Do Bulharska autem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15811
9.3.14 11:40

@bibinka8200 no my jedeme po 6letech :) Ale říkám tchýně byla minulý rok a říkala že od té doby se nic nezměnilo. My jsme tenkrát neměli nic domluvené, ani hotel. Na snídani jsme si vždycky něco koupili den dopředu v supermarketu a na oběd/večeře jsme chodili na menu a to menu nás vyšlo v přepočtu na 100kč - pití, jídlo, salát.
Já bych all inclusive fakt nebrala, když tak tu snídani a večeři. My to letos máme takhle, protože jiná možnost nebyla - nešlo objednat bez jídla. Ale to nebude tak svázaní jako by jsme měli i oběd, nebo ten all.
My jedeme přes Slovensko (to koupíme dálniční známku tady u nás), Maďarsko (kupujeme na hranici-ona ani nejde koupit dopředu), Srbsko (mýtné) a Bulharsko (známka koupená na hranici, 7denní, nebo měsíční)
Jak máte velké děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.14 17:04
@pvmr píše:
@bibinka8200 no my jedeme po 6letech :) Ale říkám tchýně byla minulý rok a říkala že od té doby se nic nezměnilo. My jsme tenkrát neměli nic domluvené, ani hotel. Na snídani jsme si vždycky něco koupili den dopředu v supermarketu a na oběd/večeře jsme chodili na menu a to menu nás vyšlo v přepočtu na 100kč - pití, jídlo, salát.
Já bych all inclusive fakt nebrala, když tak tu snídani a večeři. My to letos máme takhle, protože jiná možnost nebyla - nešlo objednat bez jídla. Ale to nebude tak svázaní jako by jsme měli i oběd, nebo ten all.
My jedeme přes Slovensko (to koupíme dálniční známku tady u nás), Maďarsko (kupujeme na hranici-ona ani nejde koupit dopředu), Srbsko (mýtné) a Bulharsko (známka koupená na hranici, 7denní, nebo měsíční)
Jak máte velké děti?

Aha, tak super. Už jsme si zrušili hotel s all :D A zarezervovali si apartmán na 7 nocí za 3 400,– pro všechny i se psem. :D No my pojedeme po dálnicích také přes Slováky, Maďary, Srby a Bulhary do Bulgar City ;) Škodáá že tam už nebudete, mohli jsme se někde sejít. :( Aha a to mýtné nevíš asi kolik vás stálo, že? :D Máme holky 11 let a 4 roky. A vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
9.3.14 17:27

@bibinka8200 snad nebudete zklamaní, aby jste mě pak celou dovolenou neproklínali 8) My jsme nechtěli jet až v září, protože mladý chodí do školy, teď koukám, že vaše slečna taky, uvolní ji bez problému ze školy? Jinak máte hodně dobrou cenu :palec: přes jakou cestovku? a jaký přesný termín? Mám kluky 8 a 3,5 :) Malí by si vyhráli ;)
Koukni tady na ty stránky, je to sice z roku 2013, ale moc se to nezmění http://www.dalnicni-znamky.com/…adarsko.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
9.3.14 17:34

@bibinka8200 tak dokonce teď koukám, že jsou ceny dálničních známek na rok 2014, takže aktuální :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.14 06:55
@pvmr píše:
@bibinka8200 snad nebudete zklamaní, aby jste mě pak celou dovolenou neproklínali 8) My jsme nechtěli jet až v září, protože mladý chodí do školy, teď koukám, že vaše slečna taky, uvolní ji bez problému ze školy? Jinak máte hodně dobrou cenu :palec: přes jakou cestovku? a jaký přesný termín? Mám kluky 8 a 3,5 :) Malí by si vyhráli ;)
Koukni tady na ty stránky, je to sice z roku 2013, ale moc se to nezmění http://www.dalnicni-znamky.com/…adarsko.html

Nene, neboj :D No my právě že jsme chtěli jet v září, protože už tam nebude ani tolik lidí a malou v pohodě uvolní ;) Je to začátek září tak si myslím že to bude v pohodě. Máme termín od 8.9. - 15.9. 2014 a přes cestovku nejedeme. :) Našli jsme si to tady: www.booking.com Jojo tak to by si fakt vyhráli, bylo by to super! :) Tak skvělé, už sem se dívala na netu na známky, můžou být i elektronické takže nemusím nic na hranicích kupovat. Akorát nás děsí ta cesta přes Srbsko 8o to bude ještě zajímavé :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.14 07:05
@pvmr píše:
@bibinka8200 tak dokonce teď koukám, že jsou ceny dálničních známek na rok 2014, takže aktuální :palec:

Tady je apartmán: http://www.booking.com/…ents.cs.html?… Teda jestli půjde otevřít :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
10.3.14 08:04

@bibinka8200 Aha, ale to nebudete v nějaké přímořské destinaci, ale celkem ve městě, ne? No ono už je potom v tom září celkem chladněji, už na konci prázdnin jsou dny kratší a chladnější. My budeme platit normálně, buď eurami, nebo přímo v jejich měně. Přes ten elektronický systém potřebuješ nějakou jejich krabičku, ne? To je jednodušší platit hotově, nebo kartou - to zdržení na mýtnicích myslím nebude zase až tak velké.
no ono celá ta cesta je takové jedno velké dobrodružství :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
10.3.14 09:31

Ahojky.
Třeba si budete myslet, že Vám do toho hodně kecám a nemám pravdu. Ale. Cesta autem tam a zpět NENI jen o spotřebě paliva. Musíte počítat s opotřebením auta, amortizací, atd.
Kdysi dávno mě firma za služební cestu mým autem vyplácela 5Kč/kilometr.
Příkladný propočet:
Praha - Bulharsko je cca 1800 kilomteru x 5Kč/km je 9000 Kč x cesta zpět je celkem 18 000 Kč dáte za cestu s autem na dovolenou do Bulharska.
V roce 2012 jsme byli v Primorsku začátkem září a ke koupání už byla jen polovina dovolené. Ochladilo se, začal foukat studený vítr, přišly velké vlny a na koupání byla zima.
Jen pro ukázku vám tu dám odkaz na letecké spojení s letištěm Burgas.
 https://www.pelikan.cz/…rvation.aspx

Nebo například mrkni sem. Děti do 12ti let zdarma.
 http://www.alexandria.cz/…l/658-tisina#…

Nehledě na bezpečnost při cestování, na čas, kdy za 1,5hodiny jsi v Bulharsku letecky. Ale autem za cca 15ct hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
10.3.14 09:37

@Pan Tau já nevím, ale ať počítám jak počítám, tak nás 2+2 kdekoli v Bulharsku výjde letecky přes (nejlevněji, v srpnu) 42tis. a to je jen se snídaní, plus útrata, tak 50 to jistí. Nevím možná to hloupě zadávám, ale fakt na jinou menší cenu jsem se nedostala :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.14 19:52
@pvmr píše:
@Pan Tau já nevím, ale ať počítám jak počítám, tak nás 2+2 kdekoli v Bulharsku výjde letecky přes (nejlevněji, v srpnu) 42tis. a to je jen se snídaní, plus útrata, tak 50 to jistí. Nevím možná to hloupě zadávám, ale fakt na jinou menší cenu jsem se nedostala :nevim: :think:
@pvmr píše:
@bibinka8200 Aha, ale to nebudete v nějaké přímořské destinaci, ale celkem ve městě, ne? No ono už je potom v tom září celkem chladněji, už na konci prázdnin jsou dny kratší a chladnější. My budeme platit normálně, buď eurami, nebo přímo v jejich měně. Přes ten elektronický systém potřebuješ nějakou jejich krabičku, ne? To je jednodušší platit hotově, nebo kartou - to zdržení na mýtnicích myslím nebude zase až tak velké.
no ono celá ta cesta je takové jedno velké dobrodružství :mrgreen:

No můj říká že tam je ještě teplo a chceme také najít jeho dřívější hotel kde bydlel. Jojo budeme ve městě ne v destinaci ;) A to si je budete měnit přímo tam nebo kde? No už máme napsanou i cestu :D Jo a musí se jet přímo do města Subotica?? Víš aby jsme zaplatili to mýtné. Nebo to stačí někde na těch hranicích? No bude to fakt zajímavá cesta :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
11.3.14 08:15

Autem bych jela max. Do Italie. Pres Rumunsko bych nejela. Blbej pocit. Ale jinak…v pulce zari uz se asi nevykoupete. Tak prvni tyden bych jeste jela. Ale v pulce zari leda tak nekam do Turecka apod. Vazne zadne teplo byt nemusi :( my tak bohuzel v Primorsku byli. Nosili jsme u more mikiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
11.3.14 08:20

@bibinka8200 aha, tak už mi je to jasné, jedete i za jiným účelem než jen k moři :) Mě se zdá, že přímo v té Subotici je mýtná brána, ale jistá na 100% si nejsem. Budeme měnit všechny měny u nás v Kantoru, budeme brát levy, eura, forinty a dináry. Ještě přesně ale nevíme za kolik. Vidím, že vy už jste připraveni a to jedete „až“ v září :lol: My jsme si rezervovali hotel v listopadu a taky nás to hnedka chytlo asi jako vás :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.14 14:03
@pvmr píše:
@bibinka8200 aha, tak už mi je to jasné, jedete i za jiným účelem než jen k moři :) Mě se zdá, že přímo v té Subotici je mýtná brána, ale jistá na 100% si nejsem. Budeme měnit všechny měny u nás v Kantoru, budeme brát levy, eura, forinty a dináry. Ještě přesně ale nevíme za kolik. Vidím, že vy už jste připraveni a to jedete „až“ v září :lol: My jsme si rezervovali hotel v listopadu a taky nás to hnedka chytlo asi jako vás :mrgreen:

Promin nebyla jsem na pc. Jojo také se chceme podívat po Bulharsku atd. ;) Aha no tady ve směnárně asi levy nebudou :/ nevím, musíme se zeptat nebo aspoň podívat :D Noo já se radši dopředu zajistím :D abych pak zbytečně neplašila že už není nikde volno :D Jj asi jo :D Tak my se chystáme do Bulharska cca 4 roky :D a nic tak doufám že letos se nám to konečně povede. ;) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.14 14:04
@jadviga píše:
Autem bych jela max. Do Italie. Pres Rumunsko bych nejela. Blbej pocit. Ale jinak…v pulce zari uz se asi nevykoupete. Tak prvni tyden bych jeste jela. Ale v pulce zari leda tak nekam do Turecka apod. Vazne zadne teplo byt nemusi :( my tak bohuzel v Primorsku byli. Nosili jsme u more mikiny.

My nechceme jet přes Rumunsko ale přes Srbsko ;) Uvidíme, necháme se překvapit od počasí jaké bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
14.3.14 18:55

@bibinka8200 Aha, no u nás levy v kantoru jsou, a doufám, že budou :) Ale jo, když už máte zamluvený hotel, tak to rušit už nebudete a pojedete ;) My jsme taky rádi připraveni na vše, ale ono stejně vždycky člověka něco překvapí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí