Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj, sice nemam zkusenost s timto, ale. zrovna. t-mobile to zkousi jak jen to jde. Nam prislo vyuctovani za. 12 dni internetu v tel na cca 23 000… Manzel se neskutecne ohradil… Protoze za prohlizeni seznamu nauctovat tohle… ( jeste ze ho mam a vyzna se v tom jinak bych byla schopna to zacvakat kdyz to reknu „na. rovnu“) a jakme.se to. zaclo resit hned to bylo " omlouvame se, je nam to lito je to nase chyba a pod) znama tak platila poctive splatky za pausal… A najednou ji prislo ze nic nezaplatila a ze ma dluh kolem 30 000… Tak to.taky zacala resit a bylo to to same… " omlouvame se nawe chyba" a.pod. Nicmene dalsi znama.co ma t-mobile zaplatila. Co ji prislo, a kdyz to pak resila. zpetne ze je to nesmysl nikdo nic neuznal. Drzim palce aby to vse dobre dopadlo. My uz si na ne. davame. pozor vse ukladame a poradne. kontrolujeme. Drzim palce at.to dobre dopadne ![]()
@Zdeňka92 Moc děkuji za zkušenosti. Zítra musím znovu na pobočku, nechám si vyjet všechny faktury, kdy byly uhrazeny, jak a kým. Následně tedy faktury, které údajně nejsou uhrazeny. V mezičase se pokusím spojit s exekutorem, aby mi poslal kopii rozhodnutí. Moje chyba je, že spoustu papírů jsem poztrácela při stěhování a výpisy z banky mám zpětně jen 24 měsíců. Další věc je ta, že upomínky mi přišly prý na trvalé bydliště - v té době tam byli jen naši a dost pochybuji, že by se máma neozvala, kdyby tam něco takového přišlo. Nerozumím jejich jednání. K dobru je jim jen to, že na pobočce dnes byla moc ochotná a milá slečna, která se mi snažila pomoci všemi prostředky, žel je má ale omezené.
@Zdeňka92 Dopadne to asi bledě. Nejsou schopni mi sdělit relevantní informace. Mají v tom ještě větší bordel, než mám já v papírech.
Je zajímavé, že mi přišel dopis od určitého exekutora, ale oni to předávali úplně jiné společnosti a mám se spojit s tou. Jako to je co? To si mě přeprodávali jak ( nebudu raději říkat, co ). ![]()
Tak to je silene. No rozhodne budu drzet palce aby to dobre dopadlo. (: tak to je tedy zajimave jak se k tomu dostal ten druhej fo vam to poslal kdyz to ma na starost nekdo jinej… Je to hruza… Snad se vam to podari co nejdrive vyresit… A aby to dobre dopadlo.
ja.vim ze mamka.ta taky chodila tak dlouho dokud ji to nekdo nenasel hruza. Tak jedine se domluvt s tim exekutorem ze.teda nevite. co ajak ze vam bylo receno ze to bylo predano nekomu jinemu. Je to hruuuza.
Dobrý večer všem.
Předem se omlouvám za anonym, ale nerada bych, aby o tomto věděl někdo další. Děkuji.
V mladické nerozvážnosti jsem v květnu 2007 podepsala paušál u T-mobilu ( dealer mě odchytl někde na ulici ). Nějakou dobu jsem platila, ovšem pak nebylo z čeho a já to tzv.„nechala vyhnít“ - chyba jak hrom, ale holt jsem se poučila. V dubnu 2010 byla smlouva ukončena a v roce 2012 mi přišla exekuce na plat, která trvala 5 měsíců - od té doby o T-mobilu ani vidu, ani slechu. Nicméně, dnes jsem objevila ve schránce dopis od ČTÚ, že T-mobilu dlužím další peníze za určité období v roce 2009. Na lince T mi nejsou schopni odpovědět ( napřed u nich bylo uhrazeno 15 faktur, pak jen 5, pak tomu nerozuměla, pak že to nedohledá, atp. ), na prodejně jim nefungoval systém. Byla jsem i na ČTÚ, s člověkem, který to řeší, byla řeč, nechápeme to ani jeden, takže to „odložil na stranu“, ovšem do konce týdne musí rozhodnou - chca nechca. Bohužel v ruce nemám tehdejší exekuční výměr. Otázka je - je možné, že T hodil jen na určitou čásku exekuci a ostatní nechal na jinou dobu? Máte někdo podobnou zkušenost a jak jste ji řešili? V nejhorším případě jaká je u tohoto promlčecí lhůta?
Předem všem děkuji za odpověď.