Dnešní muži - proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2685
18.8.25 06:52
@Yasmina21 píše: Více

Fyzicky souhlas, ale kolik zaměstnání dnes vyžaduje fyzickou sílu?

Duševně - no, kdyby žena měla takovou podporu jako v tradičním uspořádání chlap, tj. děti a domácnost by šly mimo ni a mohla by se na svou práci 100% soustředit, žádné OCR, žádná rovnátka, žádné úkoly, žádné telefonáty ze školy přijeďte hned, Pepíček zvrací, tak ti garantuju, že by to psychicky zvládaly o dost líp. Ne že by to teď nezvládaly. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2685
18.8.25 07:04
@Sadman píše: Více

No je to svobodnější, pokud žena nutně chce děti a je ochotná kvůli tomu obětovat kariéru, spánek a zdraví, když se chlap odmítá přiměřeně podílet. Ale vzhledem k tomu, že čím dál víc holek děti nechce nebo je chce jen s angažovaným partnerem, mé rovnoprávnistické srdéčko se tetelí a věřím, že se holkám blýská na lepší časy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2685
18.8.25 07:12
@Parfem_z_hadovky píše: Více

Mě to dřív taky strašně vytacelo. Myslím že proto, že jsem měla pocit, že to na mě osobně nějak dopadne. Pak mi došlo, že stejně jako tihle lidi si vytváří svůj vesmír, kde to takhle má podle nich fungovat, můžu si i já vytvořit svůj vlastní, kde tohle myšlení nemá místo. Že jejich názory se odehrávají na jejich dvorečku a na ten svůj je pouštět nemusím. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.25 07:12

A co je to ten dnešní muž?
Ten co v dnešní dobe dospívá? Nebo zakládá rodinu ve 30? Nebo ten můj co má 2 děti a hypotéku?
Nebo náš dědeček v důchodu?
Který z nich je „dnešní muž“?

• Citovat
  • Upravit
4244
18.8.25 07:28
@KKubula píše: Více

Mám to podobně. Mě se vlastně osobně různé preference zmatených pánů nedotýkají vůbec, protože i kdybych se opět nějak pomátla a šla do vztahu s chlapem (božechraň), tak tyhle týpky mám vyselektovaný asi tak za 2 vteřiny :mrgreen:
Každopádně u mě jde asi spíš o to nastolit jakousi rovnováhu, nebo spíš spravedlnost či atmosféru ve společnosti. Právě ta atmosféra, když třeba občas od někoho slyším nějaký vysloveně exkrement ve stylu, jak by věci měly fungovat, se mě dotýká - no a to už se pak s radostí ozvu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
18.8.25 08:25

V minulosti byly role v rodině jasně rozdělené a braly se jako samozřejmost, což vedlo k tomu, že vděčnost, úcta a respekt často chyběly. Společenské normy a náboženství tyto vztahy držely pohromadě i přesto, že ne vždy dobře fungovaly.

Dnešní muži nejsou obecně horší, každý má své silné i slabé stránky. Moderní doba přináší mnoho stresu a pokušení, kterým není snadné odolat. V dnešní době mnoho lidí zaměňuje zamilovanost za lásku. Bez pochopení, co je to ta láska, nemůže po čase fungovat ani zamilovanost, která je sice jiná než na začátku vztahu, ale je tam stále přítomná.

Z mých zkušeností je v dnešních vztazích mnohem více lásky než kdy dříve. Uvidíme, jak tomu bude v budoucnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9480
18.8.25 08:42
@Venetia píše: Více

Tak to platí furt. Když to není sama se sebou spokojená introvertka, co se pro samotu dobrovolně rozhodla, tak to znamená, že prostě neumí vztahy, je s ní něco blbě. Akorát, že v dnešní době se o tom nesmí mluvit, tak tyhle skupiny někteří nejsou schopni rozeznat…V minulosti je rozeznali lidi v pohodě a řekli to naférovku 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14537
18.8.25 08:59

@KaZeAd

Ženy jsou podobně náročné, jak si občas nějaký muž postěžuje. Ani na zahrádce se jim pracovat nechce, pořád by courali po výletech :roll:

Spíš je to tak, že nabídka se musí potkat s poptávkou.
Náročná žena musí slnit náročné požadavky.
A pokud jeden či druhý náročné požadavky nesplňuje, musí slevit nebo se bez vztahu obejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14537
18.8.25 09:55
@LukeR1 píše: Více

Minulost není jednolitá, střídala se různá období a každý generace si přinesla něco svého.
To, že si minulost dnes vykládáme minulost nějak idylicky nebo naopak negativně je spíš náš problém.

Pořád si myslím, že lidé jsou pořád stejní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
18.8.25 10:03

Je na zamyšlení, když vnímám, jak mluví v posledních pár letech náctiletí, tedy především slečny.
(nevím, jak si představují budoucnost náctiletí muži, s těmi tak často v kontaktu nejsem a neslyším, tak jejich názory)

velmi často slyším „proč bych se měla otravovat s chlapem?“ nebo „proč bych si měla kazit život dětmi“ a podobně, ve výsledku od nich často slyším, že v jejich budoucnosti nemají představu o rodině, dětech a už vůbec ne o trvalém partnerovi

je to opravdu dobře? je to přesně to co je žádoucí? aby byly svobodné, silné, individuální, nezávislé?

pak se ale musíme ptát, kam se společnost takto dostane?

zkuste se podívat na film Absurdistán (2006) - je to možná naše budoucnost…děsivá

a když se z žen stávají tyto svobodné, silné, nezávislé
co se stává v posledních letech z mužů? stávají se z nich přecitlivělí, neschopní, nesamostatní, metrosexuálové? uklidněte mne, že to tak není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
18.8.25 10:09

@cancerka pomalu to tak asi bude. Ale podle mě u těch žen ten mateřský pud tak v nich pořád je. Se podívej na diskuze. Chlap nechce svatbu nechce děti. Žena ano. Toto je častější u mužů. Nevyzrálost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152185
18.8.25 10:14
@cancerka píše: Více

Ty se těm slečnou divíš? Já snad ani ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5214
18.8.25 10:16
@cancerka píše: Více

Film jsem neviděla, ale přesně to, co jsi popsala bude dle mého názoru pro tuto společnost a kulturu v budoucnosti dost problém. Jsou národy, kde je o děti a manželství stále velký zájem a porodnost pořád i celkem vysoká a ti jednou prostě tyhle mamánky a slečny bez závazků vystřídají. Podle mého bude za pár desítek let Evropa úplně někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
18.8.25 10:17
@KKubula píše: Více

Ano, to souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152185
18.8.25 10:21
@Yasmina21 píše: Více

Jasný že ve státech o kterých píšeš je porodnost stále velká a všem je jasné proč asi. Tam nějaké tužby a přání žen nikoho nezajímají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí