Dnešní muži - proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17021
17.8.25 21:23
@Yasmina21 píše: Více

Já mám třeba svoje osobní nastavení tak, že makat a vydělávat budu i já, nejen chlap a to jsem dělala i na RD. 3 roky být doma by mě nikdo nedonutil :pankac: A proč bych měla přijít o plno peněz, když jsem mohla chodit aspoň na brigádu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
17.8.25 21:26
@PaníBovaryová píše: Více

Když už chceš exkurz do historie, ono to bylo ještě trochu jinak. Nároky obou pohlaví byly v minulosti proti dnešku opravdu extrémně nízké. Jednoduše proto, že život nebyl jednoduchý a výběr měli příslušníci obou pohlaví hodně omezený. Povinností muže bylo manželku ekonomicky zabezpečit, takže ti bez majetku měli smůlu a ženili se obvykle starší muži, kteří dokázali shromáždit nějaké jmění. Proto byl věkový rozdíl mezi novomanželi výrazný. Úkolem ženy bylo porodit děti, takže o starší nezadané nebyl zájem. Nároky na vzhled atd. byly irelevantní. V komunitě přicházelo do úvahy vždy jen několik partií a do výběru se často montovala širší rodina. Braly se majetky.

Nároky na partnery se začaly zvedat někdy přes sto lety a partnerský svět, jak ho známe, je realitou posledních tří generací. Současné nároky, které klademe na partnerství, by předchozí generace vůbec nedokázaly pochopit. A jinak platí, že nároky žen se zvedly nepoměrně víc. My muži jsme skromnější. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5143
17.8.25 21:30
@Dahlia0409 píše: Více

Super :D A pak se divme, že to chlapi prostě VYŽADUJÍ - přirozeně krásnou, štíhlou, vždy usměvavou, výbornou kuchařku, uklízečku, pečovatelku o domácnost, děti a jeho ego. Ale POZOR – zároveň finančně soběstačnou, pracovně ambiciózní (ale ne moc, musí jí zbývat dost času) s chutí podílet se na nákladech, hypotéce, dovolené i kulturním růstu.
Nebo něco z toho neděláš?)) Nemusí to být tvůj případ, ale od jiných žen vím, že pak chodí unavené a stěžují si, jak je toho na ně moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22224
17.8.25 21:32

Vyrovnat se chlapům? Spíš se chtějí zajistit v mužském světě, ne?
Chlap je nezajistí. A často ani nechce.

Kariéru dělá menšina žen, zbytek je obyč. práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
17.8.25 21:34

A v čem je problém? Ať si vyžadujou, co chtějí. Buď se jim poštěstí a budou takovou mít, nebo zůstanou sami, nebo půjdou s nároky dolů. To samé platí pro ženy.

Příspěvek upraven 17.08.25 v 21:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
17.8.25 21:36
@Sandman1 píše: Více

Ten vekovy rozdil byl i v minulosti zhruba kolem 2-5 ti let, prumer je 4 roky.

Jsou na to dobre dohledatelne disertace :wink:

Vyrazne vetsi vekove rozdíly byly prakticky jen u slechty.

• Citovat
  • Upravit
17021
17.8.25 21:37

Jak jsem jiz psala, nejsem posluhovačka, takže se dělíme jak o péči o domácnost, tak o péči o dítě, máme každý svoje koníčky a čas na sebe :dance: Rozhodně nebudu dělat vse, nejsem magor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
17.8.25 21:37

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
17.8.25 21:39
@Dahlia0409 píše: Více

No, a kdyby se ti narodilo dítě a on se odmítl starat, tak bys buď odešla, nebo snižovala nároky. Na kompromisy musí být dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5143
17.8.25 21:41

@stodvacetjedna V čem je problém? Se zeptej zakladatelky, o tom je v podstatě tahle diskuze. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5143
17.8.25 21:42

Jistě že nechce, proč by to taky dělal, když může mít doma takovou, která to udělá za něj i za cenu toho, že sama bude servaná a unavená. Skoro každý den se tu o tom objevují diskuze. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
17.8.25 21:44

@KaZeAd v čem je tedy problém? Proč tě irituje, že někdo má nároky, jaké má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
17.8.25 21:45
@Sandra277 píše: Více

Ne, tak by prostě musel taky dělat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.25 21:47

Já kolem sebe pozoruji mnoho párů, kdy se žena stará o domácnost a malé děti a pracuje jen třeba na 0,4 úvazek.
Popravdě to moc nechápu. Jsou to moje kamarádky, vysokoškolsky vzdělané ženy, které byly ambiciózní, ale po dětech najednou pracují jako učitelky v dětské skupince na pár hodin v týdnu. A jen proto, že manžel si přece nemůže dovolit chybět v práci…
Já pracuji na plný úvazek, protože chci. Manžel ráno vypravuje a odvádí děti do školky, já je odpoledne vyzvedávám. Domácnost je z větší části na mně, on zase aktuálně řeší kompletní rekonstrukci bytu, kam se budeme stěhovat. Při nemoci dětí se střídáme, o letních prázdninách je hlídá víc manžel. A to vydělává o dost víc než já (a to já nemám malou mzdu, mám cca průměr na Prahu).
Pro mě je důležité mít muže, který umí zajistit rodinu nejen finančně… muž, co jen vydělává a o děti se prakticky nestará, protože přece musí živit rodinu, je pro mě muž neúspěšný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky