Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojky anonymní,
co se týče domu a ostatních věcí ti asi moc nepomůžu. Ale cp se týče toho běžného účtu - pokud má manžel s tou osobou společný majetek, tak mohou zablokovat účet i této osobě a pokud má k němu dispoziční právo, tak myslím, že taky ano.
Ohledně bytu bych ti doporuř´čila spojjit se přímo s bankou u které máte hypotéku, tam by ti měli poradit.
Osobně si myslím, že věci na miminko ti brát nemůžou. A pokud je vlastníkem účtu osoba, na kterou se exekuce nevztahuje, tak by ho asi taky neměli obstavit, i když má podpisové právo, lepší se, ale asi podívat někam do smlouvy s bankou. Nejsem odborník, tak jsou to jen moje doměnky. Pokud nejste manželé, tak bys mohla tvrdit, že vybavení domácnosti je tvoje, nevím teda, jak se to dokazuje (nejspíš paragony). Třeba ti odpoví někdo, kdo se vyzná. A neboj, ono se to nějak vyřeší, nakonec to nebude tak horký. Aspoň tak bych ti to moc přála. Chápu, že je to nepříjemná situace.
Majo - účet by obstavili, kdyby to byl účet manželky, ale pochybuju, že by šli třeba na účet rodičů…
Tohle je právě účet mojí mámy a já mam k němu podpisový právo.Ale manžel ho nemá jen já.Jsme manželé a tyhle dluhy měl v době kdy jsme manželé nebyli.
A hlavně věci na mimíska tak mam účtenky,ale není tam jméno na koho to je.Třeba za kočár máme jen účtenku a nic víc.Že dobře nevím co se vše vztahuje do společného majetku manželů.Vše jsme měli pořízeno,před svatbou byt je jen na manžela a vše ostatní jsme kupovali společně před svatbou.Tudíž nevím jak by se to prokazovalo.
Vlastníky bytu jste vy, i přes to, že tam má banka zástavní právo. Určitě bych kontaktovala banku a konzultovala bych to s nimi - oni už o exekuci také nejspíš ví, upozornění na exekuci jim chodí také písemně. Pokud jste vlastníci pozemku - nebyla podána kupní smlouva na katastr tak má exekutor právo dát exekuci i na tento pozemek, kupující nebudou mít radost - hodně se toho na sebe nabaluje. Pokud to nejni nijak strašná částka, tak sežente korunky a zaplaťte
Jinak je možné domluvit splátkový kalendář, hloupé je, že Vám pošlu exekuci na všechny účty v bankách a vy si klidně žerte omítku ![]()
rybkabezvody píše:
Vlastníky bytu jste vy, i přes to, že tam má banka zástavní právo. Určitě bych kontaktovala banku a konzultovala bych to s nimi - oni už o exekuci také nejspíš ví, upozornění na exekuci jim chodí také písemně. Pokud jste vlastníci pozemku - nebyla podána kupní smlouva na katastr tak má exekutor právo dát exekuci i na tento pozemek, kupující nebudou mít radost - hodně se toho na sebe nabaluje. Pokud to nejni nijak strašná částka, tak sežente korunky a zaplaťteJinak je možné domluvit splátkový kalendář, hloupé je, že Vám pošlu exekuci na všechny účty v bankách a vy si klidně žerte omítku
Ten pozemek je už přepsaný na katastru nemovitostí je tam jiný majitel a na katastru jsem se dnes dívala tak tam ten pán zápsanou exekuci nemá jen my na to vše ostatní.
Katko je to přes 75tisíc
Rybko to jsou dluhy co udělal manžel za svobodna.Já nevlstaním nic byt byl za svobodna na který si manžel bral hypotéku a vše je psáno na něj.Já mam účet který je veden na jméno mojí mámy a já mam k němu podpisový právo jde mi o to jestli ho můžou zablkovovat?
Na tom ex.příkazu je dáno navědomí oprávněný,povinný a katastrální úřad.
A na ten barák kde má manžel jen 1/6 tak to ostatní nevědí nikdo jim to nenapsal,že je ta domě exekuce.
Nejspis nebudete moci nakladat se svym majetkem dokud to nezaplatite.Jinak exekuci muzou udelat i na ucet manzela ale nevim jak to tam je presne.Kamaradka mela dluh zoblokovali ji nejdrive jeji ucet a po te si to strhli s manzelova ale nevim jestli tam nemeli oba pravo.Jinak bych se to snazila zaplatit nebo aspon spalacet.Ale tim ze Vam zablokovali majetek tak uz musel aspon jeden dopis dojit predtim.
No, je to asi dost složitý. Ale mamky účet by rozhodně obstavit neměli, dle mého názoru. Jestli se k tomu rozvádíte, tak bych se poradila s právníkem, ten by věděl nejlíp. Paragony si schovej, ať k nim manžel nemůže. Pokud problém řešíte spolu a on dosvědčí, že si vybavení do domácnosti přinesla ty, že ti ho rodiče daly třeba darem, ty to odsouhlasí, tak by to snad šlo. No v těhle věcech je asi spousta možností a kliček. Jedinný, kdo na tom vydělává jsou právníci. Navíc na to koukám spíš z pohledu dělení majetku při rozvodu u exekuce se na to může pohlížet úplně jinak. Docela by mě to zajímalo, když jsem do manželství přinesla barák (je v katastru na moje jméno a jde o dar čistě jen mě), tak kdyby na manžela padla exekuce, tak jak by se to řešilo? Kdyby náhodou někdo věděl.
Určitě souhlasím s tím, že se snažete splácet. Sami si všechno obvolejte a projevte snahu. Pokud ale s manželem ukončuješ vztah, tak je ti to k ničemu, protože chápu, že jeho staré dluhy platit nechceš.
Anonymní pošli mi SZ, pracuju jako fin. poradce, proberem to…
Ahoj všem raději píši jako anonym nerada,aby se tohle dozvěděli lidi co mě znají.
Mam pár otázek a nevím na ně odpověď.Přišla nám nařízení exekuce od soudu.Zablokovali nám byt na který máme hypotéku lze to vbec zablokovat exekutorem,když ten byt patří bance??Další ex.příkaz je na pozemek,který prodali v prosinci a ex.příkaz byl odeslán na katast v lednu.Takže nemůžou anulovat prodej toho pozemku??? Když manžel o exekuci nevěděl?To nám přišlo až 26.1.
A pak další otázky zda může exekutor zablokovat účet ,když majitel je někdo jiný a manžel má jen podpisový právo k účtu,ale majitel je jiná osoba.
A další dotaz může exekutor zabrat věci na malé miminko?
Moc vám děkuji za rady