Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lollin píše:
Ahoj, autem do BLR k moři je to daleko pohodlnější než busem. BUS jedem jak tady už zaznělo cca 42-48 hodin až na pobřeží. Autem e to dá zvládat za necelý den i s malým dítětem, jel jsem to vloni s 3 letou neteří, skoro celou dobu, co jsme byli v pohybu prospala. Jeli jsme na noc a přes SRB. Odjezd večer v 16.00, příjezd druhý den v poledne do Burgasu. A to letos Bulhaři otevírají dalších 70km nové dálnice, takže to půjde ještě rychleji
@Lollin píše:
Ahoj, autem do BLR k moři je to daleko pohodlnější než busem. BUS jedem jak tady už zaznělo cca 42-48 hodin až na pobřeží. Autem e to dá zvládat za necelý den i s malým dítětem, jel jsem to vloni s 3 letou neteří, skoro celou dobu, co jsme byli v pohybu prospala. Jeli jsme na noc a přes SRB. Odjezd večer v 16.00, příjezd druhý den v poledne do Burgasu. A to letos Bulhaři otevírají dalších 70km nové dálnice, takže to půjde ještě rychleji
díky za info a jsem moc ráda že také není nikdo proti ![]()
Ja ti to reknu uplne presne, mam pritele bulhara a kazdy rok jezdime do Bulharska za rodinou, cesta busem trva necelych 20 hodin, a s nasim klouckem jsme tam jeli nekolikrat busem, a uplne v pohode, nebyl mu jeste ani rok kdyz jsme jeli poprve, a to ze je hyperaktivni dite, moc se mu cesta lybila, a autem je to nejakych 15 hodin zalezi na tom kudy jedete, ale asi uz pisu pozde.ale tak jen ze jsem tady na to narazila.tak snad jste to zvladly. ![]()
Chci se zeptat kolik to dá asi tak peněz za benzín? Teď po těch dálnicích??Chceme jet autem, tak nevíme kolik cca to bude stát-myslím ta cesta. Díky Eliška
@bibinka8200 my počítáme na benzín plus poplatky tak 7tis. max., jedeme do Primorska
Auto nám žere tak 5,5l na 100km. Ono na tom taky hodně záleží jaké máte auto a kolik si veme
A poplatky se dají zjistit na webu.
Jo a ubytování budete nějaké mít zajištěné nebo jedete na pasblint? A kam? ![]()
Hm, my byli v Bulharsku letecky. Praha-Burgas za 1,5 hodiny. Myslím si, že je to méně únavné naž autem. Bezpečnější a cenově zhruba stejné.
Tak nám „žere“ autí cca 6,5l/100km. Máme Mazdu 2,0L. Dívala jsem se taky na net + psala jsem jednomu co tam mají hotel a jezdí do Bulharska a psal mi že jemu to dá těch 7-8000,– + cca 800,– dáln. poplatky a to jede až z Prahy. Dneska jsme si akorát zarezervovali hotel Zefir Beach na Slunečném pobřeží za 9 900,– + děti zdarma a máme all inclusive. A pojedete letos také?? A kdy? My až v září. Jinak nám to nevyjde. A máte někdo zkušenosti s tím to hotelem??Díky moc. ![]()
@pvmr píše:
@bibinka8200 my počítáme na benzín plus poplatky tak 7tis. max., jedeme do PrimorskaAuto nám žere tak 5,5l na 100km. Ono na tom taky hodně záleží jaké máte auto a kolik si veme
A poplatky se dají zjistit na webu.
Jo a ubytování budete nějaké mít zajištěné nebo jedete na pasblint? A kam?
Tak nám „žere“ autí cca 6,5l/100km. Máme Mazdu 2,0L. Dívala jsem se taky na net + psala jsem jednomu co tam mají hotel a jezdí do Bulharska a psal mi že jemu to dá těch 7–8000,– + cca 800,– dáln. poplatky a to jede až z Prahy. Dneska jsme si akorát zarezervovali hotel Zefir Beach na Slunečném pobřeží za 9 900,– + děti zdarma a máme all inclusive. A pojedete letos také?? A kdy? My až v září. Jinak nám to nevyjde. A máte někdo zkušenosti s tím to hotelem??Díky moc. ![]()
@Pan Tau no tak aby vyšlo autem a letecky stejně, to bych chtěla vidět
nás by do toho stejného hotelu výšlo letecky 60tis. autem se vlezeme v klidu i s útratou na 35tis - a to jsem opravdu přestřelila.
@bibinka8200 jj, jedeme letos, v srpnu, do Primorska, už máme rezervovaný hotel, máme to s polopenzí na 10 dní a výjde nás to na 16tis (dva dospělí+2děti). Na Slunečném pobřeží jsem nebyla nikdy, takže neporadím ![]()
@pvmr píše:
@Pan Tau no tak aby vyšlo autem a letecky stejně, to bych chtěla vidětnás by do toho stejného hotelu výšlo letecky 60tis. autem se vlezeme v klidu i s útratou na 35tis - a to jsem opravdu přestřelila.
