Škola Michael, nebo Eduso?

15.2.20 20:49

Škola Michael nebo Eduso?

Dobrý den. Píši ohledně středních škol.
Moje dcera chce podávat přihlášky na dvě školy filmové tvorby a to Michael a Eduso.
Nikdo neříká, že by se dostala na obě, ale pokud ano, tak potřebujeme poradit, jaká z nich je podle vás lepší? Podle kolektivu, učitelům i samotném vybavení školy? Zatím je pouze škoda, že na Michael je jenom němčina a třeba španělština tam není… Má někdo zkušenosti s těmito školama? Jakou z nich by jste doporučili víc? Dcera teda chce na Michael, ale stejně bych rádá vědela jak bych je mohla porovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7346
15.2.20 22:28

Z Michaela dost lidí odešlo právě na Eduso, co vím od dcery. Studuje na Edusu prvním rokem filmovou tvorbu a animaci. Ale podrobnosti nevim. Srovnat školy tedy nemohu. Můžu ti jen napsat, že dcera je velice spokojená, mají výjimečnou třídu, co se vztahů týče, prostě parta. Třídní (p. ucitel David Tefr) je milý, komunikativní, ochotný, oblíbený. To samé většina ostatních učitelů. Hned na první schůzce nám bylo ředitelem oznámeno, že v žádném případě netolerují šikanu, ač jsem sama učitelka, mám spíš zkušenost že školy šikanu bagatelizují. Takže jsem ráda za to veřejné „prohlášení“…Pro mě je důležité, že to tam dceru baví, že tam chodí ráda a těší se. Což třeba na ZŠ nebylo…a to byla dcera bezproblémový student, ať chováním nebo znamkama. :roll:
Po půl roce se těžko dělá recenze, takže nevím jak moc ti v rozhodování pomůže ta moje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.20 13:03

@Daniel Zabloudil syn dnes delal prijimaci pohovor na Michaela. Byl prekvapeny, ze 10 z 15 minut se ptali na veci z dejepisu, oboru se venovali velmi okrajove. Druhou prihlasku ma na Eduso, tam jde na pohovor pristi tyden. Tak jsem zvedava.

• Citovat
  • Upravit
26.5.20 19:09

Nase taky delala no :) Prej ze byli dost prisni, ale ze se spise ptali na pamatky a na samotnou jeji uvahu. Tak nevim no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.20 19:10

@SIMONA1234 Nase uz chce tu prvni no, nevim asi se ji libila vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
26.5.20 19:25

@Daniel Zabloudil ano, prý byli velmi přísní. A to volali ze školy předem, že pohovor bude v přátelské atmosféře. Syn z toho byl dost zaskočený, a to on není žádný stydlín. Příští týden jdeme na Eduso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.20 19:48

@Katya7 Presne. Hlavne ze volali, at se niceho neboji. Taky jdeme na Eduso potom, i kdyz dcera uz nechce moc no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
26.5.20 19:53
@Daniel Zabloudil píše:
@Katya7 Presne. Hlavne ze volali, at se niceho neboji. Taky jdeme na Eduso potom, i kdyz dcera uz nechce moc no

Tak to jste nas uklidnil, ze to vidime stejne. Vase dcera chce tedy Michaela? Taky mne prekvapilo, ze cast pohovoru mela byt udajne v angličtině, ale vubec se na anglictinu nezeptali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.20 20:38

@Katya7 Ano chce. O ty anglictine jsme nevedela teda, ale na anglictinu se ji prej ptali, protoze ji mela v zivotopise na B2, ale ma ji rada, takze na to odpovedela no. Jinak vas chce kam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
26.5.20 20:45

@Daniel Zabloudil zatim je to tak 50:50, mozna trochu vic chce na Michaela. Tak uvidime, kam se nakonec dostane. Budeme si držet palce, jsou to nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.20 11:23

@Katya7 Jasny ;) to teda opravdu jsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.20 19:32

Vystudoval jsem Michaela a musím říct že dnes bych volil Eduso. Michael má lepší vybavení ale to nerozhoduje o výsledcích studenta. Škola mi dala jen pojetí o základech a stejnak jsem se všechno naučil až praxí. Školu děláte jen kvůli maturitě. Škoda za vyhozené peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.11.20 17:48
@Lamač_Dívčích_Srdcí
@Lamač_Dívčích_Srdcí píše:
Vystudoval jsem Michaela a musím říct že dnes bych volil Eduso. Michael má lepší vybavení ale to nerozhoduje o výsledcích studenta. Škola mi dala jen pojetí o základech a stejnak jsem se všechno naučil až praxí. Školu děláte jen kvůli maturitě. Škoda za vyhozené peníze.

Myslíte si, že Člověk z Edusa bude mít stejné pracovní uplatnění, jako někdo, kdo právě vystudoval Michael?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin