátky k půjčkám po telefonu - jedná se také o podvod, takovéto společnosti vydělávají na tom, že jim můžeš zavolat pouze na linku, která je v podstatě obdobou erotických linek - platí se za minutu hovoru a platí se skutečně hodně. Jak jsi sama řekla, zatím ses nedovolala, ale stoprocentně se minuty počítaly a ty budeš nemile překvapená z několikatisícového telefonního účtu - už nikam takhle nevolej, pro svoje dobro. Navíc i kdyby ses dovolala, opět počítej s podvodem, viz můj předchozí popis.

Prostě zajdi do banky, když ti tam úvěr nedají, zkus jinou banku, ale rozhodně banku! Sice tě taky oškubou, ale je to ještě přijatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
29.1.10 07:36

Půjčku po tel. nebrat … jedna zákaznice jejíž dcera se tomu věnuje (sedí u toho aparátu na druhé straně) říkala že je hoodně drahá taxa, teď nevím jestli 75 nebo 95 kč/min hovoru, sepsání smlouvy trvá asi 3/4 hodiny, a když jí sepíšeš, ještě není jisté že ti půjčku dají. Takže se stane že provoláš majlant, a peníze nedostaneš. A to nemluvím o úrocích kdy vrátíš 2krát tolik než si půjčíš.

Zajdi do banky, home credit či Money bank (nebo jak se teď jmenují) neměli nikdy nějak přísné podmínky …

• Citovat
  • Upravit
2725
29.1.10 10:40

S velmi vysokou pravděpodobností se jedná o podvod, běžte na pobočku jakékoliv známé banky, kterou máte dostupnou, a zeptejte se na půjčku. Bankovní úřednice jsou od toho, aby vám usnadnily cestu k půjčce. Alespoň vás nikdo neokrade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danylea neprihl.
29.1.10 11:18

Ano, je to podvod. Takhle jsem, jakozto mlada a blba, pred nekolika lety provolala nevedomky 13 tisic behem peti dnu..... a hrabala jsem se z toho do lonskyho roku (jen dodavam, ze ja jsem tenkrat byla opravdu zoufala). Takze uz nikdy vic, tyhle cisla prosim NEOBVOLAVEJTE, nikdo s vama nebude mluvit a nechaj vas cekat, abyste jim vydelali na hovornym… Presne, jak tu nekdo psal, jedinym podpisem se takhle stanete otrokem a budete radi, kdyz se z toho vubec nekdy vyhrabete…

• Citovat
  • Upravit
382
29.1.10 14:01

Ahoj,

Pôžičky po telefóne v žiadnom prípade NIE… Radšej zájdi do banky, je to istejšie. Okrem toho Tvoj telefónny účet po zavolaní na takéto číslo nebude práve najmenší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.10 14:39

Všem děkuji za reakce. Ano jsem opravdu hodně zoufalá! Poprvé v životě uplně zoufalá. Takže v té největší krizi mám počítat s pár tisícama navíc za telefon? Já s tou babou mluvila víc jak půl hodiny a to ještě několikrát vyplo. :cry: Mě v bance nic nedají, jsem na mateřské, která mi ale doted nebyla vyplácená, až ted od ledna. Takže jsem ochuzená o docela vysokou částku, kterou už asi ani neuvidím,pochybuju, že mi vše vrátí :nevim: to že nemám na poplatky ovšem nikoho nezajímá. A dopadlo to jak to dopadlo, jsme bohužel bez plynu. A ted se do mě můžete pustit. Ano jsem nezodpovědná, jsem doma s dětmi, ale do ted jsem nic nebrala, do práce jsem taky nemohla, kam bych dala toho nejmladšího, že? takže si vyberte, hrůza. Ještě jednou všem děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel