Koupání v šestinedělí

61
7.10.12 14:27

Koupání v šestinedělí

Ahoj holky, jsem 12dní po císaři. Očistky už mám dost slabé, a ráda by jsem se naložila do teplé vany. Je možné vzít si na tu chvilku tampon? Nebo by jsem to s tou vanou měla vydržet až po šestinedělí. Nemáte někdo nějakou zkušenost, nebo radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8071
7.10.12 14:28
@RenataK píše:
Ahoj holky, jsem 12dní po císaři. Očistky už mám dost slabé, a ráda by jsem se naložila do teplé vany. Je možné vzít si na tu chvilku tampon? Nebo by jsem to s tou vanou měla vydržet až po šestinedělí. Nemáte někdo nějakou zkušenost, nebo radu?

Radši bych to asi vydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
7.10.12 14:35

Mááám taky šílenou chuť na vanu :lol: Ale můžu si nechat zajít chuť, očistky pořád docela perné a několik týdnů ještě před sebou. :? Na tvém místě bych taky ještě vydržela, tampon si myslím určitě ne.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
7.10.12 14:36

Já jsem milovník vany, svíček, pěny, skleničky vína…tohle vše mi bylo během těhotenství odepřeno, jelikož pokud vana není horká, tak jako by nebyla…nicméně jsem měla porod spontánní a šestinedělí jsem raději vydržela, i když jsem to měla slabé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
7.10.12 14:37

Já bych to raději vydržela. Možná ani ne tak kvůli infekci, ale cpát si tam tampon? Nepřijde mi to jako dobrý nápad..
Vlastně teď mi to došlo - ty jsi po císaři, tak to tě dole určitě nic nebolí, vše je tak, jak má být. :-) To pak ano, zkus to, tampon to chvilku pobere. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
7.10.12 14:47

Po císaři jsem se do vany naložila cca za 5 týdnů, 12 dnů mi přijde dost brzo :nevim: Já miluju horkou vodu, tak nevím, jestli by to s jízvou bylo v poho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6830
7.10.12 15:05

Já jsem sice rodila „normálně,“ ale vanu jsem si v šestinedělí odpustila radši :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
7.10.12 15:37

Já si dala vanu asi po 4 týdnech, jak skončily očistky, o císaři bych si vanu dala klidně dřív, na chvíli tampon nevadí a když ti to nebude vadit na jizvu tak se nalož do vany :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
7.10.12 17:34

Já jsem po spontáním porodu bez dvou dní 5 týdnů a dnes jsem rozhodnutá se poprvé naložit, chybí mi to a už to nevydržím. Kord dnes když jsem přišla vymrzlá z procházky:-) Prostě to dnes prubnu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
7.10.12 18:53
@Mamča Magduš píše:
Já jsem milovník vany, svíček, pěny, skleničky vína…tohle vše mi bylo během těhotenství odepřeno, jelikož pokud vana není horká, tak jako by nebyla…nicméně jsem měla porod spontánní a šestinedělí jsem raději vydržela, i když jsem to měla slabé…

Já si během těhotenství dávala horké sprchy… ale dneska bych se naložila do vany… jen ta chůvička mi tu na stole občas hekne, tak to asi nic nebude :(

• Citovat
  • Upravit
2453
24.10.15 09:48

Holky, prosim, jaky je důvod zakazu koupani se v sestinedeli? mozny zanet? nebo ze je to nehygienicke? jsem jen tyden po porodu, mela jsem ho v pohode, vse se hoji krasne. krev ze me uz v podstate netece, jen lehce ocistky. myslite, ze by par minut byl problem? blokly se mi zada a nalozit se na chvili do teple vody by proste bylo bajo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
24.10.15 09:58

@peta81 Já bych raději počkala. Zkus si třeba na ty záda pustit proud ze sprchy nebo si dát na záda hřející podušku. Ale samozřejmě je to jen na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
24.10.15 09:59

Ja se naložila do vany tak koncem 4.tydne po porodu, očisty jsem uz nemela. Jestli je mas slabé a nevadi ti to, tak si klidne vanu dej. Kdyz uz tampon tak prodavaji takovy ty pro těhotné, tak aspon ten bych si dala. A nebyla tak samozrejme hodinu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
24.10.15 10:25

@peta81 Ten důvod je infekce. I když se hojíš hezky, děloha není zavinutá, tkáně jsou povolené a uvnitř spousta drobných ranek, které se ti můžou zanítit. Na tvém místě bych to neriskovala. Týden je strašně, strašně málo. Šestinedělí nemá šest týdnů v názvu jen tak pro nic za nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
24.10.15 11:18

Ok, tak to je ještě brzy, radsi pockam.
@Icestar dik, ja prave nevedela jestli to muze byt nebezpecne, to zas blazen nejsem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí