Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den. Hlásil jsem se na soukromou střední školu. Kterou jsem potřeboval dodělat. Nicméně ve škole jsem byl pouze jednou, protože se my podařilo rozjet něco vlastního a škola už mi je k ničemu. No a prostě jsem tam přestal chodit, neukončil jsem studium. Zaplatil jsem půlku školného a počítal s tím, že když nebudu chodit automaticky moje studium ukončí právě hned v pololetí. Jenže my přišel dopis, že ředitelka rozhodla o mém ukončení studia ke dni 1 dubna. Dopis my byl poslán 21 února. A chtěj po mě peníze za měsíce březen a duben, který ještě ani neproběhli. Maj pravomoc po mě chtít peníze když jsem tam byl jenom jednou na začátku a ještě k tomu za měsíce které teprve přijdou? Děkuji
Předpoklad je matka průseru.
Samozřjemě že potobě chtějí školnéé. Pořád si jejich studentem, to že tam nechodíš a jsi líná poslat jeden papír tě teď bude stát docela dost peněz. A dokud studium neukončíš tak budeš cálovat.
Máš podepsané další smlouvy, které ignoruješ a nenamáháš se řešit je tak, abys to pak nemusel splácet?
Příspěvek upraven 23.02.20 v 13:18
Předpokládám, že škola má nějaké podmínky studia, kde bude i info o placení školného, ukončení studia atd. Četl jsi to? Zřejmě tam bude nějaká „výpovědní lhůta“ a prostě to musíš doplatit.
Kdyz nechces studovat, tak se mas oficialne odhlasit a idealne pisemne, ze prestanes dochazet, tak to nestaci.
Za blbost se plati.
Tohle chápu, ale proč platit za měsíce které ještě nejsou, proc když mi ředitelka neposlala ukončení o studiu. Neukončili moje studium ten den? A co když jim teď prostě napíšu, že své studium ukončuji k dnešku 23.2?
@tom21 Školu bys potřeboval jak prase drbání, stačila by pořádná základka. S tvou znalostí českého jazyka se nedivím, že ses poohlížel po školách soukromých. A držím té škole palce, aby z tebe dostala všechny peníze. Za hloupost se platí vždy.
Tady ti asi nikdo neporadí, protože nikdo nezná podmínky studia na té konkrétní škole. Zjisti si je a kontaktuj školu a domluv se. Mimochodem s tvou gramatikou by ti studium neškodilo.:-))
Tuším, že u nás (veřejná škola) samotné přerušení/ukončení studia nestačilo, bylo třeba zvlášť podat žádost/odpor proti vypsanému školnému (resp. poplatku) na další semestr - formulář chodil v tom dopise, kde oznamovali další splátku školného.
Vyčůraný mi to ze strany školy přijde.
Příspěvek upraven 23.02.20 v 13:33
@tom21 to záleží na tom co je ve smlouvě.
A proč ti to neukončili jen tak? No protože chtějí tvoje peníze.
Najdi smlouvu a studijní řád a zjisti jak to tam je s ukončováním studia.
Ale je možné, že si prostě automaticky zapsaný do dalšího pololetí a že ho budeš muset zaplatit celé. Co my víme, co si komu podepsal?
Slečno, možná nemám vysokou školu literatury jako vy. Ale zato jsem rozjel byznys o kterým ty si můžeš nechat zdát, proto školu nepotřebuji. Mě je těch pár tisíc fuk, jde mi o princip
Příspěvek upraven 23.02.20 v 13:32
@MrsNorris píše:Vyčůraný mi to ze strany školy přijde.
Samozřejmě že to je ne úplně košer obchodní taktika. Ale evidentně nese svoje ovoce.
@tom21 Mně tedy přijde na hlavu, zaplatit školné a pak tam jít jen jednou. Měl jsi tedy hned potom písemě studium ukončit. Takhle máš smůlu a pravděpodobně to budeš muset zaplatit.
@tom21 píše:
Slečno, možná nemám vysokou školi literaturi jako vy. Ale zato jsem rozjel byznys o kterým ty si můžeš nechat zdát proto školu nepotřebuju. Škola je jen pro zaměstnancemě tech pár tisíc je uplně fuk, jde mi o princip
Hochu, hochu - jestli von ten tvůj super byznys nedojede na první placení daní, které je výrazně problematičtější a s mnohem horšími následky, než je ukončení studia.
A pokud to celé děláš na černo, tak se svou schopností porozumět základním věcem (jako že si přečtu smlouvy) tě oholí první „parťák“ a s radostí tě předhodí policii, pokud půjde do tuhého.
Čím, víc budeš urazinkaný, že jsi vlastně děsně chytrej a schopnej a nebudeš si schopný uvědomit svoje slabé stránky a pracovat s nimi, tím rychleji a hůř narazíš.
@tom21 píše:
Slečno, možná nemám vysokou školi literaturi jako vy. Ale zato jsem rozjel byznys o kterým ty si můžeš nechat zdát proto školu nepotřebuju. Škola je jen pro zaměstnancemě tech pár tisíc je uplně fuk, jde mi o princip
Škola je jen pro zaměstnance? Co to meleš? To co jsi napsal, si ulož. Za pár let se ti může stát, že budeš tlouct hlavou o zedˇ, jak jsi byl hloupý. No, i když, s tímhle tvým přístupem to bude dřív. Takových už bylo ![]()
@tom21 píše:
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.