Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj ,
prosim poradte.Jsme s manzelem ve financni tisni.Prisle o praci a pobirame jen muj rodicak, protoze manzel je cizinec.Zijeme u rodicu, ale uz to opravdu psych. nezvladame.Jsme v registraci na startovaci byt, a podle poslednich informaci bychom ho meli uz brzy dostat /v pondeli se jdeme jeste jednou poptat/.Chci se zeptat jestli bychom meli narok na novomanzelskou pujcku a jake jsou vlastne podminky.potrebovali bychom par tisic do zacatku na vybaveni bytu apod.Manzel samozrejme praci intenzivne hleda, neni narocny, hlavne aby neco bylo, vime ze si nemuzeme vybirat.Poradsite nekdo co v takove situaci delat?opravdu to spolecne bydleni zacina byt neunosne.diky za radu.
a co kdybyste se vyměnili na mateřské a šla jsi dělat sama, tedy pokud se máš kam vrátit.
Bohuzel nemam, pred otehotnenim jsme s manzelem pracovali nacerno v zahranici.Ale to by nebyl problem, mohla bych si neco najit mozna.Problem je, ze on jako cizinec by asi nedostal materskou, nebo ano? Kazdopadne stacilo mi po porodu litani po uradech…neschopnost- tedy spis neochota- urednic, to jsem fakt necekala.V podstate na nic nemame narok.Jedine co jsem pochytila bylo, ze pokud dostaneme startovaci byt a budeme platit radne 3 mesice, mela by tam byt sleva na najemnem.Pry kolem 1000 korum.Pokud to tak je, tak je to super. Ale kazdopadne potrebujeme ty finance, jinak nic.Jak rikam, jen potrebuji aby nekde pracoval a ne nacerno, proste normalni zamestnanec, klidne za 10 tis, to je mi jedno, na zacatku se uskromnime…ale aspon nebudeme mit nervy tady…
Něco jako novomanželská půjčka jsem neslyšela. Samozřejmě banky poskytují celou řadu úvěrů, převážně je podmínkou doložení příjmu od zaměstnavatele za poslední 3 měsíce, některé banky chtějí 6 měs. Ty pokud máš jen rodičák, u banky nedostaneš nic. Další možností je využít nějakých nebankovních institucí, ale do toho (dle mého názoru) může jít jen blázen.
Moc jsem asi nepotěšila, ale z druhé strany, z čeho by si ten úvěr chtěla splácen, když manžel nemá žádný příjem? Co rodina, ta půjčit nemůže?
Ahoj, diky za nazor.Ta novomanzelska pujcka urcite existuje, ale ja sama neznam nikoho kdo ji ma,ale tady prave uz o tom nekteri psali. Co se tyce bank. a nebank. pujcek, do toho jit nechci, jednak mas pravdu, banka mi nepujci a nebankovni nechci, jsou to zlodeji.Mam zkusenost s providentem-nehorazne, nikdy vic.co se tyka rodiny…mam babicku, ktera nam uz pomohla a moji rodice u kterych bydlime, tak ti nas ted podporuji, ale je to tak nejak neco za neco…my vam pomahame, vy nas budete poslouchat a my vas jeste zkontrolujeme…viz to male nedavej a mati uz ji prevlika,nenech ji plakat a uz ji bere k televizi, to muzes, to nesmis,co ti prislo postou?…no atd, atd.Navic penez nemaji zrovna hodne, ale muzou si koupit co potrebuji, nezijou od vyplaty k vyplate ale zase nemaji nasetreno…
Ahoj Sophinko, jsme primo ze Zlina, muj muz je vystudovany hudebnik, ale zivil se tim pouz ve sve zemi, tady to neni mozne. Kdyz jsme spolu zili v Nemecku a Spanelsku, pracoval jako osobni ridic a take pomahal stavit domy.V CR pracoval ve sklenarstvi ve vyrobe i montaze a prilezitostne u znamych pomahal opet se stavbou.Rada bych, aby si nasel praci v solidni firme, klidne by pracoval na smeny i o vikendu, tezka a fyzicka prace mu nevadi, naopak,.