Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Takováto smlouva o výpůjčce mezi dvěma fyzickými osobami opravdu nemusí být notářsky ověřená, dokonce nemusí mít ani písemnou formu, může být jen ústní. Takže klid!
já myslím,že nemusí být ověřená. je to určitě lepší,ale např pracovní smlouvu taky nenechávám notářsky ověřit i když mají zaměstnanci hmotnou i jinou zodpovědnost. ![]()
No, ono jak jinak bych měla údaje o vozidle včetně VIN a kopii velkého techničáku? Musel mi to dát on. To by snad prošlo.
Pokud to nevyjde a firma nic nevymůže, tak si prostě někoho najmu a nechám mu asi rozbít hubu. Sice bez peněz, ale se zchlazenou žáhou ![]()
BAM Nemusí být notářsky ověřená - to mám od právníka. Ano směnka, proti které není odvolání nemusí mít notářsky ověřený podpis. Je to lepší, ale být NEMUSÍ.
Ani půjčku z banky nemáš notářsky ověřenou.
A pokud vím, dlužník vždy musí dokázat, že to dal. Stejně u dlužných alimentů. Nemáš jak dokázat = nezaplatil jsi.
Jistě, od banky jsem si půjčila přes milion a taky smlouvu neověřoval notář.
dobré by bylo ,kdyby aspon získala uznání dluhu ,nebo směnku ,jinak nikde jsem neslyšela ,že notářsky neověřená smlouva by byla neplatná( jako mě se nestalo ,že bych všechny smlouvy podepisovala s notářem za zadkem ).Ale vymahatelnost by mohla být lepší .
Jinak pohledávky se nevykupují za plnou cenu(většinou si je firmy odepisují z daní a nevymáhají) ,vymahači chtěj peníze a ani si nemůžou být jisti jestli dluh vymůžou ,u soudu to trvá dlouho a až to vyhraješ za 10let bude ti to starý auto ještě k něčemu ???? -Tak asi uvažuje tvuj dlužník .
pavlak5 píše:
dobré by bylo ,kdyby aspon získala uznání dluhu ,nebo směnku ,jinak nikde jsem neslyšela ,že notářsky neověřená smlouva by byla neplatná( jako mě se nestalo ,že bych všechny smlouvy podepisovala s notářem za zadkem ).Ale vymahatelnost by mohla být lepší .
Jinak pohledávky se nevykupují za plnou cenu(většinou si je firmy odepisují z daní a nevymáhají) ,vymahači chtěj peníze a ani si nemůžou být jisti jestli dluh vymůžou ,u soudu to trvá dlouho a až to vyhraješ za 10let bude ti to starý auto ještě k něčemu ???? -Tak asi uvažuje tvuj dlužník .
Budu to dávat soukromé společnosti. Dopředu jim nedám ani korunu. Vezmou si 30% z vymožené částky + 30% z úroků, na které máme prý právo.
Nejdřív jsem to chtěla dát k soudu (jenomže soudní příkaz nic neřeší), pak jsem myslela na trošku tvrdší metodu (ale tu jsem si nechala až jako poslední možnost) a teď jsem objevila firmu, která se tím živí.
Mafina5 píše:
Takováto smlouva o výpůjčce mezi dvěma fyzickými osobami opravdu nemusí být notářsky ověřená, dokonce nemusí mít ani písemnou formu, může být jen ústní. Takže klid!
Mafi, přesně tak! Za smlouvu se považuje i ústní domluva. Jak by to vypadalo, kdyby lidi běhali s každou smlouvou k notáři ![]()
lemaz píše:pavlak5 píše:Budu to dávat soukromé společnosti. Dopředu jim nedám ani korunu. Vezmou si 30% z vymožené částky + 30% z úroků, na které máme prý právo.
Nejdřív jsem to chtěla dát k soudu (jenomže soudní příkaz nic neřeší), pak jsem myslela na trošku tvrdší metodu (ale tu jsem si nechala až jako poslední možnost) a teď jsem objevila firmu, která se tím živí.
tak mi prosím ,kdyžtak hod kontakt do SZ .Taky bych to zkusila .U nás vždy chtěli prachy dopředu na výdaje apod.a to už dokonce máme vyhranej soud a exekučmí příkaz a zatím prdlačky prdlačky ,žádný peníze
![]()
Pokud máš exekuční příkaz předej exekutorům… co ti brání? jakmile jsme měla exekuční příkaz, předala jsme to normálně exekutorovi - žádné vymahatelské společnosti - neplatila jsem nic, oni si přirazí odměnu k dlužné částce a vymůže a pošlou. Na mého ex mi tak běží už 2 roky. Sekají mu co jde , plat, nemocenskou, účet…
A Lamaz - pokud by to podepsal směnku - a tím získal třeba trochu času navíc,měla bys vyhráno. Proti té není odvolání…
Markit.Hl píše:
Pokud máš exekuční příkaz předej exekutorům… co ti brání? jakmile jsme měla exekuční příkaz, předala jsme to normálně exekutorovi - žádné vymahatelské společnosti - neplatila jsem nic, oni si přirazí odměnu k dlužné částce a vymůže a pošlou. Na mého ex mi tak běží už 2 roky. Sekají mu co jde , plat, nemocenskou, účet…A Lamaz - pokud by to podepsal směnku - a tím získal třeba trochu času navíc,měla bys vyhráno. Proti té není odvolání…
On už mi nepodepíše vůbec nic. Není s ním domluva. Jen se směje a směje. ![]()
Jako prodejkyně jsem vymáhala už víc dluhu.Nikdy jsem neměla ani žádnej papír a vymahačské firmy po mě ani žádnej nechtěli
.Vždy jsem dostala své peníze zpět.Oni to umí.vyhrožujou,domlouvaj a dokážou zapsat přstupek,krádež do papíru že ten dlužník pokud nezaplatí už nebude mít čistej rejstřík a těžko bude shánět práci.Na to každej slyší.
Kolik Vám dluží je ale taky duležité.Pokud se jedná o malou částku tak se vymahači ani snažit nebudou
a dobré zkušenosti mám s firmou deredes.Vymáhaj dluhy i na MMB
Kamča.dalmatinka píše:
Jako prodejkyně jsem vymáhala už víc dluhu.Nikdy jsem neměla ani žádnej papír a vymahačské firmy po mě ani žádnej nechtěli.Vždy jsem dostala své peníze zpět.Oni to umí.vyhrožujou,domlouvaj a dokážou zapsat přstupek,krádež do papíru že ten dlužník pokud nezaplatí už nebude mít čistej rejstřík a těžko bude shánět práci.Na to každej slyší.
Kolik Vám dluží je ale taky duležité.Pokud se jedná o malou částku tak se vymahači ani snažit nebudou
To mě uklidnilo, dík. No, dluží nám podle někoho málo, ale podle nás dost. Cca 60tis.
lemaz píše:Kamča.dalmatinka píše:To mě uklidnilo, dík. No, dluží nám podle někoho málo, ale podle nás dost. Cca 60tis.
Jako prodejkyně jsem vymáhala už víc dluhu.Nikdy jsem neměla ani žádnej papír a vymahačské firmy po mě ani žádnej nechtěli.Vždy jsem dostala své peníze zpět.Oni to umí.vyhrožujou,domlouvaj a dokážou zapsat přstupek,krádež do papíru že ten dlužník pokud nezaplatí už nebude mít čistej rejstřík a těžko bude shánět práci.Na to každej slyší.
Tak to je dost.Já vymáhala vždy tak do 5000