Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Určitě právníka, poslat mu oficiální dopis, aby si kamarád nemyslel, že mu to projde…taky bych byla naštvaná na manžela, že to s tebou ani nekonzultoval
Mnooooo tohle by manžel asi jen tak nerozchodil. Mě uniká už to, jak je možný, že bez tvého vědomí půjčí 15 tisíc. Dále nechápu, proč on bude splácet tu druhou, větší půjčku, je na jeho jméno? Pokud jo, tak promiň, ale tvůj manžel je vůl. Půjčil to jen tak,,per huba,, nebo to má nějak doložený písemně?
Ja bych byla taky vytocena, kdyby manzel půjčil takovou částku bez mého vědomi… asi bych za dluznikem nejela, kor těhotná, pokud ty penize použil na umoreni dluhu, tak ti je stejne hned nevrátí, ale nechala bych ho podepsat uznání dluhu, at mate aspon zvýhodněnou pozici pro případ sporu.
Asi bych byla hodně vzteklá a řekla, ať si pro ty prachy za ním dojede, když je tak pitomý a dá někomu 15000 bez ničeho
A proč bude známému platit dvacítku, to se za něj zaručil? To je s prominutím opravdu blb.ec.
Napsat oficiální dopis od právníka, aby dostal chlapec strach. Manželovi pořádně pročistit játra. Hlavně nechápu, proč to platí tomu kamarádovi???
@Anonymní píše:
Zdravím a předem se omlouvám za anonym. Jsem docela zoufalá. Před měsícem jsem se dozvěděla, že můj manžel půjčil kamarádovi 15 000 a ještě mu přes svého známého zařídil 85 000No jo, jenže tento kamarád se k vracení nějak nemá. Telefon nebere, na sms neodpovídá… Z práce, kterou mu manžel našel, tak odešel. Takže příští měsíc manžel pošle 20 000, aby začal srovnávat dluh u toho známého a jsou to mínus peníze, které jsme mohli použít pro dítě na spoření nebo na domek či si dát bokem. Prostě jsou to peníze z naší kapsy. Jsem bohužel už v poslední fázy těhu, takže jsou to nervy. Zjistila jsem si, kde ten expert bydlí (Brno), ale bojím se, abych tam neporodila, protože jsem fakt vytočená. Telefony nebere a dělá, že se nic neděje. Upřímně jsem naštvaná i na manžela, protože půjčit pár tisíc… ale tohle je prostě raketa. Co by jste mi poradili. Mám to risknout a jed za tím blbcem do Brna (bydlí u rodičů) a nebo tomu mám dát čas. Manžel je měkkej
Napadl mě ještě právník, ale není na půjčku papír, ale peníze šly převodem. Fakt jsem zoufalá…
Už to je divné, že tvůj manžel půjčuje vaše peníze cizím lidem, a bez tvého vědomí. Tam bych viděla primární problém. Nechápu, proč má on splácet tu druhou půjčku. Každopádně bych sama a v pokročilém stadiu těhotenství nikam nejezdila. Neznáš toho člověka, nevíš jak by reagoval. Teď je důležité zdraví a bezpečí vašeho dítěte. Manžel je dospělý a jistě i svéprávný, on ten problém způsobil, a on by měl teď najmout právníka, a řešit to. Dostal by pěknou sodu s varováním, že do budoucna bude všechny důležité věci předně konzultovat s tebou.
@lleennttiillkkaa nebo spíš je až moc hodnej a až nyní procitl, když jsem mu řekla, že ten jeho kamarád ho jen využil. Na jeho jméno to není, ale u toho známého dělá vedlejšák a je mu blbý, že by peníze nedostal. Myslím si, že ten známý ani neví, že těch 20 000 je z našeho, protože ho trochu znám a vím, že by to nepřijal…
![]()
@nostress No, trochu toho člověka znám. Mám i jeho adresu, vím, kde bydlí jeho ex manželka s děckem (která ho před 3lety vykopla, ale jezdí tam za dcerou) a nemít před měsíc před porodem, tak mu udělám všude takovou ostudu, že si ty peníze prostě sežene ![]()
@cookies321 Chce mu poslat aspon něco, protože cítí jakousi odpovědnost… Ach jo
Právníka určitě, to bude další postup, ale prostě mám z toho nervy v…
@Russet Navíc když mu řeknu, at si uvědomí, že ty peníze vlastně bere svému dítěti, tak mi jen odpoví, že vím a hodí smutnej podled… za tohle bych ho fakt nakopala.
Nebyla bych tak přísná. Tak je holt pán hodný a důvěřivý, příště už si rozmyslí půjčovat bez papíru. Slušný člověk nemá problém něco takového podepsat a těm ostatním zkrátka nepůjčovat. Bez papíru je to bohužel slovo proti slovu. Ano, odešly peníze z účtu ale stejně tak může dotyčný říct, že to nebyla půjčka ale dar, výpomoc. Leda by tam byla alespoň poznámka; půjčka.
Tak pořád jde „jen“ o peníze. Pokud nestrádáte vyloženě, nestresovala bych se kvůli tomu. Jestli máte kontakty (čísla, Facebooky) jeho známých a příbuzných, klidně jim napište, udělejte mu ostudu ale v zájmu vás i miminka, nikam nejezděte.
Jestli je to nějaký šmucák, co nepracuje, dluží kam se podívá; tak bych za toho advokáta ani další peníze nevyhazovala. Ten si z toho nic dělat stejně nebude. ![]()
@Anonymní píše:
@Russet Navíc když mu řeknu, at si uvědomí, že ty peníze vlastně bere svému dítěti, tak mi jen odpoví, že vím a hodí smutnej podled… za tohle bych ho fakt nakopala.
Jako svobodná bezdětná bych asi půjčila, ale teď jsem sysel a nepůjčuju nikomu ![]()
Zdravím a předem se omlouvám za anonym. Jsem docela zoufalá. Před měsícem jsem se dozvěděla, že můj manžel půjčil kamarádovi 15 000 a ještě mu přes svého známého zařídil 85 000
No jo, jenže tento kamarád se k vracení nějak nemá. Telefon nebere, na sms neodpovídá… Z práce, kterou mu manžel našel, tak odešel. Takže příští měsíc manžel pošle 20 000, aby začal srovnávat dluh u toho známého a jsou to mínus peníze, které jsme mohli použít pro dítě na spoření nebo na domek či si dát bokem. Prostě jsou to peníze z naší kapsy. Jsem bohužel už v poslední fázy těhu, takže jsou to nervy. Zjistila jsem si, kde ten expert bydlí (Brno), ale bojím se, abych tam neporodila, protože jsem fakt vytočená. Telefony nebere a dělá, že se nic neděje. Upřímně jsem naštvaná i na manžela, protože půjčit pár tisíc… ale tohle je prostě raketa. Co by jste mi poradili. Mám to risknout a jed za tím blbcem do Brna (bydlí u rodičů) a nebo tomu mám dát čas. Manžel je měkkej
Napadl mě ještě právník, ale není na půjčku papír, ale peníze šly převodem. Fakt jsem zoufalá…