Do Egypta s dětmi 2026

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.3.26 20:19

V Malikii jsme byli už X krát ….
Nabízí ho jen Blue style
Ohledně jídla šlo vše nahoru po loňském personálním zemětřesení
Byli jsme i v srpnu, jinak volíme listopad
Srpen - je teplo, velké ale stejně jsme byli jen ve vodě. Šnorchl se srovnáním ostatních hotelu je bezkonkurenční ať už ryby tak želvy
Bratr je teď Jaz Elite reviera, krásný hotel ale začíná na 30tis osoba
Pokud můžete volit tak leťte začátek června nebo po prázdninách, ceny rozdílné
Jakmile jsou nějaké prázdniny či svátky tak Blue style to velice rad zohledňuje na vyšších cenách

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.26 20:23

Jinak Malikie - dá se snorchlovat hned z pláže kde není žádný
Syn tam byl poprvé v 5ti letech a vše ok
Střevní jsme nikdy neměli, při druhé dovolené už si čistím zuby kohoutkovou vodou
Zmrzliny a led jsou děláme z balené vody
Každý večer animační programy
Najdi si skupiny na fb
Malikie

• Citovat
  • Upravit
489
16.3.26 20:24

V Marsa Alam jsme byli v červenci. Horko mám ráda, ale toto jsem si neuměla představit. Venku se nedalo být vůbec. Moře bylo pekelné teplé, jako termály, takže žádné osvěžení. Teda možná, když se člověk potopil do větší hloubky. Bazény teplé. Led si člověk dát nemůže, protože průjem. Všude hučela klima. I v noci na pokoji. Nedovedu si představit spát tam bez klimy, asi bych se uvařila. O výletu do pouště jsme si mohli nechat jen zdát. Nicméně, pořád to byla dobrá dovolená. Šnorchl fantastický.

Příspěvek upraven 16.03.26 v 20:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
16.3.26 20:24

@Danniss v tom případě ja asi nebudu dobrá rádkyně. Potápím se s automatikou, takže bych mohla šnorchlování špatně, nebo nepřesně přiblížit, popsat.
Pokud se ti to ale teda povede, tak jednu nevyžádanou radu mám.
Až budete šnorchlovat, ruce podél těla, nejlepe za záda, položit se na hladinu, žádné máchání. Ploutve, šnorchl, maska, dětem pro sichr i vesty. Sem tam si očkem pohlídat, kde se zrovna nacházíš a případné popoplout zpět.
Obvykle bývají u hotelů bojkama vymezené prostory pro šnorchlování a kupodivu i plavčík.
Ničeho se neboj, fakt to stojí za to. Krása všech krás. Relax a pohoda. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
16.3.26 20:27
@884135 píše: Více

Tak do toho auta nelez … Přece tomu nebudeš chodit naproti. :roll:
A sr. čku mít vůbec nemusí. A nemocniční péče je v Egyptě pro turisty dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21502
16.3.26 20:43
@Danniss píše: Více

Hele krásný život pod hladinou tam nečekejte. Ale fakt si to v Egyptě představuješ jak Hurvínek válku. Pardon…
Mamka byla v Egyptě několikrát a vždy problémy měla. Prodává zájezdy různých cestovních kanceláří, její klienti se vraceli z Egypta s tím, že problémy byly. Jako jediný dospělý s dvěma dětmi bych do této destinace osobně fakt nejela. Co si počneš s dětmi, pokud bys skončila v nemocnici na kapačkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15102
16.3.26 20:57

@Danniss V malikii jsme byli a je tam krásná pláž, pro děti ideální šnorchl, hned u břehu spousta rybiček. Není tam žádný odliv, takže moře fakt super, hotel taky v pohodě, hezký bazén, jídlo tak průměr, ale děti si rády dají donuty, palačinky, hranolky. Je tam pár obchodů, lékárna, měli jsme skvělého dělegáta a všichni tam umí česky. :D Na fb je skupina přímo pro tento hotel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
16.3.26 21:08

@nozu
Ano, asi si to představuju jak Hurvínek válku, ale proto se nejdřív ptám a až podle toho, co vyzjistím se opravdu zařídím. Jak jsem už psala, vůbec to nemusí být letos, taky to nemusí být vůbec, když zjistím, že to fakt není dobrý nápad…
No a k dotazu, co si počnu s dětmi, když skončím nemocnici na kapačkách? To by asi byla fakt blbá situace a dobrý argument, proč tento nápad vzdát…ale na druhou stranu, co kdybych vyrazila ještě s doprovodem a skončili jsme na kapačkách oba? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22817
16.3.26 21:20

@Centropen Malikii má jen Blue style tusim

Co se týká snorchlu je tu zátoka, po stranách je krásnej korál od mělka po hloubku a uprostřed klasické more s písečným podložím, když fouká vítr i vlny a uprostřed toho všeho žijí želvy a občas se dá vidět i dugong. Je tam travička, kterou se krmí, ale až daleko..to už je v hloubce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76106
16.3.26 21:21

tak tady ten dotaz, co s dítětem, když se matce něco stane na dovolené, se opakuje už roky,
musím říct, že rodiče se mnou jezdili od mimina do ciziny, pak jezdím já sama s mým dítětem do ciziny - nejezdíme tedy do Egypta, ale ještě nikdy jsme se ani z doslechu nedozvěděli o případu, že by někde na dovolené zůstalo bezprizorné dítě, jehož rodič je v nemocnici, předpokládám, že delegáti mají pro tyto asi velmi velmi ojedinělé případy, nějaký manuál, co s dítětem, dětmi dělat, určitě je nikdo nenechá bezprizorné spát na písku před hotelem, zřejmě by byly také v nemocnici, nebo by se jich ujali ostatní čeští turisté, kteří jsou ubytovaní ve stejném hotelu - chápu, že je to poněkud divoká má představa, ale určitě cestovka a delegát tohle umí řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22817
16.3.26 21:22
@Kousavysvetr píše: Více

My letame v červnu, v červenci jsme byli jednou v jiném hotelu a taky, vedro miluju, ale ty bazény a moře fakt strašně teplé. Ten červen je za mě ideální, pro mě tak akorát. Jezdíme v půlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
16.3.26 21:34

Egypt jsme zažili v létě pouze dvakrát, manžel to trefně shrnul jako „fénem do ksichtu“. Opravdu jsme po vystoupení z letadla lapali po dechu.
Jezdíme tam ale rádi na Velikonoce nebo na podzim.
Zdravotní problémy nikdy nebyly, jezdíme do 5* rezortů, dodržujeme pravidla - zuby čistíme balenou vodou, vše bez ledu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.26 23:32

@Danniss tak pokud máte vlastní vybavení, tak do moře můžete přes den kdykoliv a je jedno, kdo se jde koupat a kdo šnorchlovat, akorát s večerem je vstup do moře zakázaný a bazény zavřené…ale to najdeš u jednotlivých hotelu. Pokud jste úplně takhle nezkušení, což si vůbec neumím představit, tak bych se popřála kamarádek jakou cestovkou v okolí mají dobrou zkušenost a šla se poradit. Na internetu všechno tohle najdeš, co je v ceně z atrakcí, i jídla, v jaké časy přibližně se co podává…my už od resortu upouštíme a volíme poznávací tropy na vlastní pěst, není to problém ani s malými dětmi, nedávno jsme se z jedné vrátili, děti mají 2 a 6 let a pro tu malou to bylo 4.moře a koupali jsme se v oceánu i v březnu 😍 🏝️ velká už je zkušená, ale já měla nacestovano odmala také hodně…v Dream lagoon jsem byla zhruba před 11lety, byl to krásný resort, na okraji se nabízeli projížďky na velbloudech, půjčovali v určité časy mořské kajaky, loni v Tunisu zase půjčovali zdarma paddleboardy…

• Citovat
  • Upravit
15102
17.3.26 07:04

Klidně si to představuj jak Hurvínek válku, protože zrovna v té malikii je šnorchl úplně pro začátečníky. Malé děti šnorchlují s maskou už v minimální hloubce, protože ryby jsou všude. Na kapačkách můžeš skočit i třeba ve Španělsku.. Nikdy jsem v Egyptě, v Tunisu, v Turecku neměla žádné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
17.3.26 07:07

Za mě doporučuji raději Turecko, pokud ozelite to snorchlovani, protože v Turecku podmořský život není žádný, ale jinak pro děti určitě vhodnější. Najdi hotel s aquaparkem a budete spokojení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí