Do chorvatska aute v 5.mesici

Lenka76
9.7.10 09:09

do chorvatska aute v 5.mesici

ahojky holky, bud jsem blazen ja nebo sestra.v srpnu bude v 5.meici a rozhodli se jet po sve srpnove svatbe na svatebni cestu autem do chorvatska. mela nejake problemy takze je rada,ze je tehotna.jsem blazen ja,ze ji to rozmlouvam nebo ma ona pravdu,ze ji nic neni a bude teprve v 5.tem mesici a maji to promyslene a budou statit atd…ale preci jenom,podle me,clovek nikdy nevi,co se muze prihodit.diky moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21617
9.7.10 09:27

lenko, pokud se cítí v pohodě a bude v pořádku, tak proč ne. já jsem se zrovna teď vrátila z letecké dovolené v turecku, a to jsem loni prodělala potrat a od začátku jsem doma na rizikovém (musela jsem si jenom vyběhat potvrzení od doktorů a schválení od sociálky). a za sebe můžu říct, že toho nelituji a bylo to naprosto úžasné. celá rodina jsme si nádherně odpočinuli. důležité je, aby pořádně pila, nelezla moc na sluníčko a měla dobré pojištění léčebných výloh (pojištovny ji v těhotenství pojistí jen do 24tt).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
9.7.10 09:29
Lenka76 píše:
ahojky holky, bud jsem blazen ja nebo sestra.v srpnu bude v 5.meici a rozhodli se jet po sve srpnove svatbe na svatebni cestu autem do chorvatska. mela nejake problemy takze je rada,ze je tehotna.jsem blazen ja,ze ji to rozmlouvam nebo ma ona pravdu,ze ji nic neni a bude teprve v 5.tem mesici a maji to promyslene a budou statit atd…ale preci jenom,podle me,clovek nikdy nevi,co se muze prihodit.diky moc.

Ahoj, ja osobne bych nikde nejela, protoze bych mela starch, ze se neco stane a co potom v cizine. A jestli bych mela nejake problemy s tehu a byla bych rada,ze cekam vytouzene miminko,tak bych to rozhodne neriskovala.
Ja za sebe rikam, ja bych se takto nikde nepustela, obzvlast autem, Stacila mi cesta do Cech a myslela jsem, ze asi pobezim spise za autem, ze to bude mnohem prijemnejsi.
Sestra se musi rozhodnout sama, sama musi usoudit co je pro jeji miminko dobre a co ne. A jestli ma natoli odvahy nekam takhle jet a nedejboze se neco stane … :nevim: V tomhletom jsem proste srab, asi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
9.7.10 09:45
Lenka76 píše:
ahojky holky, bud jsem blazen ja nebo sestra.v srpnu bude v 5.meici a rozhodli se jet po sve srpnove svatbe na svatebni cestu autem do chorvatska. mela nejake problemy takze je rada,ze je tehotna.jsem blazen ja,ze ji to rozmlouvam nebo ma ona pravdu,ze ji nic neni a bude teprve v 5.tem mesici a maji to promyslene a budou statit atd…ale preci jenom,podle me,clovek nikdy nevi,co se muze prihodit.diky moc.

Ahojky,ja cestovala do chorvatska nekolikrat behem tehotenstvi,protoze mam tady pritele a posledni cesta byla v 8.mes porodit do Brna.To uz sem se malinko bala,ale pokud se citi dobre muzou,autem je to super,ze muzou kdykoliv zastavit a mas cestou benzinky atd,kdyby neco vzdycky jim nekdo pomuze,jen at se pripojisti.
A autem je to rychlovka.

• Citovat
  • Upravit
mooch
9.7.10 10:32

Evropská by měla pojistit až do 2 měsíců před termínem porodu - tedy pokud není na rizikovém nebo nebyla v souvislosti s těhotenstvím hospitalizovaná.

• Citovat
  • Upravit
Lenka76
9.7.10 14:25

ja jsem teda taky jela autem nekdy v druhem trimestu,i jsem pak letela zpatky,ale letadlo je letadlo a letela jsem jen 1.5h a tim autem jsme jeli 5hodin,dva dny prespali u znamych a dalsich 5hodin jsme dojeli v pohode. ja mam totiz asi problem v tom,ze bydlim v cizine a kvuli tehotentsvi jsem byla v cechach,protoze neverim tady zdravotnictvi,mam s tim spatny zkusenosti a kdyz jsem mela problemy v tehotenstvi,nikdo mi nepomohl a potratila jsem(slo o zamkle tehu,ale mohlo se to zjistit driv,kdyby tady doktori me posalali na ultrazvuk,coz neudelali),proto mam strach,i kdyz se to tyka me sestry.asi mam nejaky flashback,co by asi delala v cizine,a ona porad omdliva…ja vim,ze se nema to moc prehanet,ale preci jenom v lete,v parakach do Chorvatska,tehotna…ja nevim,ja bych proste nejela. chtela jsem jenom slyset nazor jinych,stejne si udela co chce, tak se s tim budu muset smirit. a doufat,ze si to uzije.

• Citovat
  • Upravit
3221
11.7.10 09:28

Taky se chystáme v srpnu do Chorvatska. Jen s tím rozdílem, že budu cca ve 3 - 4 měsíci… Takže v tom zatím problém nevidím. :nevim:
Myslím, že pokud se poradí s doktorem, a ten ji to nerozmluví, tak bude vše OK… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
11.7.10 10:19

ahoj,tak já sma za sebe tvrdím ne,sice je pravda,že 2.trimestr je nejpohodovější a nejmíň rizikový,ale autem takovou dálku,co když chytnete zácpu? my už jí jednou chytli a jeli jsme tam 24 h-hrůza,a zvlášť,jestli měla problémy,je to individuální a je pravda,že některé těhotenství je bez problémů,ale každý gynekolog takové cestování v těhotenství nedoporučuje,no každopádně záleží nejvíc na tvojí sestře,jak se rozhodne,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí