Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@bibinka8200 no my jedeme po 6letech
Ale říkám tchýně byla minulý rok a říkala že od té doby se nic nezměnilo. My jsme tenkrát neměli nic domluvené, ani hotel. Na snídani jsme si vždycky něco koupili den dopředu v supermarketu a na oběd/večeře jsme chodili na menu a to menu nás vyšlo v přepočtu na 100kč - pití, jídlo, salát.
Já bych all inclusive fakt nebrala, když tak tu snídani a večeři. My to letos máme takhle, protože jiná možnost nebyla - nešlo objednat bez jídla. Ale to nebude tak svázaní jako by jsme měli i oběd, nebo ten all.
My jedeme přes Slovensko (to koupíme dálniční známku tady u nás), Maďarsko (kupujeme na hranici-ona ani nejde koupit dopředu), Srbsko (mýtné) a Bulharsko (známka koupená na hranici, 7denní, nebo měsíční)
Jak máte velké děti?
@pvmr píše:
@bibinka8200 no my jedeme po 6letechAle říkám tchýně byla minulý rok a říkala že od té doby se nic nezměnilo. My jsme tenkrát neměli nic domluvené, ani hotel. Na snídani jsme si vždycky něco koupili den dopředu v supermarketu a na oběd/večeře jsme chodili na menu a to menu nás vyšlo v přepočtu na 100kč - pití, jídlo, salát.
Já bych all inclusive fakt nebrala, když tak tu snídani a večeři. My to letos máme takhle, protože jiná možnost nebyla - nešlo objednat bez jídla. Ale to nebude tak svázaní jako by jsme měli i oběd, nebo ten all.
My jedeme přes Slovensko (to koupíme dálniční známku tady u nás), Maďarsko (kupujeme na hranici-ona ani nejde koupit dopředu), Srbsko (mýtné) a Bulharsko (známka koupená na hranici, 7denní, nebo měsíční)
Jak máte velké děti?
Aha, tak super. Už jsme si zrušili hotel s all
A zarezervovali si apartmán na 7 nocí za 3 400,– pro všechny i se psem.
No my pojedeme po dálnicích také přes Slováky, Maďary, Srby a Bulhary do Bulgar City
Škodáá že tam už nebudete, mohli jsme se někde sejít.
Aha a to mýtné nevíš asi kolik vás stálo, že?
Máme holky 11 let a 4 roky. A vy?
@bibinka8200 snad nebudete zklamaní, aby jste mě pak celou dovolenou neproklínali
My jsme nechtěli jet až v září, protože mladý chodí do školy, teď koukám, že vaše slečna taky, uvolní ji bez problému ze školy? Jinak máte hodně dobrou cenu
přes jakou cestovku? a jaký přesný termín? Mám kluky 8 a 3,5
Malí by si vyhráli ![]()
Koukni tady na ty stránky, je to sice z roku 2013, ale moc se to nezmění http://www.dalnicni-znamky.com/…adarsko.html
@bibinka8200 tak dokonce teď koukám, že jsou ceny dálničních známek na rok 2014, takže aktuální ![]()
@pvmr píše:
@bibinka8200 snad nebudete zklamaní, aby jste mě pak celou dovolenou neproklínaliMy jsme nechtěli jet až v září, protože mladý chodí do školy, teď koukám, že vaše slečna taky, uvolní ji bez problému ze školy? Jinak máte hodně dobrou cenu
přes jakou cestovku? a jaký přesný termín? Mám kluky 8 a 3,5
Malí by si vyhráli
Koukni tady na ty stránky, je to sice z roku 2013, ale moc se to nezmění http://www.dalnicni-znamky.com/…adarsko.html
Nene, neboj
No my právě že jsme chtěli jet v září, protože už tam nebude ani tolik lidí a malou v pohodě uvolní
Je to začátek září tak si myslím že to bude v pohodě. Máme termín od 8.9. - 15.9. 2014 a přes cestovku nejedeme.
Našli jsme si to tady: www.booking.com Jojo tak to by si fakt vyhráli, bylo by to super!
Tak skvělé, už sem se dívala na netu na známky, můžou být i elektronické takže nemusím nic na hranicích kupovat. Akorát nás děsí ta cesta přes Srbsko
to bude ještě zajímavé
![]()
@pvmr píše:
@bibinka8200 tak dokonce teď koukám, že jsou ceny dálničních známek na rok 2014, takže aktuální
Tady je apartmán: http://www.booking.com/…ents.cs.html?… Teda jestli půjde otevřít ![]()
@bibinka8200 Aha, ale to nebudete v nějaké přímořské destinaci, ale celkem ve městě, ne? No ono už je potom v tom září celkem chladněji, už na konci prázdnin jsou dny kratší a chladnější. My budeme platit normálně, buď eurami, nebo přímo v jejich měně. Přes ten elektronický systém potřebuješ nějakou jejich krabičku, ne? To je jednodušší platit hotově, nebo kartou - to zdržení na mýtnicích myslím nebude zase až tak velké.
no ono celá ta cesta je takové jedno velké dobrodružství ![]()
Ahojky.
Třeba si budete myslet, že Vám do toho hodně kecám a nemám pravdu. Ale. Cesta autem tam a zpět NENI jen o spotřebě paliva. Musíte počítat s opotřebením auta, amortizací, atd.
Kdysi dávno mě firma za služební cestu mým autem vyplácela 5Kč/kilometr.
