Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj,
na magistrát se jen tak nahlásit nemůžeš, to by ti musel být úředně zrušen trvalý pobyt, a to na žádost majitelů nemovitosti, kde jsi hlášena.
Do RD se můžeš přihlásit až po kolaudaci, až bude přiděleno popisné číslo. A nemůžeš se domluvit s kupujícími, že bys tam bys tam měla trvalý pobyt do doby, než doděláte dům?
Ahoj já bych se také zkusila domluvit s kupujícím… ona je to dneska v podstatě jenom formalita, měla jsem TP v bytě u rodičů., i když oni tam už 3 roky nebydleli ![]()
Aha, tak to s tím magistrátem jsem nevěděla. No, domluvit se s kupujícím mě taky napadlo, ale obávám se, aby to neznělo jako spekulace a v dnešní době bych se nedivila, kdyby mě poslali někam. Asi bych na to taky nekývla s ohledem na případnou exekuci atd. No budu teda muset obtěžovat někoho z rodiny. Díky za vaše odpovědi. ![]()
Ahoj, jaká jsou na to přesně pravidla, to nevím, jen můžu uvést svůj příklad -
mám hypo na svůj rodinný dům, ale ještě stále není zkolaudován (takže se tu bydlí načerno), takže mám trvalé bydliště u mojí mamky. (Bance to nijak nevadilo, hlavně že jsem vlastník)
(přítele ani nezmiňuji,má TB stále u exmanželky a z praktických důvodů to tak asi i zůstane.)
Díky, já si ho taky můžu dát k mamce,ale nechtěla jsem jí do toho zatahovat a obtěžovat jí byrokracií, když je to jen na chvilku, ale asi mi nic jinýho nezbyde. Manžel ho má u babičky a naštěstí si ho zatím nestihl přehlásit k nám domů, tak aspon jeden člen rodiny odpadl. A do baráku se můžeme nahlásit až po kolaudaci? Nám podali info, že až bude adresa zapsaná na katastru, což musí být před nastěhováním a bude vybudované soc. zařízení, tak se hned můžeme přihlásit. Jinak jasně, vlastníkem nemovitosti budeme s manželem oba.
Jsem si nikdy nepomyslela, že se ze mě tak snadno stane bezdomovec ![]()
Díky za info.
JJeleno, s tím přihlášením to snad bude vědět někdo jiný… ![]()
Bylo tady na to už pár diskuzí a stejně jsem z toho pořád jelen (
)
(My máme nezkolaudováno už 35 let, tak jsem do toho raději nechtěli nijak šťourat a řešit nějaké předčasné užívání a tak. Ale tenhle měsíc bychom už snad kolaudovat měli
)
Přihlásit se můžeš, až vám přidělí popisné číslo, k čemuž potřebuješ právě kolaudační rozhodnutí nebo nějaký papír od stavebního. Seš si jistá, že to stihnete tak rychle?
Pokud jo, tak bych to asi neřešila, nechala bych si bydliště, kde je. A maximálně zařídila na poště dosílku, stojí to asi 100 měsíčně.
Tak se neodhlasuj jen nahlaš na obecnim úřadu doručovaci adresu a zrid si datovou schránku, Prodej byt a když tě novej majitel odhlásí budeš mít trvalej pobyt na úřední adrese. Protoze budes mit datovou schránku tak ti bude chodit sprava při kazde zmněně v reggstru obyvatel
A veškeré úrady budou mít povinnost posílat korespondenci do datové schránky. když to pošlou papírově a ty to nevyzvedneš tak neplati fikce doručení
, papirově ti možou poštu poslat pouze v případě že není technicky možné to poslat před datovou schránku, a musí to poslat na doručovací adresu.
Navíc policajti reší i pokuty stylem ententiky a u soukromých osob většinou ani datovou schránku nekontrolujou, a pokud ano tak když zjistí že ji máš tak si radši vyberou jinou oběť.
@martin 35 píše:
Tak se neodhlasuj jen nahlaš na obecnim úřadu doručovaci adresu a zrid si datovou schránku, Prodej byt a když tě novej majitel odhlásí budeš mít trvalej pobyt na úřední adrese. Protoze budes mit datovou schránku tak ti bude chodit sprava při kazde zmněně v reggstru obyvatelA veškeré úrady budou mít povinnost posílat korespondenci do datové schránky. když to pošlou papírově a ty to nevyzvedneš tak neplati fikce doručení
Navíc policajti reší i pokuty stylem ententiky a u soukromých osob většinou ani datovou schránku nekontrolujou, a pokud ano tak když zjistí že ji máš tak si radši vyberou jinou oběť., papirově ti možou poštu poslat pouze v případě že není technicky možné to poslat před datovou schránku, a musí to poslat na doručovací adresu.
nechci rejpat, ale jses si jistej, ze po temer ctyrech letech zakladatelku porad trapi tento problém? ![]()
Ahoj, mám dotaz na trvalé bydl. při žádosti o hypotéku. Máme vlastní byt, kde mám já a děti trv. bydl., manžel ho má jinde. Tento byt ted prodáváme a budeme se stěhovat do baráku, který bude dostaven cca v létě- hrubá stavba a na podzim, doufám, bysme se mohli stěhovat. Chceme si vzít částečnou hypo. A ted dotaz… Já se samozřejmě budu muset odhlásit z TP, ale kam se přihlásit? Je třeba se nahlásit k někomu na adresu nebo stačí na to mezidobí na magistrát? Netušíte, jak se na to banka bude dívat? To mezidobí počítáme bude trvat cca půl roku a nechci nikoho zatěžovat byrokracií po úřadech a hned 2× po sobě.
Máte taky někdou takovou zkušenost?
Moc děkuju za všechny rady