Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syna přijali do dvou školek. Jednu mám hned u domu, vidím z okna na její hřiště a druhá je zastávku tramvají, plus potom cca 500m. Ta vzdálenější se mi líbí více, má hezčí zahradu, je menší, na okraji města, lepší vybavení, venkovské prostředí, chodí na procházky do lesa. Ta druhá má vlastně největší výhodu, že je hned u nás…ráno můžu přeběhnout v podstatě v papucich. Syn tam bude zatím jen na dopoledne, po o si pro něj přijdu, jsem doma s miminkem. Nevím, kterou školku si vybrat, láká mne ta vzdálenější, ale mám strach z toho odvádění, ještě k tomu s mladsi dcerou. Co byste si vybraly Vy?
Určitě bych zkusila tu bližší. Poloha školky je velmi důležitá, hlavně do budoucna… zkusila bych tu bližší, třeba bude vyhovovat. To poznáš, až když tam to dítě nějakou dobu bude. Ze zápisu nepoznáš nic. Kdyby to tam byla hrůza, necháš si ho doma a příští rok přihlásit do té vzdálenější. Teď máš jedinečnou možnost zkoušet a srovnávat. Netlačí tě prace, netlačí tě čas, prijatej je všude…ideální situace.
Vzhledem k tomu miminku bych určitě volila bližší školku…vzdálenější jedině že by tam byl i na spaní..jinak se sotva vrátíš domu a už abys zase pomalu vyrazila pro něj…
Na co projet čas a peníze za tramvaj, když mě to stát nic nemusí? ![]()
Vzhledem k mateřské bych brala tu blíž. Kdyby to bylo ve vzdálenosti co v pohodě 2× za den ujdu s kočárkem, tak bych brala tu lepší, ale každý den jezdit tramvaji musí byt hrozny opruz.
Já bych naopak volila tu vzdálenější školku. Pokud je to zastávku tramvají a 500 metrů, tak to není vodění dítěte přes půl města-za mě ok. Zas lepší školku pro dítě by mi to stálo.
Jinak jak bylo napsáno, že školku jen podle vybavení nepoznáš-souhlas a mrkla bych ještě na recenze školek na internetu (Fb skupina apod.).
Mě by třeba nezajímalo vybavení školy (děti jsou skromné), ale přístup učitelek k dětem.
Já bych dala na své pocity. Taky je dobré, že pokud bude dále, nestane se, že se třeba dopoledne potkáte venku před domem a on nebude chtít zůstat ve školce a bude dělat scénky…
Zvolila bych vzhledem k miminu co nejbližší, až bude hnusně, zima tak si sama řekneš že ještě že nikam nemusíš tramvají. Navíc když budeš vyzvedávat po obědě tak mít školku naproti bude jen velké plus ![]()
Já bydlím v Praze a jízda s kočárkem tramvají mi přijde úplně normální, jezdím tramvají minimálně 4× denně s kočárkem už víc jak 3 roky. A ujít od zastávky 500 metrů s miminem v kočárku je nějaký nadlidský výkon nebo co?
Volila bych tu školku, na kterou jsou lepší doporučení.
Zjisti reference na učitelky v bližší školce. Nezajímá mě vybavení ani různá divadélka, ale přístup učitelek. Milá učitelka mající ráda děti vyváží kde co.
Poptala bych se na hristi, ktera skolka je lepsi. I ta druha je porad dost blizko, takze to se porad da. Ja zvolila tu vzdalenejsi a mensi skolku a uz 4 roky (a druhe dite) si gratuluji, ze jsem mela stastnou ruku. V te nasi porad same akce, vylety, plavani, lyzovani a v te druhe skoro nic. A to nemluvim ani o pristupu, ktery je uplne nebe a dudy. Ja si teda informace shromazdovala dlouhodobe a z vice zdroju.
Jako takhle dle popisu určitě tu dál, pokud nepůjdeš se starším tak se pěkně projdeš a nebudeš už muset na procházku s miminkem.
Ale záleží na školce, dle popisu může být fajn ale učitelky nic moc, přístup atd. Takže pozjišťovat recenze atd. Zkus mrknout na FB zda Vaše město nemá nějakou skupinu/stránku, kde se píše co se děje ve městě - tam bych podala dotaz na obě ty školky. Určitě bude mít někdo zkušenost.
Přeji pevnou ruku u výběru, vzdálenost není hrozná ani u jedné, tak bych to až tak nehrotila - tu vzdálenost myslím ![]()
@Mandragora13 šla bych do té, která se mi líbí víc. Nemáš to lan cesty, takže v klidu ![]()
Já bych šla do té vzdálenější. Podle popisu, je to za mě kousek, žádná hrůza. A musíš přemýšlet nad tím, že ve školce bude 3 roky a pak i druhé dítě. Tak proč ho rovnou nedat tam kde je to lepší.