Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@mila.dka1 Nesplnuje podminku 9 mesicu a ne, dite bych tam nedala. Zvlast na takto dlouhou cestu. Protismer je mnohem bezpecnejsi.
Ne, má těžkou hlavu a nevyvinuté svaly, ve chvíli nedej bože nárazu ty svaly tu hlavu neudrží. Takže nedala, ani za nic.
@mila.dka1 píše:
Ahoj, prosím o radu. Malému je 8 měsíců, má asi 9,5 kg a sedí tak 3 týdny. Pár dní se plazí a sám si sedne uprostřed prostoru, sedí a hraje si. Dali by jste tak malé dítě do autosedačky 9-36? Přesněji dali byste ho tam na cestu k moři (cca 7 hodin jízdy)? Mě to přijde brzy, i s přestávkami. Otázka ale zní, za mu bude lépe ve vajíčku, kde se mačká a potí? Pominu, že kouká do sedačky, sedí proti směru jízdy a nebaví ho to…
Ani náhodou ![]()
Je malý, sedí chvíli, není mu 9 měsíců
Bude to pro něj nepohodlný a nebezpečný. Zvlášť ještě v kategorii 9-36 ![]()
@mila.dka1 NE! Sedí teprve chvíli, na takhle dlouhou cestu je to opravdu šílenost. Navíc, jak se může 9,5 kilový dítě mačkat ve vajíčku co jsou do 13 kilo? Potí se? Kup mu třeba z druhý ruky letní vložku do sedačky. A jeďte na noc. Takhle malý dítě to prospí.
Memu synovi je 20 mesicu a jezdi stale na delsi trasy pozady v sedacce 0-18kg. Takhle male dite bych do sedacky teto kategorie jeste nedala. Radsi bych koupila tu 0-18kg. Muj syn do ni sel c sesti mesicich, protoze uz na delku vajicko prerostl
@sisk mne dite z vajicka vyrostlo na pul roce. Neni to jen o vaze, ale i o dylce :/ nad hlavou musi mit alespon dva a pul centimentru.
Synovi táhne na 10m sedí už dlouho, ale zatim má ve vajíčku dost místa až teď budeme objednávat sedačku ale teda 0-18 kg a hlavně aby šla proti směru a je polohovatelná. Protisměr je mnohem bezpečnější..
Ahojky,
já myslím, že určitě brzo je…bude v ní (s největší pravděpodobností) ještě hodně plavat, hlavičku možná ani nebude mít v místech, kde má být hlavička a navíc bude muset celou cestu sedět místo ležení ve vajíčku (což mi při teprve 3 týdnech tréninku sezení přijde nevhodný)… ![]()
Dcerku jsem (celá urychlená a uspíšená s pocitem, že „už mám velkou holku a ne miminko“) dala do sedačky 9-18kg v 11 měsících (10kg, 76cm), v té době už uměla sedět 3 měsíce a stejně to bylo brzo - byla tam dost utopená a byť měla sedačku danou do „spací“ polohy, tak tam oproti vajíčku stejně byla dost vzpřímeně a na spaní asi nepohodlně… ![]()
Takže za mě určitě vajíčko… ![]()
@Divver píše:
Memu synovi je 20 mesicu a jezdi stale na delsi trasy pozady v sedacce 0-18kg. Takhle male dite bych do sedacky teto kategorie jeste nedala. Radsi bych koupila tu 0-18kg. Muj syn do ni sel c sesti mesicich, protoze uz na delku vajicko prerostl
Vidím to stejně.
Do sedačky 9-36 v žádném případě.
Taky mám dobrou zkušenost se sedačkou 0-18, kam syn taky musel už v 6m. Dá s edát i proti směru jízdy a poklopit tak, že je v podstatě jako vajíčko. Při dlouhé cestě se v ní dítě krásně vyspí. A jestli ho nebaví koukat do sedačky, pověsila bych mu tam nějaké hračky…stejně většinu cesty prospí.
@Freya10 píše:
Ahojky,
já myslím, že určitě brzo je…bude v ní (s největší pravděpodobností) ještě hodně plavat, hlavičku možná ani nebude mít v místech, kde má být hlavička a navíc bude muset celou cestu sedět místo ležení ve vajíčku (což mi při teprve 3 týdnech tréninku sezení přijde nevhodný)…
Dcerku jsem (celá urychlená a uspíšená s pocitem, že „už mám velkou holku a ne miminko“) dala do sedačky 9-18kg v 11 měsících (10kg, 76cm), v té době už uměla sedět 3 měsíce a stejně to bylo brzo - byla tam dost utopená a byť měla sedačku danou do „spací“ polohy, tak tam oproti vajíčku stejně byla dost vzpřímeně a na spaní asi nepohodlně…
Takže za mě určitě vajíčko…
No my mame cybex pallax, ten ma pultik, v tom by byl utopeny taky…
Diky ua reakce. Potvrdily jste mi, co jsem si myslela, jen jsem chtela znat nazor ostatnich. Kamaradka totiz jede tu samou cestu s ditetem o mesic starsim, prave ve velke sedacce, ale me to prijde jako blbost. Pohybove jsou na tom stejne…
Ahoj, prosím o radu. Malému je 8 měsíců, má asi 9,5 kg a sedí tak 3 týdny. Pár dní se plazí a sám si sedne uprostřed prostoru, sedí a hraje si. Dali by jste tak malé dítě do autosedačky 9-36? Přesněji dali byste ho tam na cestu k moři (cca 7 hodin jízdy)? Mě to přijde brzy, i s přestávkami. Otázka ale zní, za mu bude lépe ve vajíčku, kde se mačká a potí? Pominu, že kouká do sedačky, sedí proti směru jízdy a nebaví ho to…