Dluhy a exekuce v těhotenství.

3506
27.8.24 05:31

Dluhy a exekuce v těhotenství.

Zajímalo by mne, jestli se zde někdo, klidně i anonymně svěří s tím, že měl vysoké dluhy nebo i exekuce v těhotenství. Můžete se klidně rozepsat více do detailu, jak to probíhalo, a jestli už jste z toho venku nebo jak.

Jedna se o takovou challenge, jestli zde lidé přiznaji, nebo nebude nikdo kdo byl v exekucich a dluzich v čase těhotenství.

Diskuze není o tom kdo je v exekuci a v dluzich, to asi dle statistik zhruba každý 8,ale kdo byl případně je ve stádiu těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20901
27.8.24 05:35

Použij hledání a těchto příběhů tady najdeš desítky. A ano, takových lidí je velmi mnoho.

A jinak nemůžeš brát dohromady lidí co mají dluhy a co mají exekuce. Vysoký dluh může být i hypotéka, kterou bez problémů platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
27.8.24 05:46
@Cenarius píše: Více

Tak určitě to můžu brát dohromady, protože exekuce vznikají z dluhu, asi těžko někdo kdo nic nedluží, nepujcuje si, nejezdí načerno a dává si pozor, nemůže skončit v exekucich.

Ano něco jiného, že stát se to může, a stalo se to i dvakrát mně, vždy sem to zaplatil, na začátku, přijde mi to normální když jsou k tomu důvody. U mne to byl nedoplatek na paušálu 10 Kč, a podruhy výběr z bankomatu, kde jsem potom účet nepoužil, no celý příběh se mi vypisovat nechce, ale zkráceně, kvůli 40 Kč sem měl exekuci několik tisíc, nepřišlo mi to normální, ano nebyl jsem těhotný, a ne pohlídal sem si to, nicméně měl sem v danou dobu jiné starosti než řešit minus pár korun na účtu a na faktuře, ono dneska těch pár tisíc je taky jiná cifra, než třeba před X lety kdy se mi to stalo, tenkrát to byla měsíční výplata, dnes to je pár denní výplata, ale i tak.

No nicméně načerno sem jel taky několikrát, i revizor mě chytil, ale to sem vždy zaplatil :mrgreen: nicméně když porovnám, kolikrát sem jel na černo, a kolikrát mě chytli, tak sem asi určitě v plusu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.24 06:37

Já otěhotněla v době, kdy manžel měl insolvenci, běžela mu asi rok tehdy..měl to dluhy (exekuce) z bývalého manželství…kdy ani jeden z nich fakt neuměl přemýšlet. Manžel tedy makal… měl x prací, brigád… šlo to, ale náročné to bylo o tom žádná… no nyní je to už 3 roky po insolvenci, bohužel za tu dobu přibyli nějaké spotřebitelské úvěry (budou se platit ještě asi 8 let - je to na 800tis ještě a hypotéka na milion na rekonstrukci patra v domě rodičů. Ale nyní už to je aspon tak že na spořícím máme boke 230tis pro strýčka příhodu. Platíme si i nějaké jiné další spoření, kde zatím není moc ale pomaličku. A dům rodičů je přepsaný 50% na nás do SJM.

• Citovat
  • Upravit
13976
27.8.24 07:32

Jde ti jen o exekuce nebo o dluhy jako takové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
27.8.24 07:51

Dluhy a exekuce mohou být během těhotenství obzvlášť stresující, ale není to situace, ze které by se nedalo dostat. Některé ženy se s tímto problémem potýkaly a snažily se hledat pomoc u odborníků, jako jsou finanční poradci nebo organizace, které poskytují bezplatné poradenství. Důležité je komunikovat s věřiteli a exekutory, nastavit splátkové kalendáře a nebát se požádat o pomoc. U některých se situace zlepšila díky restrukturalizaci dluhů nebo oddlužení, ale vyžaduje to čas, disciplínu a často i podporu blízkých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
27.8.24 08:39

Ano, měli jsme hypotéku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
27.8.24 09:52

Ano taky mame hypoteku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
27.8.24 10:36
@Pidulka1991 píše: Více

Oboje. Zajímá mě jestli se rodiče zadluzi třeba v těhotenství, před ním nebo až po něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.24 10:54

Ano, máme dluh. Hypotéka. Byla jsem těhotná, když jsme si ji brali.

• Citovat
  • Upravit
13976
27.8.24 10:55
@Rotha píše: Více

Měli jsme hypo (stále máme) + jsme si nrali úvěr na auto, když jsem byla na rodičáku a planovali jsme druhé dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová