Nedlužíme pojistné?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Anonymní píše:
Ahoj všem, mám dotaz ohledně soc. a zdrav. pojistného. Manžel pracoval od 1.1.-11.3.2011 u jedné firmy. 11.3. podal výpověď a 14.3. podepsal u jiné firmy pracovní smlouvu s nástupem do práce o den později, tedy 15.3.2011 a pracoval tam po celý rok až doteď. Takže 2-3 dny byl nezaměstnaný, ale na ÚP se nebyl hlásit. No a mě by teď zajímalo, kdo za něj ty 2-3 dny platil zákonná pojištění. Jestli náhodou někde něco nedlužíme. Zatím nám nic nepřišlo a ani nevím teda, kde bych to měla zjišťovat. Díky moc za jakkékoliv info.
dojít si na zdravotní pojišťovnu ohledně zdrav.pojištění a na OSSZ ohledně sociálního poj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím ,že něco málo dlužíte. Já jsem měla něco podobného před pár lety. Nebyla jsem 14 dní nikde vedená a pak mi přišlo něco na zaplacení i s penálem . takže se na to nekde zeptej co máš kde doplatit ? myslím ,že to mám být jen zdravotní , soc. se nemusí platit ,ale některým lidem se stává ,že když tam dluží nemají nárok na invalidní důchody a pod ,ale jsou to více jak 50 tis. dluhy . zaběhni na úřad a zeptej se ? Schovej si potom řádně všechny doklady.
- Citovat
- Upravit
Já si myslím,že dlužíte. Oni vám to hned nepošlou, že něco dlužíte. Teprve tehdy, až tam naskáče pořádné penále, třeba až za tři roky.Manžel ať si zajde na poj. a zeptá se sám,případně hned doplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za ty dny dlužíte. Zajděte na zdravotní pojišťovnu i socku a dolaďte to co nejdřív. Jinak běží i penále.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo dluzi, zdravotni pojisteni. Na socialni se vykasli, tak ma o 3 dni min do duchodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc, hned zítra tam manžel dojde. Nevíte, kolik dělá to penále denně? Doufám, že to nebude nějaká závratná částka… Nj, nenapadlo mě to hned, až teď když se dělaj daně… ![]()
- Citovat
- Upravit
Určitě na pojišťovnu, oni vám nedají vědět hned, ale až po letech… i s penále ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Díky moc, hned zítra tam manžel dojde. Nevíte, kolik dělá to penále denně? Doufám, že to nebude nějaká závratná částka… Nj, nenapadlo mě to hned, až teď když se dělaj daně…
Tuším, že promile z dlužné částky denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, děkuji. A na to sociální taky asi radši dojde, ať je to v cajku. Taky by ale mohli dát vědět…
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Jj, děkuji. A na to sociální taky asi radši dojde, ať je to v cajku. Taky by ale mohli dát vědět…
Proč? Vy jste nesplnili povinnost oznamovací ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo takhle, už jsem si poposedla
. Jako že my bysme měli dát vědět, že byla změna. To ano. Ale zase oni by mohli dát vědět, že jim dlužíme, ne? Mě kdyby někdo dlužil, tak se ozvu.
- Citovat
- Upravit
Na pokladně zdravotní pojišťovny se to dá doplatit - jen je potřeba vědět kolik. Penále, pokud nepřesahuje 100 Kč, se hradit nemusí. Je lepší se informovat zvlášť na dlužnou částku (základ dluhu) a zvlášť na penále. Taky jsem to tak měl… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem, mám dotaz ohledně soc. a zdrav. pojistného. Manžel pracoval od 1.1.-11.3.2011 u jedné firmy. 11.3. podal výpověď a 14.3. podepsal u jiné firmy pracovní smlouvu s nástupem do práce o den později, tedy 15.3.2011 a pracoval tam po celý rok až doteď. Takže 2-3 dny byl nezaměstnaný, ale na ÚP se nebyl hlásit. No a mě by teď zajímalo, kdo za něj ty 2-3 dny platil zákonná pojištění. Jestli náhodou někde něco nedlužíme. Zatím nám nic nepřišlo a ani nevím teda, kde bych to měla zjišťovat. Díky moc za jakkékoliv info.