Dlužné za studium

4
23.2.20 13:14

dlužné za studium

Dobrý den. Hlásil jsem se na soukromou střední školu. Kterou jsem potřeboval dodělat. Nicméně ve škole jsem byl pouze jednou, protože se my podařilo rozjet něco vlastního a škola už mi je k ničemu. No a prostě jsem tam přestal chodit, neukončil jsem studium. Zaplatil jsem půlku školného a počítal s tím, že když nebudu chodit automaticky moje studium ukončí právě hned v pololetí. Jenže my přišel dopis, že ředitelka rozhodla o mém ukončení studia ke dni 1 dubna. Dopis my byl poslán 21 února. A chtěj po mě peníze za měsíce březen a duben, který ještě ani neproběhli. Maj pravomoc po mě chtít peníze když jsem tam byl jenom jednou na začátku a ještě k tomu za měsíce které teprve přijdou? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
23.2.20 13:17

Předpoklad je matka průseru.

Samozřjemě že potobě chtějí školnéé. Pořád si jejich studentem, to že tam nechodíš a jsi líná poslat jeden papír tě teď bude stát docela dost peněz. A dokud studium neukončíš tak budeš cálovat.

Máš podepsané další smlouvy, které ignoruješ a nenamáháš se řešit je tak, abys to pak nemusel splácet?

Příspěvek upraven 23.02.20 v 13:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
23.2.20 13:17

Předpokládám, že škola má nějaké podmínky studia, kde bude i info o placení školného, ukončení studia atd. Četl jsi to? Zřejmě tam bude nějaká „výpovědní lhůta“ a prostě to musíš doplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.2.20 13:21

Kdyz nechces studovat, tak se mas oficialne odhlasit a idealne pisemne, ze prestanes dochazet, tak to nestaci.
Za blbost se plati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
23.2.20 13:24

Tohle chápu, ale proč platit za měsíce které ještě nejsou, proc když mi ředitelka neposlala ukončení o studiu. Neukončili moje studium ten den? A co když jim teď prostě napíšu, že své studium ukončuji k dnešku 23.2?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30453
23.2.20 13:26

@tom21 Školu bys potřeboval jak prase drbání, stačila by pořádná základka. S tvou znalostí českého jazyka se nedivím, že ses poohlížel po školách soukromých. A držím té škole palce, aby z tebe dostala všechny peníze. Za hloupost se platí vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6444
23.2.20 13:29

Tady ti asi nikdo neporadí, protože nikdo nezná podmínky studia na té konkrétní škole. Zjisti si je a kontaktuj školu a domluv se. Mimochodem s tvou gramatikou by ti studium neškodilo.:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
23.2.20 13:29

Tuším, že u nás (veřejná škola) samotné přerušení/ukončení studia nestačilo, bylo třeba zvlášť podat žádost/odpor proti vypsanému školnému (resp. poplatku) na další semestr - formulář chodil v tom dopise, kde oznamovali další splátku školného.

Vyčůraný mi to ze strany školy přijde.

Příspěvek upraven 23.02.20 v 13:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.2.20 13:30

@tom21 to záleží na tom co je ve smlouvě.

A proč ti to neukončili jen tak? No protože chtějí tvoje peníze.

Najdi smlouvu a studijní řád a zjisti jak to tam je s ukončováním studia.

Ale je možné, že si prostě automaticky zapsaný do dalšího pololetí a že ho budeš muset zaplatit celé. Co my víme, co si komu podepsal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4

Slečno, možná nemám vysokou školu literatury jako vy. Ale zato jsem rozjel byznys o kterým ty si můžeš nechat zdát, proto školu nepotřebuji. Mě je těch pár tisíc fuk, jde mi o princip

Příspěvek upraven 23.02.20 v 13:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
@MrsNorris píše:Vyčůraný mi to ze strany školy přijde.

Samozřejmě že to je ne úplně košer obchodní taktika. Ale evidentně nese svoje ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35161
23.2.20 13:31

@tom21 Mně tedy přijde na hlavu, zaplatit školné a pak tam jít jen jednou. Měl jsi tedy hned potom písemě studium ukončit. Takhle máš smůlu a pravděpodobně to budeš muset zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.2.20 13:32
@tom21 píše:
Slečno, možná nemám vysokou školi literaturi jako vy. Ale zato jsem rozjel byznys o kterým ty si můžeš nechat zdát proto školu nepotřebuju. Škola je jen pro zaměstnance :-) mě tech pár tisíc je uplně fuk, jde mi o princip

Hochu, hochu - jestli von ten tvůj super byznys nedojede na první placení daní, které je výrazně problematičtější a s mnohem horšími následky, než je ukončení studia.

A pokud to celé děláš na černo, tak se svou schopností porozumět základním věcem (jako že si přečtu smlouvy) tě oholí první „parťák“ a s radostí tě předhodí policii, pokud půjde do tuhého.

Čím, víc budeš urazinkaný, že jsi vlastně děsně chytrej a schopnej a nebudeš si schopný uvědomit svoje slabé stránky a pracovat s nimi, tím rychleji a hůř narazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35161
23.2.20 13:34
@tom21 píše:
Slečno, možná nemám vysokou školi literaturi jako vy. Ale zato jsem rozjel byznys o kterým ty si můžeš nechat zdát proto školu nepotřebuju. Škola je jen pro zaměstnance :-) mě tech pár tisíc je uplně fuk, jde mi o princip

Škola je jen pro zaměstnance? Co to meleš? To co jsi napsal, si ulož. Za pár let se ti může stát, že budeš tlouct hlavou o zedˇ, jak jsi byl hloupý. No, i když, s tímhle tvým přístupem to bude dřív. Takových už bylo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30453
23.2.20 13:35
@tom21 píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Pokud ve svém byznyse místo znalosti smluv a pravidel používáš více své domněnky a předpoklady jako v případě tvého „studia“, tak mu moc šancí nedávám.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin