Dnešní muži - proč?

1010
17.8.25 18:33

Dnešní muži - proč?

Tak si tak poslední dobou říkám… Nezdá se vám, že dnešní muži už si dovolují příliš?
Chtějí, ne chtějí, VYŽADUJÍ přirozeně krásnou, štíhlou, vždy usměvavou, výbornou kuchařku, uklízečku, pečovatelku o domácnost, děti a jeho ego. Ale POZOR – zároveň finančně soběstačnou, pracovně ambiciózní (ale ne moc, musí jí zbývat dost času) s chutí podílet se na nákladech, hypotéce, dovolené i kulturním růstu. Ideálně se podílet o něco víc, než on.
A co nabízí on???
A co mě štve nejvíc, kolik žen tohle bere jako normu a akceptují to - On aspoň nechodí do hospody. On mi občas pomůže. On je prostě chlap, no.
A já se ptám – proč? Proč je tolik žen, které jsou ochotné přijmout tuhle nerovnováhu? Proč není standardem se ohradit a vymezit.
Je to výchovou? Společenským tlakem? Strachem být „náročná“ nebo „hysterka“ nebo ještě hůř - sama?
Zajímá mě váš názor – jak to máte doma vy? A proč si myslíte, že tolik žen tuhle „moderní rovnost“ akceptuje bez mrknutí oka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1010
17.8.25 18:35

A co se mi zdá, čím víc je ten chlap méně kvalitní - finančně nezajištěný, neschopný, s dětmi.. tím je náročnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
17.8.25 18:39
@KaZeAd píše: Více

Mně přijde, že takhle nějak nároční byli muži vždycky, i za mých mladých let. Asi je to tím, že v určitém věku je tam přirozená nerovnováha daná tím, že obě pohlaví mají odlišné „životní zájmy“, nebo jak to říct. Pokud žena chce děti/rodinu s „kvalitním“ chlapem, tak nemůže čekat moc dlouho s výběrem a dělá kompromisy (tuplem ve střední nebo východní Evropě). Chlapi se mi zdají hodně nároční tak do padesátky, pak to zůstává už zpravidla jen těm, co mají hodně peněz. Ten zbytek už hledá spíš někoho, kdo je „doprovodí do hrobu“, to už pak raději nechce modelku, spíš tu zajištěnou ošetřovatelku :-), stejně teda raději mladší (aby vydržela :-) ), ale zase se „životní zájmy“ otáčí do podoby, že ženy nemají motivaci do takových vztahů vstupovat a raději jsou samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12482
17.8.25 18:46

Já nevyžadují nic, prosím, nepaušalizovat. Ano, mám preferované typy žen, ale nemyslím si, že většina mužů očekává, že bude chodit s prototypem Scarlettky nebo Aničky de Armas. Takové preference můžeme mít kolem dvaceti, ale s blížící se třicítkou by se naše představy měly začít blížit realitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16970
17.8.25 18:49

U nás doma fungujeme oba. Oba vyděláváme, oba se staráme oba domácnost i o dítě. Manžel ve většině případů vaří, ja zase myju nádobí, atd. Jsme partneři a rodiče, ne spolubydlící, nebo on nejaky boss a ja kuchařka, uklízečka, atd :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
17.8.25 18:50

@Ploskutáček tady nejde jen o tu krásu, každý muž chce (subjektivně vnímáno) krásnou ženu a je to v pořádku. Tady jde o ten zbytek. Ať je ženě umožněno starat se o sebe, postarat se o domácnost.. ale ne k tomu ještě makat, nudovat JEHO majetek atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12482
17.8.25 18:51
@Hecate píše: Více
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ty mi dáváš, prej doprovodí do hrobu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Na seznamce by to znělo super :mrgreen: :mrgreen:

Nejsem hezký, chytrý, bohatý, život se mnou býval hnus, však po tobě chci jediné - doprovoď mě na funus :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
17.8.25 18:52

@Ploskutáček No, ono to teda není obrat z mého pera :-), to někde řekl nějaký psycholog, kdybych si jen pamatovala, který… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
17.8.25 18:54

Asi jsem něco podobného zažívala v bývalém vztahu. Takové to, že on měl nějaké nároky, já se snažila jim dostát, ale pak, když jsem si to „spočítala pod sebe“, tak jsem měla pocit, že se mi za to, co dělám, zase až tolik nevrací. Nevím, jak to popsat. Ale když jsem odešla, byla jsem ve fázi, kdy jsem si to mohla jaksi dovolit, hlavně teda ekonomicky. A o tom to (taky) je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12482
17.8.25 18:58
@Hecate píše: Více

Vztah je výměnný obchod a musí se vyplácet oběma a vůbec nemyslím jenom materiálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22171
17.8.25 18:58

dědictví minulých generací. Být bez muže znamenalo být méněcenná.
Takže laťka pro muže byla velice nízko.
Dnes si na to nemůžou zvyknout, chtějí - samozřejmě - pokračovat v modelu, který viděli u rodičů nebo prarodičů. „Ale máma pracovala na plný úvazek a všechno doma zvládala sama!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14899
17.8.25 19:17
@PaníBovaryová píše: Více

Ony to ale dělají i ty ženy, a možná prave ony - “já jsem to zvladala všechno, děti, domácnost, manzela i práci, a to jsem ani neměla pracku a mycku”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22171
17.8.25 19:19
@Semtex píše: Více

Strážkyně patriarchátu, no. Nechtějí, aby se měly druhé lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2637
17.8.25 19:22
@Ploskutáček píše: Více

To zní tak… obchodně :mrgreen:
Možná bych rekla, že ve vztahu by oběma mělo být líp než bez něj. Pokud je líp jen jednomu, je to blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí