Hypotéka a práce na dobu určitou

817
6.11.09 13:00

Hypotéka a práce na dobu určitou

Ahoj holky, mám dotaz, snad některá poradíte. S manželem máme hypotéku na dům a v polovině příštího roku máme tu lhůtu, kdy je možné hypotéku vyplatit, přefinancovat apod. Nedávno jsem přišla o práci, podařilo se mi najít novou, ale stadardním postupem firmy je, že dávají první rok jen smlouvu na dobu určitou. A mě došlo, že by to mohl být problém. Pokud bychom chtěli například přefinancovat, banka mi hypotéku nedá, protože mám zaměstnání na dobu určitou, mám pravdu? Pokud bychom se rozhodli zůstat u stávající banky, budou opět chtít vidět potvrzení o příjmech, i když už je tam mají? Budu už dávno po zkušební době, ale budu mít zaměstnání pouze na dobu určitou. Nevzít tu práci není řešení, člověk si v téhle době nemůže moc vybírat. Omlouvám se, je to zmatené, snad některá poradíte… Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2724
6.11.09 13:29

Při konci fixačního období banka nezkoumá zda a na jaký typ smlouvy pracuješ, pokud splácíte jak máte nezkoumají nic. Pošlou návrh na změnu úroku a hotovo.
Na refinancování by to taky nemělo mít vliv, refinancující ústav si opět prověří vaši platební morálku a rozhodne se. Nám končí fixace příští říjen a už po vyúčtování letošních daní tj. v dubnu se hodlám obrátit na „novou“ banku aby zahájila kroky k přefinancování. Stávající banka pošle podklady (návrh nové výše úroku) až v nejzašším zákonném termínu a to už je pozdě rozmýšlet se a zařizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
6.11.09 14:05

Já měla už v době první žádosti o hypotéku smlouvu na dobu určitou a nevadilo to, jen jsem musela v práci dostat potvrzení, že je to běžná praxe zaměstnavatele (zdravotnictví :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
6.11.09 14:23

Holky díky, to jste mě potěšily. Se splácením problémy nemáme, platíme včas a doufám nadále budeme:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
6.11.09 17:53

Aleesho, jestli jste si brali hypotéku před rokem či dvěma, tak to byla běžná praxe. Dneska by se asi hodně cukali ti ji dát, i kdybys měla od zaměstnavatele potvrzení. Krize pravidla pro schválení hypotéky dost zpřísnila :-? Při refinancování nevím jak to je, my zatím čekáme jestli nám hypo schválí. Manžel má na dobu určitou, ale do roku 2013, takže to je snad OK.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel