Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky,
Tak dneska mam první termín porodu a abych pravdu řekla cítím se pořád dobře. Sem tam příjdou poslíčci ale zachvilku jsou zase pryč ![]()
Snažila jsem se využít pár babských rad a taky nic
Piju čaj z malinovníku, dávám si horké vany, chodim na dlouhé procházky, uklízim vůbec se neomezuju a malej se drží jako klíště ![]()
Bojim se totiž toho, aby bylo všechno v pořádku doktor mi vůbec neudělal ultrazvuk jen poslouchá srdíčko a na ozvách bylo vše ok minulý týden jenže kdo ví co se tam může dít že? a hlavně nechci jít císařem to je moje noční můra..
Co by jste mi ještě mohli poradit?
Já se ho totiž nemůžu dočkat
![]()
Ahoj, kamarádka rodila začátkem září a taky zkoušela babské rady a nic. Jen jeden den uklízela a v noci už jela ![]()
Je toho moc moc moc, ale pokud se mimcu nechce, nezabere nic… ![]()
Ja jsem uklizela, vytirala, pila ruzne odvary co jsem nasla na internetu (ja hlavne zazvorovy s hrebickem a skorici), sexovla, masirovala bradavky, prujmovala, chodila do schodu a ze schodu, myla okna a stejne jsem prenasela!!! ![]()
Tak ja zkousela taky hodne „metod“ sex, vana, schody, masaz nohou kde jsou body co vyvolavaji kontrakce, masirovala bradavky…
Ale pokud to telo proste pripraveny neni, tak nepomuze nic ![]()
Prvni termin dle UZ nic a termin dle porodnice vysel presne. V jednu rano praskla voda a 21:37 bohuzel cisarem byl malej na svete ![]()
Tak hodne stesti ![]()
Já zkoušela taky kde co a nic. Kdybych se stavěla na hlavu a odrážela ušima, malýmu by to bylo šumák. On se prostě rozhodl, že nevyleze. Takže se vyklubal až 17 dnů po termínu a to ještě nedobrovolně. U druhého syna už takhle dlouho nikdo nečekal a udělali mi císaře pár dní po termínu. Držím palce ![]()
Ahoj, já mám teda termín „až“ pozítří, ale stejně jsem už x dní jako na trní. Včera jsem zkoušela horkou vanu a červené víno, uklízim, moc se nešetřím a stejně nic. Dnes mám teda obzvlášť bolavé břicho, ale mimčo se beztak určitě nepustí. Občas mám pocit, že snad nikdy neporodím ![]()
Já dneska makala celý den
ještě ted jdu vytírat a přeházet oblečení do jiné skříně. břicho mě bolí jako vždy ale to jsou jen poslíčci bolest jako při menstruaci sem tam víc pak to zmizí ![]()
No celých 9měsíců to bylo super, ale ty poslední dny jsou šílený jak je člověk nedočkavej ![]()
Já dělala vše: sex, procházky, úklid, čajíky, vana, masírování bradavek, aromaterapie, 2× Hamilton, domluvy - vše pořád dokola a NIC. Miminka byla naprosto v pořádku, ale obě holky šly ven po vyvolávání. Teď čekám kluka, tak snad bude rozumnější, ráda bych někdy porodila klasicky - a další pokus už tedy neplánuji.
Držím palce, ať se mimi umoudří, ale neměj strach, fyziologické těhu je do 42. týdne - i když po termínu porodu to doktoři berou jako přenášení. Hlavní je, že kope a ozvi jsou OK.¨
Já měla v břiše dračici (po porodu andílka) a když kopala méně, hned jsem frčela na ozvi, bála jsem se. Naštěstí zbytečně ![]()
@SatanekTerezka píše:
Já dneska makala celý denještě ted jdu vytírat a přeházet oblečení do jiné skříně. břicho mě bolí jako vždy ale to jsou jen poslíčci bolest jako při menstruaci sem tam víc pak to zmizí
No celých 9měsíců to bylo super, ale ty poslední dny jsou šílený jak je člověk nedočkavej
Tak cooooo? ![]()
Holky já přenáším od soboty.
Včera planý odjezd do porodnice a zase domů. První těhotenství a člověk prostě neví
ale pan doktor říkal že to nemůžu poznat když mám první miminko a je dobře že jsem jela. Radši třikrát jet než jednou přijet pozdě…mám naordinovaný sex, procházky a pokud do pátku neporodím tak mi prý udělají hamiltona, pokud budu chtít…tak s tímhle nevím…prý to dost bolí, ale hlavně to ani nemusí pomoci a stejně mě ten porod budou vyvolávat…tak co teď?
@SatanekTerezka Ahooj
já sem taky zkoušela co se dalo, až sem to jeden den vzdala a dobíhala sem na šalinu tak mi druhej den rano praskla voda a jelo se
a ultrazvuk ti dělat nemusí, kdyby se něco dělo pozná to podle ozev tak neboj
držím palečky a přeji méně bolestný a rychlý porod
Já už to mám 10 měsicu za sebou
Užívej bříška pak ti bude chybět ![]()
@Verča-K Hamiltna se neboj
já ležela v pordnici už když se kamarádka přišla z kontroly podívat na mě a malou a říkala že jí dělali hamiltna tak že je zvědavá, prej je to nepříjemný, (ale neboj určitě to nebolí víc jak porod
) a pomohlo jí to ve 12 v noci už ležela se mnou na pokoji ![]()
@Barca12345 píše:
Tak cooooo?
Vypadá to, že se zakladatelka už dočkala
![]()
Jééé holky 10.10.12 v 7:10 se nám narodil syn takže moc děkuji a opravdu jen zabírá ta trpělivost ![]()