Příkladný propočet:
Praha - Bulharsko je cca 1800 kilomteru x 5Kč/km je 9000 Kč x cesta zpět je celkem 18 000 Kč dáte za cestu s autem na dovolenou do Bulharska.
V roce 2012 jsme byli v Primorsku začátkem září a ke koupání už byla jen polovina dovolené. Ochladilo se, začal foukat studený vítr, přišly velké vlny a na koupání byla zima.
Jen pro ukázku vám tu dám odkaz na letecké spojení s letištěm Burgas.
https://www.pelikan.cz/…rvation.aspx
Nebo například mrkni sem. Děti do 12ti let zdarma.
http://www.alexandria.cz/…l/658-tisina#…
Nehledě na bezpečnost při cestování, na čas, kdy za 1,5hodiny jsi v Bulharsku letecky. Ale autem za cca 15ct hodin.
@Pan Tau já nevím, ale ať počítám jak počítám, tak nás 2+2 kdekoli v Bulharsku výjde letecky přes (nejlevněji, v srpnu) 42tis. a to je jen se snídaní, plus útrata, tak 50 to jistí. Nevím možná to hloupě zadávám, ale fakt na jinou menší cenu jsem se nedostala
![]()
@pvmr píše:
@Pan Tau já nevím, ale ať počítám jak počítám, tak nás 2+2 kdekoli v Bulharsku výjde letecky přes (nejlevněji, v srpnu) 42tis. a to je jen se snídaní, plus útrata, tak 50 to jistí. Nevím možná to hloupě zadávám, ale fakt na jinou menší cenu jsem se nedostala![]()
@pvmr píše:
@bibinka8200 Aha, ale to nebudete v nějaké přímořské destinaci, ale celkem ve městě, ne? No ono už je potom v tom září celkem chladněji, už na konci prázdnin jsou dny kratší a chladnější. My budeme platit normálně, buď eurami, nebo přímo v jejich měně. Přes ten elektronický systém potřebuješ nějakou jejich krabičku, ne? To je jednodušší platit hotově, nebo kartou - to zdržení na mýtnicích myslím nebude zase až tak velké.
no ono celá ta cesta je takové jedno velké dobrodružství
No můj říká že tam je ještě teplo a chceme také najít jeho dřívější hotel kde bydlel. Jojo budeme ve městě ne v destinaci
A to si je budete měnit přímo tam nebo kde? No už máme napsanou i cestu
Jo a musí se jet přímo do města Subotica?? Víš aby jsme zaplatili to mýtné. Nebo to stačí někde na těch hranicích? No bude to fakt zajímavá cesta
![]()
Autem bych jela max. Do Italie. Pres Rumunsko bych nejela. Blbej pocit. Ale jinak…v pulce zari uz se asi nevykoupete. Tak prvni tyden bych jeste jela. Ale v pulce zari leda tak nekam do Turecka apod. Vazne zadne teplo byt nemusi
my tak bohuzel v Primorsku byli. Nosili jsme u more mikiny.
@bibinka8200 aha, tak už mi je to jasné, jedete i za jiným účelem než jen k moři
Mě se zdá, že přímo v té Subotici je mýtná brána, ale jistá na 100% si nejsem. Budeme měnit všechny měny u nás v Kantoru, budeme brát levy, eura, forinty a dináry. Ještě přesně ale nevíme za kolik. Vidím, že vy už jste připraveni a to jedete „až“ v září
My jsme si rezervovali hotel v listopadu a taky nás to hnedka chytlo asi jako vás ![]()
@pvmr píše:
@bibinka8200 aha, tak už mi je to jasné, jedete i za jiným účelem než jen k mořiMě se zdá, že přímo v té Subotici je mýtná brána, ale jistá na 100% si nejsem. Budeme měnit všechny měny u nás v Kantoru, budeme brát levy, eura, forinty a dináry. Ještě přesně ale nevíme za kolik. Vidím, že vy už jste připraveni a to jedete „až“ v září
My jsme si rezervovali hotel v listopadu a taky nás to hnedka chytlo asi jako vás
Promin nebyla jsem na pc. Jojo také se chceme podívat po Bulharsku atd.
Aha no tady ve směnárně asi levy nebudou :/ nevím, musíme se zeptat nebo aspoň podívat
Noo já se radši dopředu zajistím
abych pak zbytečně neplašila že už není nikde volno
Jj asi jo
Tak my se chystáme do Bulharska cca 4 roky
a nic tak doufám že letos se nám to konečně povede.
![]()
@jadviga píše:
Autem bych jela max. Do Italie. Pres Rumunsko bych nejela. Blbej pocit. Ale jinak…v pulce zari uz se asi nevykoupete. Tak prvni tyden bych jeste jela. Ale v pulce zari leda tak nekam do Turecka apod. Vazne zadne teplo byt nemusimy tak bohuzel v Primorsku byli. Nosili jsme u more mikiny.
My nechceme jet přes Rumunsko ale přes Srbsko
Uvidíme, necháme se překvapit od počasí jaké bude ![]()
@bibinka8200 Aha, no u nás levy v kantoru jsou, a doufám, že budou
Ale jo, když už máte zamluvený hotel, tak to rušit už nebudete a pojedete
My jsme taky rádi připraveni na vše, ale ono stejně vždycky člověka něco překvapí ![]()