Hypotéka,je to reálné?

27008
11.1.10 17:18

Hypotéka,je to reálné?

Zajímalo by mě jestli je reálné,já na md s 2letákem manžel OSVč,já příjem 7600 kč manžel cca 20-25tisíc.JInak máme běžné výdaje mobilní účty pojistky a manžel splácí dluh 3500 měsíčně(ten bysme jak by shcválili hypotéku chtěli z toho zaplatit celý je 100 tisíc)Máme projekt na baráček pozemek také svůj vychází to na 2500 000kč.Myslíte že za takových podmínek nám dají takovou hypotéku?Nebo jakou výšuï nám cca maximálně schválí?Nás finanční poradce ted nemá nějak čas :twisted: amy na bydlení docela specháme(druhý prcek zřejmě na cestě)Byty tu stojí kolem 1800 000 a jsou to pidibytíky v šíleném stavu většinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9094
11.1.10 17:24

Ahoj, nerada tě zklamu ale přítel dělá v bance a dost často teď mluví o schvalování právě hypoték. Obávám se že na 2500000 opravdu nedosáhnete. Taky je druhá věc kolik manžel přiznal v posledních letech v daňovým přiznání. Ale pokud mu to vychází na tolik co píšeš, asi budete muset s domečkem ještě chvilku počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
11.1.10 17:26

No počkat bohuže nemůžem tam kde jsem ed se s dalším dítkem nevjedme ani náhodou takže to bydlení musíme bohužel jakkolik vyřešit:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
11.1.10 17:28

Nechci tě zklamat, ale pokud má manžel někde nějaký dluh, tak se schválením moc nepočítejte. Pokud možno žádne dluhy, žádne byť i nečerpané úvěrově a kreditní karty. Pokud možno nějakého ručitele (ty pokud si na MD ručit nemůžeš) nebo ručit nemovitostí a nebo mít nějakou našetřenou částku. Nám na milion řekli mít našetříno alespoň 200 tisíc. Podotýkám, že kdybychom se s přítelem vzali, tak nám opět klesne šance, protože já jsem na MD, takže nám finanční poradce doporučil se zatím nebrat, pokud to není nutný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
11.1.10 17:28

Obávám se, že vám tolik nedají. My jsme ždádali na podzim, manžel měl hrubého nějak ke 30tis. a já cca 20tis.. Splácíme spotř.úvěr 3200 měsíčně a max. výši hypotéky nám spočetli na cca 2900000 a to jsme na to jen 2. Ono se to teď v době krize dost zpřísnilo ty poždavky.

• Citovat
  • Upravit
Mufina
11.1.10 17:33

Nám teda na to, že splácíme ten úvěr nic neřekli, jako že by to vadilo :nevim: Když splácíš, tak by to nemělo zas tak vadit. Horší je, že je vás na ten příjem docela dost.
Jinak na stránkách bank (aspoň ČS to tak má) jsou kalkulačky, tak si tam můžeš aspoň orientačně zadat vaše údaje :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anička87
11.1.10 17:34

Podpora státu

no, tak hypotéka mi také nepřipadá reálná, zvlášť s osvč přítele.. ale pokud byste se vzali, tak státní fond pro podporu bydlení poskytuje úvěr do výše 300 000 s úrokem 2 procentra ročně (hypotéky se pohybují kolem šesti). Ale podmínkou je nebýt dosud vlastníkem nemovitosti (ani jeden z manželů)! Taky při každém poté narozeném dítěti se odečte 30 000 z dluhu, což mi připadá dobré.. vím, není to na dům, ale na řešení bytové situace to už dobré je..

Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
105
11.1.10 17:36

Tak se obávám že vám tolik nedají. Mi jsme s manželem dáli dohromady kolem 50 tisíc čistého a stejně jsme měli problém. Ale nakonec jsme dostali tolik kolik jsme potřebovali a nakonec jsme to celý ani nevyčerpali. Teď už jsem na mateřský a kdybych nechodila do práce tak by jsme asi moc nevyšli. A přesně jak tu psali holky, museli jsme zrušit všechny kreditní karty, i když jsme z nich nečerpali. A nesměli jsme mít žádné jiné úvěry, jediné co nám prošlo byl úvěr ze stavebního spořeník, ten bance nevadil.
 Bessi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
11.1.10 17:43

Jo, jo, ta půjčka od SFRB je super a lze na ni snadno dosáhnout (málo lidí o ní ví a tak ji málo čerpají) a nám ty peníze dokonce započítali ne sice jako vlastní prostředky, ale jako jiné protředky a díky tomu jsme dosáhli na 80% hypotéku s mnohem lepším úrokem.

• Citovat
  • Upravit
23847
11.1.10 17:50

Tak mě napadá, co ručit na část půjčky na dům právě tím pozemkem? S tím by se možná kalkulovat dalo :nevim: jinak to též vidím bledě jak holky.
Co to máte za poradce :cert: Zkus najít jiného, nebo vlézt do nejbližší banky a poptej se přímo hypotečního bankéře. Určo ti dá nějaké info bez toho abys musela něco platit :wink: Že je druhé na cestě raději nevykládej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
11.1.10 17:53

Ručit pozemkem se dá určitě, na to jsme se ptali, ale je otázka za jakých podmínek. Já spíš než v bance bych kontaktovala nějakého hypotečního makléře - to je totiž zadarmo a ještě ti řekne co je v které bance lepší :wink:

• Citovat
  • Upravit
23847
11.1.10 17:53

Aničko, myslíš, že půjčka od SFRB by pro ně byla, přestože vlastní pozemek? To je taky nemovitost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
11.1.10 17:56

Pozemek je sice nemovitost, ale v podmínkách SFRB myslím přímo je dům nebo byt popř. bytový dům, ne nemovitost. My pozemek taky vlastníme a půjčku od SFRB na byt jsme dostali :wink: Na pozemku se nedá bydlet a o to tam hlavně jde, abys nežádala půjčku na bydlení a přitom už nějaké neměla.

• Citovat
  • Upravit
27008
11.1.10 18:30

No manžel má tohle přiznané pak má ještě peníze které nemá jak doložit,ručit bysme mohli asi barákem tchýně ppřípadě druhou půlkou pozemku je velký na dva baráky.Víte co do podnájmu nechci a kupovat pidi byt v hrozném stavu se mi také nechce:(tak vůbec nevím kreditku mám jen u komerčky a tam přes ní platít akorát sobě a malému pojistku v minusu jsem nikdy nebyla ,jinak já žádné půjčky ani nic nemám jen manžel tamtu no :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
11.1.10 18:30

Ahoj, tak my jsme žádali loni když začala krize, byli trochu problém, páč jsem byla OSVČ a manža vydělává v zahraničí v Eurech, ale nakonec nám to schválili, milion jsme museli mít svůj a 3500 000 schválili, hodně záleží u koho si budeš žádat a taky jakou máte platební morálku s tou manžovou půjčkou. Zkusila bych žádat u společnosti, kde tu půjčku má. Pokud váš poradce nemá čas, tak bych si prostě obešla banky které připadají v úvahu, ono poradce ti většinou doporučí to z čeho má on nejvíc, pokud to není známý. Určitě je dobré mít nějaké své poeníze, dneska asi moc 100procent hodnoty pozemky nebo baráku nedávasjí, spíše 75 nebo 80, nevím ted přesně. Mohli byste taky něčím ručit nebo by vám mohl někdo z rodiny ručit ještě jeho platem. Držím palce

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel