Dluh na dopravním podniku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dluh na dopravním podniku
Ahoj holky. Chtěla bych se zeptat jestli s tímhle tématem nemáte někdo zkušenosti.
Přítel pracoval většinou „na černo“ a teď byl přes půl roku na ÚP bez práce. Konečně sehnal práci normálně na smlouvu ale má snad 200 pokut z MHD
plus Provident
. Co teď s tím? On plánuje že po zkušební době jde prý vyhlásit něco jako osobní bankrot. Co to je a jak to funguje? Ale k hlavní otázce co teda do té doby? Když si to nechá poslat na účet to mu jako na to hned skočí nějaký strhávání? Mě napadlo když peníze přijdou tak ještě ten den je vybrat dá se to tak?
![]()
Děkuju za odpovědi a rady. Sama vůbec nevím co s tím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ať si nechá posílat na jiný účet nebo na složenku, jinak nevybere nic, blokne se to hned ten dluh a nechají mu minimum
- Citovat
- Upravit
Kdyz si to necha poslat na ucet, tak mu zablokuji cely ucet a ma smolika. Poslat na ucet treti osoby je nejlepsi reseni,.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nafrněná A ze složenky mu to teda asi těžko strhnou že jo?
On zatím pracuje přes agenturu ty první 3 měsíce a to jde asi i na ruku takže z toho mu taky nic nevemou? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VanAn může se mu stát, že mu přijde exekuce na plat, pak neudělá vůbec nic, z práce dostane jen minimum ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VanAn Z účtu si bude moct vybrat pouze jednou cca 6200, jinak vše schramstne exe..Ale strhávání z platu probíhá ještě u zaměstnavatele, takže určitě jiný účet, ať máte alespoň vypočtené nezabavitelné minimum..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se To ho roztrhnu.
Ale to snad né hned nebo jo?
Do těch 3 měsíců to musí vydržet. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podla mna by mal ist priatel „zmierlivou“ cestou a poziadat Provident aj DP o splatkovy kalendar. Oni su pristupny takejto spolupraci a na jeho ucte by nevisel exekutor. Musel by mesacne platit, ale verim, ze by sa nasiel kompromis, aby aj splacal, aj mu nieco ostalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VanAn píše:
@martina.se To ho roztrhnu.Ale to snad né hned nebo jo?
Do těch 3 měsíců to musí vydržet.
mi řekni, že 200 pokut nastřádal za měsíc? POkud je to staršího data, klidně ta exekuce může přijít.. jo a nikde není dáno, že mu oddlužení povolí
jako nadělat takovou paseku a pak jen doufat je hodně naivní..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A má vůbec účet? Spíš bych se zamýšlela nad perspektivou vztahu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jakmile exekutor zjistí, že pracuje - šáhne mu na plat přímo u zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VanAn mela jsem uplne to same. Akorad ne praci na cerno.Ale dluhy u MHD.Asi 20 pokut..strhli mi z uctu celou vejplatu. Kdybych si pry stihla udelat spl. kalendar pred tim nez by mi ty prachy poslali, tak by mi tam neco nechali. Zaplatpanbuh, ze ten spl. kalendar existuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dojcanis píše:
@VanAn mela jsem uplne to same. Akorad ne praci na cerno.Ale dluhy u MHD.Asi 20 pokut..strhli mi z uctu celou vejplatu. Kdybych si pry stihla udelat spl. kalendar pred tim nez by mi ty prachy poslali, tak by mi tam neco nechali. Zaplatpanbuh, ze ten spl. kalendar existuje
Můžete mi osvětlit důvod, proč má člověk 20 pokut?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit