Dluh u VZP - exekuce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Takze zasla bych na VZP. Ten dluh mas s penalema. Urcite je tam cislo na pani, ktera to vyrizuje. Zavolej si tam splatkovy kalendar musis podepsat ale pokud ti to dela jestli pocitam dobre tisice ten zbytek jsou uroky bych rekla tak zaplat ty tri tisice a zazadej si o odpusteni uroku. Doporucuju zajit na pobocku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já měla něco podobného taky mi paní po telefonu řekla řekla úplně něco jiného a já se pak nestačila divit..
Než ihned posílat peníze, tak jsem se šla zeptat rovnou na pobočku. Naštěstí jsem tam měla dluh asi „jen“ 2 tisíce, takže jsem to poslal hned a paní na pobočce jsem vysvětlila o co jde, takže jsem zažádala i o prominutí penále a bylo mi odpuštěno
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajdi ihned na pojištovnu! Částku musíš uhradit celou, ale potom můžeš zažádat o vrácení penálí, mě se stalo to samé (ale částka byla kolem 2000) a uhradila jsem to + penále a ty mi potom vrátili. Zjisti co je pojistná částka a kolik činí penále. Ale neodkládej to důležité je jednat rychle. A udělej ze sebe hloupou že jsi nic netušila a že jsi nevěděla po škole jak jsi měla postupovat atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lepší rada nez zajit na pobočku tu tezko zazni
Hlavne to neodkladat. Funguje jeste obcanska pravni poradna, kde radi zdarma pokud clovek potrebuje, me tam hodne pomohli když me prisel dopis od exekutora „uhradte 36000,– do 3dnu“
Jinak ja mela na pojišťovne taky dluh ktery jsem uhradila a penale mi prominuli, ale mam Poj. ministerstva vnitra…Tak at vam to dobre dopadne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znám lidi kterým prominuli penále u VZP i z větších dluhů! Ale je fakt že je na tom VZP bídně tak nechci strašit ale při nejhorším penále neprominou. Ale je důležité dluh skutečně uhradit, jakmile to přejde k exekuci, tak začně rapidně narůstat dluh a to není sranda. Je teda fakt škoda že jsi na dluh přišla až teď. Částky by byla rozhodně mnohem nižší, ale oni to berou tak že nevědomost neomlouvá. A ty jsi povinná hlídat si své závazky, bohužel to tak je a systém se podle to řídí. Držím palce aby to dobře dopadlo a nedostalo se to do ruk exekutora!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik máš dluh na pojistném a kolik na penále? když zaplatíš naráz pojistné, můžeš poslat žádost o prominutí tvrdosti penále…kdyžtak mi napiš do sz nebo mail: novoanet@seznam.cz
dělám na vzp, můžu ti tam zítra na to mrknout jak to vypadá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kubykula : není to náhoudou takhle?
..můžeš žádat o odstanění tvrdosti zákona-prominutí penále… Jen ta doba než ti prominou-neprominou penále je dost dlouhá. Takových žádostí tam mají spoustu. Můžou ti prominout třeba jen část. Rozhoduje to komise, nezáleží jen na jednom člověku. Tak za tu dobu -pár měsíců můžeš „šetřit“. Penále Z penále naštěstí neexistuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kac píše:
@kubykula : není to náhoudou takhle?..můžeš žádat o odstanění tvrdosti zákona-prominutí penále… Jen ta doba než ti prominou-neprominou penále je dost dlouhá. Takových žádostí tam mají spoustu. Můžou ti prominout třeba jen část. Rozhoduje to komise, nezáleží jen na jednom člověku. Tak za tu dobu -pár měsíců můžeš „šetřit“. Penále Z penále naštěstí neexistuje.
Je to tak jak píšeš…taky jsem nepsala, že jí dluh vyřeším, ale že se můžu podívat jestli je vůbec šance na nějaké zmírnění ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kac píše:
@kubykula nemyslela jsem to uštěpačně, nebo zle
asi jsem to blbě pochopila…dlouhý náročný den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky holky, moc děkuji za všechny rady ![]()
Na pojišťovnu jsem zaslala těch 14 tisíc, co jsem mohla a dneska jsem telefonovala s paní, která má můj dluh na starost. Dopis, který mi odesílali v létě prý nebyl vyzvednut (takže naše pošta opět zabodovala, pač jsem ho nemohla vyzvednout, když jsem ve schránce neměla žádný lístek o zásilce
). S paní jsem se dohodla, že hned, jak se jim přepíšou penízky na účet, tak mi zavolá a na ten zbytek buď pořešíme splátkový kalendář nebo to doplatím příští měsíc jednorázově
.
Penále zaplatím také, nemám s tím problém a nechci se vyhýbat povinnostem. Je to moje blbost, měla jsem se o to lépe starat
.
Ještě jednou vám všem strašně moc děkuji, byla jsem strachy docela podělaná, tak teď už jsem v pohodě ![]()
- Citovat
- Upravit
Ja byt tebou tak si zazadam o prominuti kdyz by ti to vyslo tak to nemusis platit. Blbost to je ale blbost by byla to platit pohledej jine diskuze hodne holkam proominuli penale.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, moc prosim o radu a nezlobte se kvuli anonymite
Přítel mel dluh na VZP. Dlužné pojistné zaplatil a ted si chce zadat o prominutí penale. Bohuzel tam ma z dřívějška na penale dva platební výměry - jeden platebni výměr je u soudního exekutora a druhy platebni výměr neni vymahany exekutorem (takove info mne podala jiz driv pani z VZP). Muze si zažádat o prominutí penale i z obou platebních výměrů na penale? Moc Vam dekuji.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, moc prosim o radu a nezlobte se kvuli anonymitePřítel mel dluh na VZP. Dlužné pojistné zaplatil a ted si chce zadat o prominutí penale. Bohuzel tam ma z dřívějška na penale dva platební výměry - jeden platebni výměr je u soudního exekutora a druhy platebni výměr neni vymahany exekutorem (takove info mne podala jiz driv pani z VZP). Muze si zažádat o prominutí penale i z obou platebních výměrů na penale? Moc Vam dekuji.
Co vím, tak jakmile je to soudně dané- náklady řízení, náklady exekutorovi, tak to nepůjde stopro. A to druhé- pochybuji, že by to prominuli, proč? Já také vymáhám pohledávky a promíjíme náklady jen vzácně, třeba když se zpozdí o jeden den nebo když se to zároveň zaplatí a ten stejný den přijde třeba předžalobní upomínka. ![]()
Anonymka 2
Raději anonymně kvůli profesi:)
- Citovat
- Upravit
Já vim, ale VZP penale promiji. To co vymáhá exekutor mne neprominou, ale to na co je vystaveny platebni výměr ale nema to exekutor? Nevíte nekdo prosim jak to je a jestli ma smysl zadat?
- Citovat
- Upravit