Prosim poradte

205
1.1.10 14:53

Prosim poradte

Ahoj ,
prosim poradte.Jsme s manzelem ve financni tisni.Prisle o praci a pobirame jen muj rodicak, protoze manzel je cizinec.Zijeme u rodicu, ale uz to opravdu psych. nezvladame.Jsme v registraci na startovaci byt, a podle poslednich informaci bychom ho meli uz brzy dostat /v pondeli se jdeme jeste jednou poptat/.Chci se zeptat jestli bychom meli narok na novomanzelskou pujcku a jake jsou vlastne podminky.potre­bovali bychom par tisic do zacatku na vybaveni bytu apod.Manzel samozrejme praci intenzivne hleda, neni narocny, hlavne aby neco bylo, vime ze si nemuzeme vybirat.Poradsite nekdo co v takove situaci delat?opravdu to spolecne bydleni zacina byt neunosne.diky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1660
1.1.10 15:46

a co kdybyste se vyměnili na mateřské a šla jsi dělat sama, tedy pokud se máš kam vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
1.1.10 15:58

Bohuzel nemam, pred otehotnenim jsme s manzelem pracovali nacerno v zahranici.Ale to by nebyl problem, mohla bych si neco najit mozna.Problem je, ze on jako cizinec by asi nedostal materskou, nebo ano? Kazdopadne stacilo mi po porodu litani po uradech…neschopnost- tedy spis neochota- urednic, to jsem fakt necekala.V podstate na nic nemame narok.Jedine co jsem pochytila bylo, ze pokud dostaneme startovaci byt a budeme platit radne 3 mesice, mela by tam byt sleva na najemnem.Pry kolem 1000 korum.Pokud to tak je, tak je to super. Ale kazdopadne potrebujeme ty finance, jinak nic.Jak rikam, jen potrebuji aby nekde pracoval a ne nacerno, proste normalni zamestnanec, klidne za 10 tis, to je mi jedno, na zacatku se uskromnime…ale aspon nebudeme mit nervy tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
1.1.10 16:51

Něco jako novomanželská půjčka jsem neslyšela. Samozřejmě banky poskytují celou řadu úvěrů, převážně je podmínkou doložení příjmu od zaměstnavatele za poslední 3 měsíce, některé banky chtějí 6 měs. Ty pokud máš jen rodičák, u banky nedostaneš nic. Další možností je využít nějakých nebankovních institucí, ale do toho (dle mého názoru) může jít jen blázen.
Moc jsem asi nepotěšila, ale z druhé strany, z čeho by si ten úvěr chtěla splácen, když manžel nemá žádný příjem? Co rodina, ta půjčit nemůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
1.1.10 17:02

Ahoj, diky za nazor.Ta novomanzelska pujcka urcite existuje, ale ja sama neznam nikoho kdo ji ma,ale tady prave uz o tom nekteri psali. Co se tyce bank. a nebank. pujcek, do toho jit nechci, jednak mas pravdu, banka mi nepujci a nebankovni nechci, jsou to zlodeji.Mam zkusenost s providentem-nehorazne, nikdy vic.co se tyka rodiny…mam babicku, ktera nam uz pomohla a moji rodice u kterych bydlime, tak ti nas ted podporuji, ale je to tak nejak neco za neco…my vam pomahame, vy nas budete poslouchat a my vas jeste zkontrolujeme…viz to male nedavej a mati uz ji prevlika,nenech ji plakat a uz ji bere k televizi, to muzes, to nesmis,co ti prislo postou?…no atd, atd.Navic penez nemaji zrovna hodne, ale muzou si koupit co potrebuji, nezijou od vyplaty k vyplate ale zase nemaji nasetreno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
1.1.10 19:23

odkud jste? a co manžel dělal za práci?

• Citovat
  • Upravit
205
2.1.10 08:26

Ahoj Sophinko, jsme primo ze Zlina, muj muz je vystudovany hudebnik, ale zivil se tim pouz ve sve zemi, tady to neni mozne. Kdyz jsme spolu zili v Nemecku a Spanelsku, pracoval jako osobni ridic a take pomahal stavit domy.V CR pracoval ve sklenarstvi ve vyrobe i montaze a prilezitostne u znamych pomahal opet se stavbou.Rada bych, aby si nasel praci v solidni firme, klidne by pracoval na smeny i o vikendu, tezka a fyzicka prace mu nevadi, naopak,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel