Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@pvmr píše:
@bibinka8200 Aha, no u nás levy v kantoru jsou, a doufám, že budouAle jo, když už máte zamluvený hotel, tak to rušit už nebudete a pojedete
My jsme taky rádi připraveni na vše, ale ono stejně vždycky člověka něco překvapí
Aha no já doufám že u nás ve směnárně budou také
No zrušit to jde ale museli bychom zaplatit celý pobyt ikdyž bychom tam nešli :/ No radši se už připravujeme ted než pak na poslední chvilku
Jo a můj se ptá že prý kolik budete cca proměňovat těch dinárů, forintů, atd.?
Asi radši víc že?
@bibinka8200 budeme se dívat na ty stránky co jsem tady už dávala, kolik stojí ty dálniční známky, plus určitě něco málo navíc, ono potom se to dá utratit třeba na benzince za kafe, apod.
no a eur budeme mít určitě nejvíc, za ně se pak dá koupit/vyměnit všude ![]()
@pvmr píše:
@bibinka8200 budeme se dívat na ty stránky co jsem tady už dávala, kolik stojí ty dálniční známky, plus určitě něco málo navíc, ono potom se to dá utratit třeba na benzince za kafe, apod.no a eur budeme mít určitě nejvíc, za ně se pak dá koupit/vyměnit všude
Aha ok, no snad to bude vše v pohodě
Už ted z toho mám bobky ![]()
Tak sem zase po nějaké době nakukuju s dotazem. @bibinka8200 vy pojedete přes SK přes Bratislavu, nebo to budete brát jinudy?
Ahoj obnovuji diskusi, chystáme se tento rok celá rodinka autem do Bulharska, zřejmě Sozopol, budu ráda za jakoukoliv zkušenost ![]()
@Sisi30 my letos taky opět pojedeme
do Primorska. Máte v plánu cestu přes Srbsko, nebo Rumunsko?
@pvmr chtěli bysme přes Srbsko na blind a vypadá to, že do Sozopolu ![]()
@Sisi30 My letos chceme poprvé jet tam přes Srbsko, a zpět přes Rumunsko, protože minulý rok jsme nazpět čekali na Srbsko-Maďarských hranicích 5hodin
My jeli jednou na pasblind do Primorska, a v poho, skoro na každém rohu měli volné pokoje, ale člověk musel trošku vybírat. A kdy máte naplánováno jet?
@pvmr chceme jet 6. července, z toho čekání na hranicích mám trochu strach, ale třeba budeme mít štěstí. V jaké měně se nejčastěji platí ubytování, berou eura bez problémů nebo raději leva? Ať vím co vyměnit ![]()
@Sisi30 Cesta tam je úplně v poho, nikde jsme nečekali, jen nazpátky, a to bylo fakt na palici, proto letos poprvé přes Rumuny. Na cestu potřebujete euro-mýta, dálnice SK, a my si měníme i maďarské forinty na známku, ale myslím, že se dá zaplatit i eurem. V BG spíše levy, když člověk platí eurem, tak je na tom hodně špatně, prostě tě oberou, ale dá se třeba na poště peníze vyměnit (v kantoru na ulici bych neměnila ani za nic). Nebo vybírat v bankomatu, pokud máte banku třeba bez poplatku za výběr.
Mam pritele bulhara, a do bg jezdime kazdy rok autem a uplne v pohode, letos se chystame opet, mame dva kluky, s prvnim jsme poprve byli kdyz mu bylo neco malo po roce, v pohode, maly skoro spinkal porad, stavely jsem samozrejme casteji. druhemu bude ted v lete 9 mesicu tak nevim jak to bude s nim ale cesty autem miluje. a rozhodne neni pravda ze cesta trva dva dny, zalezi jak jedete rychle, pres co jedete, kolikrat stavite atd, do Sofie je to cca 1500 km, a nam cesta trva kolem 23 hodin i s tim ze v noci zastavime nekde u benzinky a vyspinkame se trosku.
takze si myslim zadny stres holky.moc to neprozivejte.
@kajunka My taky, ale minulý rok, jak už jsem psala, jsme na zpátek čekali 5hodin, a tak letos se chceme tomu vyhnout
@pvmr take zalezi v jakou dobu jste tam byli.my vyrazime tak cca v 7 hodin rano s cech a druhy den rano jsme v Sofii.ale mam pocit ze jsme tam take cekaly ale cestou zpatky.je to hrozny no ale da se to, alespon se kluk mohl protahnout trosku jak jsme jen popojizdeli. ![]()