Insolvenční řízení

olousek
24.11.09 14:14

Insolvenční řízení

Dobrý den, mám veliký problém a potřebovala bych prosím nutně rychlou radu. Abych přiznala pravdu, jsem už několikaletou nakukovatelkou a vím, že jste tady chytré hlavičky a s lecčím dovedete poradit. Takže k jádru mého problému: shodou více nepříjemných okolností, které zatím nebudu rozepisovat(byl by to opravdu román), jsme se dostali do svízelné finanční situace a nezbývá nám nic jiného, než na sebe sama podat návrh na insolvenční řízení a zároveň požádat o soudní oddlužení. A já bohužel těm právním výrazům v tom formuláři vůbec nerozumím, takže vlastně nevím, jak to mám vyplnit. Na právníka samozřejmě nemáme. Jste asi moje poslední šance, protože od rodin podporu čekat nemůžeme a vlastně jsme to ani nikomu neřekli. Už jsem z toho všeho psychicky na dně a musím fungovat s dětmi, ale už prostě nemůžu a jsem hodně zoufalá. Prosím, prosím, najde se někdo, kdo mi poradí? Olga

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
24.11.09 15:12

Olousku, v tomhle případě by ses mohla obrátit na příslušný krajský soud, tam by ti měli formulář poskytnout i pomoci ti ho vyplnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
24.11.09 15:15

Mila Olgo, jestli ti mohu poradit, v zadnem pripade nepodavejte navrh tak, ze si ho sami vyplnite!!! To je prvni vec, soud vam to s 99% pravdepodobnosti vrati (to v lepsim pripade) kvuli doplneni, v horsim by rizeni ukoncilo. Takze kontaktujte Poradnu pri financni tisni. Poradny jsou bud v Praze, nove i v Ostrave - http://www.financnitisen.cz/
Urcite se pripravte na to, ze budete muset na rizeni dat az 50tis. - ale abych nestrasila, vetsinou soudy chteji cca 10tis. nekdy se da i do navrhu vlozit jakysi vlastni navrh stanovene castky. Vetsinou to soud akceptuje… Pokud budes chtit vedet vic, pisni mi SZ …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
24.11.09 18:41

Oloušku,
souhlasím s Filad v tom, že nepouštět se do toho sama. Existují poradny, které to s Vámi dělají bezplatně. Pokud vím, jsou už i pobočky v menším městech. Chce to se poptat a pohledat. Nicméně prosím nestrašit - Filad - v oddlužení se záloha na insolvenční řízení neplatí. To platí pro konkurs. A navíc smlouvání o výši zálohy bylo možné v době účinnosti předchozího zákona o konkursu a vyrovnání. Podle insolvenčního už ne. Takže dlužníka to stojí asi jen jednu cestu k soudu a zpět a nějaké to poštovné. Vím to určitě, živím se tím. Pokud bys potřebovala, napiš soukromou zprávu. Nevím, jestli jsi vdaná a další věci, takže podrobněji ti teď neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
24.11.09 21:23

Perulko, to neni zaloha na insolvencni rizeni, to je primo placeni toho rizeni jako takoveho… soud pozaduje az do vyse 50tis… ja jsem i spolupracovala s poradnou pri financni tisni … :-)
Ale je fakt ze to bylo pred rokem, tak nechci kecat :nevim: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
25.11.09 11:59

Filad, žádné řízení se opravdu neplatí. Jediné, co je navíc, je odměna a náklady insolvenčního správce za každý měsíc oddlužení. Takže dlužníkovi zůstane nezabavitelná částka, zbytek chodí na účet insolvenčního správce. ten si nechá 750 Kč odměnu a 150 Kč na hotové výdaje a zbytek rozešlě poměrně věřitelům. nic jiného se opravdu neplatí. A už vůbec se nestanovuje nějakých 50 tisíc, to je opravdu jen u konkursu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
23.8.12 20:57

Ahoj, nechce se mi zakládat novou diskusi, můj dotaz se týká insolvenčního řízení.. chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost, měli jste přihlášenou pohledávku za firmou v insolvenčním řízení a dostali jste nějaké odškodnění? částku kterou jste přihlásili nebo poměrovou část a jak dlouho to trvalo?
mám dvě pohledávky, jedno je celkem průser, vytunelovaná firma, tam celkem nic nečekáme, ale druhé byla malá firmička s minimem majetku a řízení se už táhne dva roky 8o 8o přitom se vlastně za tu dobu nic nevyřešilo :cert: je to normální toto?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.12 22:01

Synovi to vyplnili v poradně při finanční tísni a sám si to jel k soudu podat. Nic za to neplatil.

