Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Velryba černá píše: Více
Myslíš třeba věta v inzerátu polykání podmínkou?
Teď je otázka, co je lepší: někdo je tvárný jako želé a je mu fuk, kdo mu vstoupí do života, přizpůsobí se komukoliv. Už v jiné diskuzi se místní ženstvo shodlo, že pokud je v inzerátu zmíněna nějaká záliba, explicitně rybář, cyklista, hajnej, je lépe vzít nohy na ramena.
Ale co když má pán/paní psa a miluje psy, ovšem tak nějak zdravě, kdy čoklík nebude nad partnerem (pes bude spát v posteli, partner na gauči), a pokud tohle info o pejskovi nebude vyloženě zmíněno v inzerátu a na ten inzerát odpoví někdo, kdo se psů bojí, nebo je dokonce nemá rád, tak to může skončit průšvihem.
Proto většina inzeratů mužů i žen začíná stejně:
Mám rád/a procházky, přírodu, zvířata a vyšívání…
@Ploskutáček však v pořádku, ono jde o ten způsob a když vidím, jak to zakladatel komunikuje tady, mám v hlavě hotovou výstražnou zvonkohru. ![]()
@Takyjedna píše: Více
Myslím si, že spíš jde o něco jiného, a to konkrétně to, že feminismus (jakkoli by byl do všech do detailů dotažený) nevymaže přirozenou konkurenci žen mezi sebou na seznamovacím trhu, nota bene tam, kde z různých důvodů není dost „použitelných“ mužů.
Feminismus prostě nemůže vyřešit to, že se není s kým spárovat, nebo že těch chlapů, o které by byl ze strany žen zájem, není dost.
Takže souhlasím s tím, že pokud není ve společnosti ekonomický a sociální tlak na to se spárovat (také vnímám, že ten tlak ubývá), tak se bude zvyšovat procento žen, které si řeknou, že raději budou single, než v nevyhovujícím vztahu. Podobně to ale bude mít i část mužů. Vyjma těch jedinců (bez ohledu na pohlaví), kteří ve vztahu být chtějí a hlavně chtějí založit rodinu, to však o nějaké formě kompromisu bude vždy. A ta forma bude hodně závislá na tom, o jaký typ partnera budou „soutěžit“.
Příspěvek upraven 19.08.25 v 09:26
@cancerka píše: Více
Presne tak, vsichni budou influenceri a koucove, ukazovat nam jak nejlepe zit a vymezit se, protoze easy love za nic…
Uz jsem to ve svem okoli od nactiletych slysel az desive mockrat…
@Ploskutáček píše: Více
Pejsky bych vubec nezminival, to je red flag jako prase:)
Ne diky, umim se o sebe a deti postarat sam.
@Andelskej_Satan píše: Více
Nekaž mi iluze, vole
Za chvilku bude red flek i samotnej chlap, ne?
![]()
Ale prd a vořech, pes není red flag, on se jen AS trošku utápí ve frustraci. Potřeboval by uvařit něco dobrého a poplácat po zádech.
@Velryba černá píše: Více
Vařit neumím a ruce mám krátký, ale posílám Satanovi virtuální přitulení.
Mně například přijde mnohem roztomilejší pes, než jeho pán (majlenec), ale že by mi to zvíře přivezl ukázat, to ne.
![]()
@Hecate píše: Více
Nevím, já to spíš beru podle pravidla jakej šel, takovou našel. Já jsem např. mimózní osobnostní typ, tak pro mě bude na tom „seznamovacím trhu“ vzdycky malé procento chlapů, takže i kdyby bylo většina chlapů feministicky vymazlených, tak to pro mě budou nepoužitelný týpci, páč by ke mě stejně neseděli osobnostně. To se výchovou nenapraví. ![]()
@Andelskej_Satan píše: Více
Jasně že může, jen to vypadá, že to bude trochu komplikovanější. Chtěl pohled druhých, tak se snažíme. ![]()
Mám/měla jsem v podstatě ten samý problém, taky jsem byla hodně vybíravá. Ale vždycky jsem to brala primárně jako svůj problém, že v té malé výseči, která odpovídala tomu, co se mi líbilo (protože bez fyzického aspektu to jaksi nešlo), se „vybíralo“ blbě, protože zcela ruku na srdce, ti, co se mi líbili, se líbili většinou i ostatním ženám, prostě už to bez soutěžení
nešlo. A pak je otázka, jestli bojovat, nebo to vzdát, do jaké míra se „přizpůsobit“, abych teda ze soutěže nevypadla já
, atd.
Samozřejmě toto puzení soutěžit a lecos tolerovat
s věkem víc a víc opadá, hlavně proto, že už na mé straně chybí ten cíl, ke kterému jsem směřovala.
Ale stále si myslím, že je iluze něco „nadstandardního“ chtít a vůbec nic tomu neobětovat, to si může asi dovolit jen malé procento z nás. A to podle mě vždycky dopadalo na obě pohlaví a s feminismem to nesouviselo stoprocentně.
@KKubula píše: Více
On si tu snad nekdo naivne mysli, ze vztahy jsou easy? Tak ja zde zcela otevrene rikam ne, nejsou:)
@Anna766 píše: Více
Jen me proste zacina dost iritovat ten jednostranny pohled na muze, co tu nektere predvadite, obzvlast vrana, ale vynasnazim se tedy byt diky jejimu nastaveni vic tolerantnejsi a zkusit se do jejich nazoru vic nacitit.