Dlužník - lhaní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3040
23.9.10 16:38

Dlužník - lhaní

Ahoj holky, už jsem tu před časem řešila, jak na dlužníka. To už mám vyřešené. Obeslala jsem ho doporučeným dopisem, aby dluh zaplatil nejpozději do konce září, a když se tak nestane, tak ho dávám jedné společnosti na vymožení.
Ale kde je problém.
Jakmile dostal dopis, tak se tady zastavil s úsměvem na tváři, že ať si ho dám kam chci, že si sežene 100 svědků na to, aby mu dokázali, že nám to dal, že žádné potvrzení o předání peněz (které bych mu vystavila) mít nemusí.
A teď se chci zeptat, jestli to tak je. Opravdu si může sehnat svědky? I bez toho, že by měl nějaké potvrzení, že zaplatil dluh? Nebo jen blafuje?

Budu ráda za odpovědi. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
23.9.10 17:01

máte písemnou smlouvu o půjčce? a co je v ní případně psáno? Mělo by tam být řešeno jakým způsobem peníze vrátit…hotově tam a tam nebo na účet?

• Citovat
  • Upravit
3040
23.9.10 17:05

Máme smlouvu o půjčce se splatností do 31. LEDNA 2010 . O formě předání tam nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
23.9.10 17:19

no… tak mělo by to tam být,ale myslím,že kdyby se to dostalo před soud,svědci už lhát nebudou a pro soud je obvykle směrodatné co je psáno to je dáno. Není doklad :nevim: není platba :nevim:
i když kdyby řekl,že doklad se mu stratil ,ale že má svědky.....těžko říct jak by to dopadlo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6336
23.9.10 17:19
lemaz píše:
Máme smlouvu o půjčce se splatností do 31. LEDNA 2010 . O formě předání tam nic není.

a mate ji notarsky overenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
23.9.10 17:21

holky ale pokud se nepletu tak prave je jeste dulezite aby smlouva byla notarsky overena (pry), i kdyz i podpis jako takovy by SNAD mel na te smlouve stacit. Kazdopadne pokud panacek nema vystaveny doklad o tom, ze penize predal, tak ma smulu i kdyby mel tech svedku 1000. Mimochodem pripadnou komunikaci s dluznikem bych si v takovem pripade tajmo nahravala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
23.9.10 17:27

Notářsky ověřená být snad nemusí. Kdo by také předpokládal, že když jsou to naši známý, a ještě k tomu při penězích, že to nesplatí, že?
V té smlouvě dává do zástavy auto. Prostě spoléhal, že nemáme na to (což měl pravdu) povahu, abychom mu to auto sebrali. ono by totiž nebylo pak nic snažšího, než zavolat na policajty, že jsme ho ukradli.
Když jsem mu po telefonu řekla, že ho prostě prodám jiné společnosti, že už na to nemám nervi, tak mi na to řekl: Ale to je vydírání (7,5 měs po splatnosti!!!!!) a použiju to proti tobě, protože hovory se nahrávají.
To je také blbost, že? S tím nahráváním hovorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
23.9.10 17:30

Dal ti jasně najevo, že se z toho bude chtít vykroutit. Takže se připojuju k Filad, taky bych byl pro utajené nahrávání. Žijeme nejen v době nájemných vrahů, ale i nájemných svědků. A pokud svědek nebyl trestaný, má jeho svědectví před soudem stejnou váhu jako tvoje slovo.
Pokud se pomocí nahrávky a následného soudního projednávání otázky dluhu podaří usvědčit nějakého svědka toho dlužníka, že lhal, viděl bych to na trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu křivé výpovědi (pokud se to tak ještě jmenuje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
23.9.10 17:31

Smlouva nemusí být notářsky ověřená, stačí, když ji obě strany podepíšou i kdyby byla na podtácku z hospody. Hovory obecně se samopzřejmě nenahrávají, nicméně on si je nehrát mohl. Možná by stálo za to, aby sis nahrála i ty, až mu budeš přístě volat, abys měla důkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
23.9.10 17:37

prosím tě klid v tom, co vykládá o svědectví kamarádů a nahrávání hovorů apod. to jen psychicky zastrašuje. Tohle mi dělal ex kdysi taky a dneska mu exekučně drtí plat :D aspoň něco.

Notářsky ověřeno být nemusí, i když je to lepší, není to povinnost. Stejně jako u směnky.
A pokud nemá jak dokázat, že ti to dal neboj se. Oni (soud, vymahači…) si prošetří, jestli tu částku vůbec měl z čeho splatit.

Může se stát,ž e když zjistí, že se ho nebojíte a podnikáte kroky, možná se zalekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
23.9.10 17:38

Já už mu volat nebudu. Převzal si dopis (došla mi dodejka) a má na to čas do konce září. Pak už to fakt dám pryč a bude na firmě, jestli to vymůže nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
23.9.10 17:42
lemaz píše:
Já už mu volat nebudu. Převzal si dopis (došla mi dodejka) a má na to čas do konce září. Pak už to fakt dám pryč a bude na firmě, jestli to vymůže nebo ne.

Na druhou stranu firmě asi bude muset nějak dokázat, že to zaplatil ne? Tam mu asi svědci stačit nebudou ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
23.9.10 17:43

Já právě nevím. Byl si s tím moc jistej. Nejdřív jsem to pustila z hlavy, ale pak mi to začalo vrtat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
23.9.10 17:45

a on ti tu pohledávku někdo odkoupí ,kdyžtak dej kontakt .Už se sdlužníkem soudíme přes 6 let bez výsledku-teda s výsledkem ,ale bez peněz . :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bam79
23.9.10 17:46

Nezlobte se na me vsichni,ale samozrejme,ze smlouva MUSÍ byt notarsky overena,bez toho je k nicemu.Jak mu dokazes,ze to je jeho podpis?Ze to sepisoval s tebou,ze to neni udelany na neho podvod.Vzdyt od toho notari jsou,overuji pro takove pripady podpisy a identitu a vim to na 100procent.
Jinak preji lemaz hodne stesti,lide jsou porad horsi a horsi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová