Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
To je minimum co musite splnit. Take muzete za tech 5 let splatit 100%
@Anonymní píše:
Dobry den, předem chci aby toto bylo bez urážek a jen odpověděli na mou otázku, dekuji!!. Chtěl jsem se zeptat zda je možné osvobodit od insolvence, když plníme pres 30%. Děkuji
Mám také otázku - proč se muž ptá na ženském foru zaměřeném na mateřství na insolvenci?
Ne. Máte povinnost zaplatit 30% až 100%. Pak se za sebe nebudete muset stydět, to je bonus.
@Anonymní píše:
Dobry den, předem chci aby toto bylo bez urážek a jen odpověděli na mou otázku, dekuji!!. Chtěl jsem se zeptat zda je možné osvobodit od insolvence, když plníme pres 30%. Děkuji
ANO, pokud máte splaceno přes 30procent, je to možné. Samozřejmně za jasného předpokladu, že jste těch 30% splatili v předchozí 60 splátkách, tudíž platíte již 5 let. Jinak bez urážky, nechápu že někdo může procházet insolvencí bez toho aby věděl co to je a jak to probíhá ![]()
@petazprahy Oni to ti lidé obvykle vědí. Ale nelíbí se jim to, tak se ptají pořád dokolečka všude možně, jestli někde nahodou nenarazí na odpověď, která by jim vyhovovala. Je to spíš o odmítnutí se smířit s nevyhovují realitou než o neznalosti.
@Hlaholice píše:
@petazprahy Oni to ti lidé obvykle vědí. Ale nelíbí se jim to, tak se ptají pořád dokolečka všude možně, jestli někde nahodou nenarazí na odpověď, která by jim vyhovovala. Je to spíš o odmítnutí se smířit s nevyhovují realitou než o neznalosti.
A tam si pak myslím, že je následně problém. Já sám tím bohužel procházím. Dostal jsem se tam vlastní vinou a nic stím nenadělám. Předtím než jsem do toho šel jsem strávil stovky hodin na internetu a i u právníka, abych si zjistil opravdu vše co jde. Nejen podmínky ale i veškeré možnosti, které mohou nastat všechně těch nejhorších scénářů abych jim mohl předcházet. Pak se člověk musí smířit stím že to prostě bude 5 let o chlebu a vodě a stím tam pak může jít. Pokud do toho jde někdo stím, že bude mít hned klid a ono se to nějak srovná a není potřeba nic řešit dopředu, zadělává si na mnohem větší problém.
@petazprahy Bohužel mám tu zkušenost, že značná část lidí v insolvenci není schopna přijmout za svou situaci odpovědnost a postavit se jí celem. A pak to blbě konci. I když i rozumím tomu, že z peněz, které člověku zůstanou, se nežije lehce. Ale zas na druhou stranu si myslím, že by měl být člověk rád, že takovou možnost vůbec má, protože jinak by obvykle měl celý život exekuce.
@Hlaholice píše:
@petazprahy Bohužel mám tu zkušenost, že značná část lidí v insolvenci není schopna přijmout za svou situaci odpovědnost a postavit se jí celem. A pak to blbě konci. I když i rozumím tomu, že z peněz, které člověku zůstanou, se nežije lehce. Ale zas na druhou stranu si myslím, že by měl být člověk rád, že takovou možnost vůbec má, protože jinak by obvykle měl celý život exekuce.
@Anonymní píše:
ty to chceš bez urážek? really? upřímně doufám, že je to trolling
@petazprahy Tento přístup se mi líbí. A myslím si, že i vede k tomu, že si dá člověk ten život do pořádku a nebude chvilku po oddlužení opět v dluzich.
@Hlaholice Přesně tak. Taky bych měl možnost pokusit se snižit oficialní mzdu na minimum a zbytek na ruku. Ale myslím si, že lidé kteří toto dělají účelově a jen pro sebe (chápu že situace v rodině se 4 dětmi může být třeba jiná) se ztoho prostě moc nepoučí. Berou to pak tak, že jim to krásně a snadno prošlo a vlastně se nic neděje, jen mají o pár tisíc nižší příjem. Pak je strašně jednoduché udělat další průšvihy. Já si to takhle budu opravdu pamatovat a rozhodně nebudu chtít zažít něco podobného už nikdy ![]()