Také jsem se tomu divila! Že by až tak! Právě že jsme to počítali a s cestou + hotel s all inklusive nás vyjde cca 21 000,–! A když jsem zjišťovala jak by to bylo s letenkami, atd. tak nás to vyšlo cca 40 000,–
Tak nevím. Tak to je škoda, mohli jsme jet spolu
Ale co, nevadí třeba příště. ![]()
@pvmr píše:
@bibinka8200 jj, jedeme letos, v srpnu, do Primorska, už máme rezervovaný hotel, máme to s polopenzí na 10 dní a výjde nás to na 16tis (dva dospělí+2děti). Na Slunečném pobřeží jsem nebyla nikdy, takže neporadím
A v tom máte i cestu? Nebo cestu máte zvlášť? Tak to máte také super!
Aha tak to nevadí, snad to bude ok. ![]()
@bibinka8200 no 16tis. nás výjde ubytování a cesta a útrata je počítaná zvlášť, to je jakože max. dohromady těch 35tis. A na jak dlouho máte to ubytování, na 7,nebo 10dní? My jedeme celá banda, ale třeba příště kdo ví ![]()
@pvmr píše:
@bibinka8200 no 16tis. nás výjde ubytování a cesta a útrata je počítaná zvlášť, to je jakože max. dohromady těch 35tis. A na jak dlouho máte to ubytování, na 7,nebo 10dní? My jedeme celá banda, ale třeba příště kdo ví
Aha no my jsme si vybrali „zatím“ hotel na 8 dní za cca 10 000,– s all inklusive + cesta cca 9 000,–.Ale bez útraty. Chci se tě zeptat jestli nevíš jak to je s tím all inklusive? Jaké jídlo tam je nebo jaké je - chuťově?
@bibinka8200 nikdy jsme tam all inclusive neměla, ale vím, že se úplně v poho dá stravovat v restauracích (není to tak drahé jako třeba v Chrovatsku, ceny jsou asi jako u nás, ne-li levnější) Jinak co se týká Bulharské kuchyně, dávají do všeho dost oleje, ale hodně se snaží vařit jídla které známe - rizoto, řízky, omáčka se žampionáma, atd., někomu nechutná, jinému chutná - asi jako všude
Za sebe musím říct, že jsem se nesetkala s něčím co by mi vysloveně nechutnalo. Já bych tam ani all inclusive nechtěla, protože toho jídla okolo je fakt dost, a navíc cenově opravdu přijatelné. A taky chceme trávit čas u moře, takže mě osobně by vadilo courat horem dolem když si na něco dítě vzpomene že by chtělo. Na pláž jsme si vždycky koupili něco ráno, potom třeba na pláži kousek pizzy, vařenou kukuřici a byl večer a šlo se do ulic města. letos poprvé máme snídani a večeři, ale byla už v tom hotelu kam jedeme tchýně a to chválila, tak snad bude vše ok ![]()
@pvmr píše:
@bibinka8200 nikdy jsme tam all inclusive neměla, ale vím, že se úplně v poho dá stravovat v restauracích (není to tak drahé jako třeba v Chrovatsku, ceny jsou asi jako u nás, ne-li levnější) Jinak co se týká Bulharské kuchyně, dávají do všeho dost oleje, ale hodně se snaží vařit jídla které známe - rizoto, řízky, omáčka se žampionáma, atd., někomu nechutná, jinému chutná - asi jako všudeZa sebe musím říct, že jsem se nesetkala s něčím co by mi vysloveně nechutnalo. Já bych tam ani all inclusive nechtěla, protože toho jídla okolo je fakt dost, a navíc cenově opravdu přijatelné. A taky chceme trávit čas u moře, takže mě osobně by vadilo courat horem dolem když si na něco dítě vzpomene že by chtělo. Na pláž jsme si vždycky koupili něco ráno, potom třeba na pláži kousek pizzy, vařenou kukuřici a byl večer a šlo se do ulic města. letos poprvé máme snídani a večeři, ale byla už v tom hotelu kam jedeme tchýně a to chválila, tak snad bude vše ok
No právě, někomu chutná a jinému - např. manželovi
On pořád mluví o čubrice že jí tam hodně dávají a do všeho. Takže myslíš že by bylo lepší si objednat jen hotel nebo hotel se snídaní?? A chodit na jídlo např. do restauračky? Také chceme jet k moři a taky se mě nebude chtít chodit tam a zpět. Jedeme poprvé jako rodina a on po cca 14 letech do Bulharska.
A ještě kde budete kupovat známky? Přes net??