Dluh u VZP - exekuce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Než zaplatí právníka tak radši se informuj, jestli je nějaká šance- kvůli termínu. Do nějakého termínu můžeš žádat o prominutí- „odstranění tvrdosti zákona“-tak se to nazývá co potřebuješ napsat. Dokládalo se taky, jaké máš příjmy, jaké máš náklady třeba na bydlení, nebo že pobíráš dávky hmotné nouze atak. Aby lidé v komisi viděli, že jsis nevymýšlela a nepsala bludy.
No není to jednoduché… ve VZP jsou tam samá nařízení a paragrafy…zákonem stanovené…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Múže to trvat delší dobu, protože dříve se komise scházela 1×měsíčně.
Nyní nevím, ale případů je hodně.Takže to může trvat 2-3měsíce, jestliže je pojistné zaplacené, tak se jen čeká…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dneska jde zase na tu pojišťovnu pro přesné vyučtování dluhu, tak se na to určitě zeptá. Ale myslím že čas ještě má. Manžel říkal že raději zaplatí litr za právníka ať jí s tím poradí a napíše tu žádost. Ach jo, proč vždycky my musíme být ti samaritáni…Každopádně děkuji moc všem za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano v jiné záležitosti bych zaplatila právníka, ale v této ne. na VZp když chytneš dobrou úřednici, tak ti stručně řekne co máš napsat. A „omáčku“ si dodáš. Vlastně to co jí řekneš dáš jen na papír-opravdu.
Právníkovi vlastně řekneš to samé a on to napíše, to co mu řekla- to vám tu žádost za 200,–napíšu já
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes jde na tu pojišťovnu tak snad jí paní něco poradí, posledně tam byla prý nějaká kravka. Uvidíme co vyřídí a podle toho se zařídíme. Kdyby bylo potřeba tak pisnu SZ, jestli bys jsi mi teda poradila nějakou ochotnou paní. Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak včera byla opět na pojišťovně, a náhodou tam prý byla velice ochotná paní, celou tu žádost s ní sepsala, dala jí vypsat i formulář o prominutí tvrdosti, který přiložila k žádosti. Akorát teda jí nebyla schopna dát podrobný výpis té dlužné částky, jak mi tady někdo radil. Má se pro to zastavit do konce týdne, tak alespoň že tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podborný výpis ti nedá, protože by musela zrušit předchozí vyúčtování.
Jak jsem říkala, když chytne ochotnou paní a nezačne klient „vyskakovat“, tak se to vše snadněji vyřizuje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem tak jsem zase tady s dotazem, jak dlouho může trvat než se pojišťovna vyjádří k té žádosti o prominutí tvrdosti? Holčina tam tu žádost dala v únoru a dodnes se jí nikdo neozval. Je to nějaký divný, příští týden se tam zastaví, ale jde mi spíš o to zda jí tam za tu dobu zase nenarostou nějaký další penále, jestli zase pojišťovna schválně nečeká až jim to tam zase pěkně naskáče.Je normální čekat několik měsíců než se pojišťovna vyjádří? Děkuji za reakce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já teda měla jen malý dluh (neplatila jsem 3 měsíce a šla jsem to zaplatit cca po 5 měsících) napsala jsem žádost (uvedla jsem tam, že jsem těhotná a že jsem celou dlužnou částku už zaplatila…) a úřednice řekla, že se ozvou do půl roka… Myslím, že napsali o trochu dřív - tak za 4 měsíce? Ale lhůta je tedy myslím ten půlrok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aha, děkuji to mě uklidnilo, šlo mi to aby jí tam nenarůstal další dluh.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dluh u VZP
Lidičky, prosím, jsem mírně na zhroucení. Když jsem dokončila školu, tak jsem hned nenastoupila na pracák a byla jsem asi tři měsíce doma. Tudíž za mě nikdo neplatil zdravotní pojištění. Před lety jsem na VZP telefonovala jak to mám řešit, a paní mi „poradila“, že mám jen napsat dopis, že jsem nebyla student, ale ani zaměstnaná a tím bude celá věc vyřešena
(že já kráva věřím v telefonické rozhovory). Dneska mi přišel dopis s tím, že jsem prýv v srpnu byla informována dopisem o dluhu na pojistném. Celý srpen jsem byla mimov domov, žádný dopis jsem ve schránce neměla, ani info z pošty o uložení dopisu. Dnes jsem dostala další dopis (ten už mám), že mám na VZP dluh téměř 23 tisíc a mám to uhradit do 7 dnů, nebo to po mě bude vymáhat exekutor. Jenže já teďka prostě nemám celou částku. Zrovna včera jsem jako na potvoru posílala 16 tisíc na hypo… Můžu poslat maximálně 14 tisíc a zbytek až po výplatě. Bohužel se tento týden ani na pojišťovnu z časového presu v práci nedostanu. Myslíte, že mě dají k exekuci, když pošlu jen těch 14 tisíc? Samozřejmě tam příští týden hned naběhnu a budu to řešit, ale teď mám strach z té exekuce
![]()
- Citovat
- Upravit
Určitě na to reaguj, je to hra o čas. Všechno posílej doporučeně, ale pokud tam dluh opravdu je, tak se mu nevyhneš
Myslím, že hned to k exekutorovi nepůjde, navrhni dvě splátky třeba. Ale určitě jim aspoň napiš! Jinak pro pořádek bych je požádala o podací číslo té srpnové zásilky, je to divné, takové věci pojišťovna obvykle posílá doporučeně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tam zavolej.. Hlavně se ozvi, ať vědí, že máš zájem to řešit.. Jinak myslím, že to co ti paní tenkrát řekla platí jen pro penále, pojištění musíš zaplatit vždy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky pošli hned teď 14 tis. a zároveň i dopis s žádostí o splátky a jako dobrou vůli pošli i potvrzení z banky, že si dala peníze, které si měla k dispozici.Asi bych šla na banku a vložila jim to přímo na účet, pak potvrzení okopírovala a dala k té žádosti o splátky. Zkus tam zavolat, jestli to takhle jde a nedej se. Takhle to měl manžel-tedy jednala jsem dřív, než vyhrožovali exekutorem. A celou částku splácí každý měsíc po tisícovce. Když budeš mít štěstí na hodnou úřednici, tak ti poradí, jak žádost napsat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak bratr když podnikal, tak mu taky vznikl dluh na rdavotním a vím, že tenkrát žádal o prominutí penále.
Podmínka byla, že musel uhradit celou dlužnou částku na tom zdravotním a pak sepsat žádost o prominutí penále a za měsíc mu přišlo vyrozumnění, že se mu penále odpouští, ale to je tak 6 let zpět a nevím jak je to ted.
Zkusit by jste to ale mohli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit