Dluh u VZP - exekuce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
No já jí to všechno řeknu, akorát se mi to celé nějak nezdá, mají v tom děsnej bordel, ta ženská na té pojišťovně jí prý řekla že jí to poslaly normálně (ne doporučeně) páč si ty doporučené dopisy lidi nepřebírají. To je teda argument, vždyť i nevyzvednutý doporučený dopis se po nějaké době považuje za přijatý. Dále jí prý řekla že ten papír nebyl ani podepsaný a orazítkovaný protože neměla čas. ![]()
Holka se snažila argumentovat tím že to není žádný úřední dopis a nemusí ho brát v potaz. No chabý argument, ženská ji hned setřela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vzp na to nárok má, na sto tisíc mi přijde nesmysl tedy tak vysoké penále.
určitě podat odpor o odpuštění penále, z toho a toho důvodu, zaútočit na city, že dlužné pojistné bylo řádně splaceno.
v takových situacích je vhodné si po splacení dluhu zažádat o potvrzení že dluh je řádně uhrazen, což by se pak nestala taková situace.
na vzp dělám, ne sice na exekucích, ale pár známým jsem tam žádost o odpuštění penále dávala a v některých případech od toho pojištovna upustila, hlavně když viděla že se klient snaží platit a jednat. Ale jak píšu, dluh 80 tis. mi přijde nesmysl, nemůže tam mít ještě nějaké dlužné pojistné nově????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja take mela dluh na pojisteni a penale..Byla jsem mimo CR a vzhledem k tomu, ze jsem byla mlada, tak jsem na to kaslala.
No pak to prisla a ja hned letela na VZP vse vyrizovat.
Sepsala jsem splatkovy kalendar na dluh na pojisteni, ohledne penale jsem napsala dopis na odpusteni dluhu. Hrala jsem hodne na city, ze radne splacim, mam male dite atd atd..
Jinak dluh byl 42tisic a penale 65tisic. ![]()
Dluh jsem zaplatila, pak jsem musela zaplatit penale z penale coz bylo jen asi 2500 a z penale mi bylo odpusteno 60tisic, takze jsem zaplatila jen 5t.
Maji na to pravo, bohuzel se o tohle clovek musi zajimat, aby se nedostal do velkych problemu.
Příspěvek upraven 13.02.12 v 21:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
papavlinka33 píše:
No já jí to všechno řeknu, akorát se mi to celé nějak nezdá, mají v tom děsnej bordel, ta ženská na té pojišťovně jí prý řekla že jí to poslaly normálně (ne doporučeně) páč si ty doporučené dopisy lidi nepřebírají. To je teda argument, vždyť i nevyzvednutý doporučený dopis se po nějaké době považuje za přijatý. Dále jí prý řekla že ten papír nebyl ani podepsaný a orazítkovaný protože neměla čas.
Holka se snažila argumentovat tím že to není žádný úřední dopis a nemusí ho brát v potaz. No chabý argument, ženská ji hned setřela.
to mi přijde taky divný, pojištovna posílá obyč snad jen kartičky pojištěncům, jinak vše minimálně doporučeně…odkud je??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taminka píše:
pak jsem musela zaplatit penale z penale Příspěvek upraven 13.02.12 v 21:19
To je hloupost penále z penále neexistuje!! Teda na VZP! Pracovala jsem tam a vyúčtování trochu rozumím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Údajně žádný jiný dluh na pojištění není, jen to jen topenále, ona pak přešla k jiné pojišťovně takže další dluh by u nich mít neměla. No mě se taky zdá že 80tisíc je moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kubykula píše:papavlinka33 píše:to mi přijde taky divný, pojištovna posílá obyč snad jen kartičky pojištěncům, jinak vše minimálně doporučeně…odkud je??
No já jí to všechno řeknu, akorát se mi to celé nějak nezdá, mají v tom děsnej bordel, ta ženská na té pojišťovně jí prý řekla že jí to poslaly normálně (ne doporučeně) páč si ty doporučené dopisy lidi nepřebírají. To je teda argument, vždyť i nevyzvednutý doporučený dopis se po nějaké době považuje za přijatý. Dále jí prý řekla že ten papír nebyl ani podepsaný a orazítkovaný protože neměla čas.
Je z Ostravy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kac píše:Taminka píše:To je hloupost penále z penále neexistuje!! Teda na VZP! Pracovala jsem tam a vyúčtování trochu rozumím.
No asi myslela to samé co já, a to že jí to druhé penále rostlo i po dobu splácení dluhu a prvního penále. Já nevím jak tomu VZP říká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kac píše:Taminka píše:To je hloupost penále z penále neexistuje!! Teda na VZP! Pracovala jsem tam a vyúčtování trochu rozumím.
neni. Takhle jsem to mela napsano I ve vyjadreni VZP I kdyz ja sama vim, ze penale z penale neexistuje. Neboj. Ja nejsem blba, ale pisu to co jsem mela uvedeno v dokumentech
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
papavlinka33 píše:kubykula píše:Je z Ostravypapavlinka33 píše:to mi přijde taky divný, pojištovna posílá obyč snad jen kartičky pojištěncům, jinak vše minimálně doporučeně…odkud je??
ja jsem take z Ostravy a vzdy mi vse chodilo doporucene s razitkem a podpisem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám taky vždy vše chodilo doporučeně, tohle jsem viděla poprvé. A ještě ty jejich argumenty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taminka píše:Kac píše:neni. Takhle jsem to mela napsano I ve vyjadreni VZP I kdyz ja sama vim, ze penale z penale neexistuje. Neboj. Ja nejsem blba, ale pisu to co jsem mela uvedeno v dokumentechTaminka píše:To je hloupost penále z penále neexistuje!! Teda na VZP! Pracovala jsem tam a vyúčtování trochu rozumím.
Vyskytlo se pouze penále za období splácení dluhu na pojistném. Dnem kdy se zaplatí poslední splátka se penále automaticky zastaví. Do částky penále NELZE zasahovat, to si počítač počítá sám, nejde to ovlivnit.
Kdybys potřebovala, tak ti jedině můžu doporučit nějakou vstřcnou paní na VZP(přes SZ), která by ti mohla poradit jak dál, ale když je to už na exekuci, tak s tím už moc nejde dělat- tuším, že ani prominout penále- na to jsou zákonem stanovené hůty. Ale tohle nedělám už dost dlouho a pořád se něco mění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tuším jsi psala, že jsi z OV, že?(Můžu ti doporučit pouze lidi z MS kraje)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kac píše:
Tuším jsi psala, že jsi z OV, že?(Můžu ti doporučit pouze lidi z MS kraje)
Díky moc za radu, exekuci na toto penále zatím nemá, měla exekuci na ten první dluh, který již zaplatila, jen teď po ní chtějí penále za dobu po kterou splácela tu exekuci. Manžel jí dnes domluvil nějakého právníka na konzultaci, když nic tak jí alespoň napíše nějak slušně a dobře tu žádost o prominutí penále. Jak dlouho může trvat než se k žádosti o prominutí penále pojišťovna vyjádří?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já nevím asi bych se odvolala..at mi rozepíšou to penále co dlužím ( ne vyúčtování pojistného ). Já si myslím že to je moc za pět let..ale určitě bych to řešila protože jakmile to dají přes exekutora tak se to zase navýši na těch stolitrů