• Citovat
  • Upravit
00000
28.11.12 10:21

Dobrý den,
je pravdou, že v poradně Vám opravdu pomohou uvedený tiskopis vyplnit, bohužel to někdy trvá dost dlouho. Nejdříve je vhodné si ověřit zda splnujete podmínky. Tedy zaprvé zda budete ze svého příjmu schopni během pěti let uhradit nejméně požadovaných 30% současného dluhu. Kalkulátor naleznete na: http://www.insolvencni-zakon.cz/…splatek.html, na těchto stránkách je i formulář ( několikrát se měnil, zde je platný ). Vaše dluhy nesmí pocházet z podnikání, i když pokud tvoří zanedbatelnou část soud to přijme. Doporučuji podívat se na průběh insolvenčních řízení( u jiných). Pokud si otevřete stránky www.justice.cz naleznete kolonku insolvenční řízení, na rolrtce zadáte podle jména a následně zadáte třeba jméno Novák, zobrazí se Vám seznam a průběh řízení a to včetně veškerých dokumentů a rozhodnutí. Také je nutno předem si připravit veškeré požadované doklady, přičemž neuškodí přiložit doklad o bezdlužnosti finanční úřad, zdravotní pojištovna, čssz. K uhrazení zálohy na řízení Vás vyzve až soud, může být až 50000,–, ale běžně 3000,– - 5000,–.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.13 07:07

Ahoj všem, nechtěla jsem zaklládat novou diskuzi, tak se jen přidám.
Mám povoleno oddlužení, čeká mě už jen soud s věřiteli a insolvenčním správcem.
Máte někdo zkušennost a už povoleno oddlužení, jak takové jednání probíhá??? co se tam všechno rozebírá a o čem jedná??? :nevim:
předem děkuji za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
Zavjejj
24.3.13 07:55

http://webcache.googleusercontent.com/search?…

Tady to paní popisovala, snad ten odkaz ještě funguje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.13 08:18
@Zavjejj píše:
http://webcache.googleusercontent.com/search?…Tady to paní popisovala, snad ten odkaz ještě funguje.
:palec: super děkuji moc
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.13 09:18
@olousek píše:
Dobrý den, mám veliký problém a potřebovala bych prosím nutně rychlou radu. Abych přiznala pravdu, jsem už několikaletou nakukovatelkou a vím, že jste tady chytré hlavičky a s lecčím dovedete poradit. Takže k jádru mého problému: shodou více nepříjemných okolností, které zatím nebudu rozepisovat(byl by to opravdu román), jsme se dostali do svízelné finanční situace a nezbývá nám nic jiného, než na sebe sama podat návrh na insolvenční řízení a zároveň požádat o soudní oddlužení. A já bohužel těm právním výrazům v tom formuláři vůbec nerozumím, takže vlastně nevím, jak to mám vyplnit. Na právníka samozřejmě nemáme. Jste asi moje poslední šance, protože od rodin podporu čekat nemůžeme a vlastně jsme to ani nikomu neřekli. Už jsem z toho všeho psychicky na dně a musím fungovat s dětmi, ale už prostě nemůžu a jsem hodně zoufalá. Prosím, prosím, najde se někdo, kdo mi poradí? Olga

Ahojky, my jsme v insolvenci a doporucim bud pravnika nebo nekoho kdo insolvenci dela.Ale bacha na podvodniky. Stalo nas to 10000kc. A nemuseli jsme se o nic starat. Nekdo to dela i za min penez.Ale sami s tim neuspejete. A hlavne musis mit aspon 2roky odpracovane a mit praci a take dostacujici plat.Ale to zalezi kolik mate dluhů.

• Citovat
  • Upravit
20
13.4.13 11:55

výhružky

Dobrý den i já mužem jsme se dostaly do insolvence návrh máme hiž na souděskoro tři týdny, jenže ted nám začaly volat věřitelé proficredit a ještě jedni žemusíme ihned zaplatit nebo že nám to sesplatní, víme že to nesmí ale je to hrůza, to jednání. a pak mám další problém, potřebovala jsem rychle půjčit tis ještě před insolvencí, paní od smartu se rychle nabídla žemá soukr. investora co pujčí…lichvař, tak pujčil-nevim kdo jestli ona nebo někdo jiný, smlouvu nemám tu si vzala ona..ted se blíží termínkdym mám splatit..jenže já nemůžu jelikož by to bylo zvýhodnění věřitele..kdyýž jsem ji volala abych ji řekla že jsme v ins. smart ji nezajimal ale ihned ze tech tis s navýšením na 8 bude chtít stůj co stůj, a ja ted nevim co mam delatnic ji platit nebudu nemuzu ale mam strach kam az muze zajit, popr nejake vyhrpzovani, vydirani atd, mam dve male deti a bojim se o ně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.4.13 11:57

Pardon vypadla mi number 5 tis s navysenim na 8 tis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie