Do Egypta s dětmi 2026

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15398
17.3.26 07:35
@Alušáček píše: Více

Tak to já třeba v Turecku ano. A v Egyptě ne. :nevim:
Jinak s tou Malikii máš pravdu.

Zakladatelko toho se neboj a leťte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
17.3.26 07:58

Jo a zakladatelko ještě. Obecně se nebojím s dětmi jezdit kamkoliv sama a dělám to. Jen ten Egypt je dost specifický. I tam jsem byla se syny sama. Střevní potíže jsem měla jen já, ale mírné. Synové jedli a pili cokoliv a nic jim nebylo. Zaskočilo mě ale, jak se na mě dívali zaměstnanci resortu. Podotýkám, že to nebyl žádný levný hotel. Ti chlapi se domnívali, že je asi chci sbalit nebo co a vrhali na mě divné pohledy nebo se snažili na sebe upozornit. Bylo to nepříjemné, synové měli 10, tak z toho neměli rozum. Navíc, si tam našli kamarády a já jsem často sedávala u jídla nebo vína sama, což by mi normálně nijak nevadilo, samotu preferuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2636
17.3.26 08:04
@Kousavysvetr píše: Více

Egypťané nemají úroveň, chovají se vlezle, dotíravě a prvoplánově. Je za tím jen vychcanost - někoho sbalit, oškubat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
17.3.26 08:18
@Centropen píše: Více

Ségra byla před lety s rodinou v Egyptě, přelom července a srpna, Hurghada. Co to bylo za nápad, nevím, vedro prej příšerný, že se segre roztekly pantofle pod slunečníkem, malej furt řval pípek pálí, zvracení a průjem měli všichni týden, fakt super dovolená :roll: Hotel už nevím, ale měli all inclusive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
17.3.26 10:49

Se synem jsme byli 2× (školka a prvni třída) a pokaždé paráda a pokaždé srpen, na výlety to moc není, fakt je vedro, je to tak být pořád ve vodě na toboganech atd. Vraceli jsme se spokojení a to je hlavní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
17.3.26 10:51

Hotel sentido mamlouk ale moře nic moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2636
17.3.26 12:38
@Emka135 píše: Více
Že se to vyplatilo :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
17.3.26 12:43
@884135 píše: Více

Tak ses neměla nechat, no. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2636
17.3.26 12:58
@Šmoulice píše: Více

Hele zkoušeli to, ale marný. Nic jsem nekoupila. Laciný turistický kýče mě nezajímají. Ovšem dotěrný byli neskutečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
17.3.26 13:06

Jojo to ti věřím. :mrgreen: :mrgreen:

Nebo, že by tebe zrovna žádný nechtěl a ty jsi teď tak strašně zhrzená? :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 17.03.26 v 13:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
17.3.26 13:22

Ahoj, my byli poprvé v Egyptě před 2 lety v polovině července s dětmi v 9,12 a 13 let a všichni naprosto spokojení. Faraonovu nemoc jsme neměli nikdo…stačí dodržovat pravidla pít pouze balenou vodu nebo na baru rozlivanou/barelovou, čistit si zuby a vyplachovat pusu pouze balenou. Zmrzlinu pouze jejich v hotelu a po trochách ne kvanta. To samé led (ideálně se ujistit, že v hotelu používají kupovaný a nedělají si ho sami). A co se týče jídla neprejidat se stylem máme All inclusive tak toho musíme sníst co nejvíce a různého naráz.
Poledni siestu jsme moc nedodržovali, ale kdo chtěl, šel na pokoj. Samozřejmě pořádně mazat a mít něco na hlavě, případně v nejhorším období i přes ramena.
Teploty jsme měli vysoké, jeden den bylo 42 stupňů, ale tam se to teplo snáší úplně jinak a hlavně je třeba průběžně celý den doplňovat pitný režim od čehož je primárně super to All inclusive.
Byli jsme i na 2 výletech na moři a nikde jsme žraloka nepotkali a co jsme se ptali i kapitánů, tak ti prý x let také ne.
Personál většinou otravný nebyl, spíš naopak velmi milý a ochotný. Samozřejmě čekají vždy za slušný nějaký bakšiš. Kdo byl občas otravný, tak prodejci z obchůdků v rámci rezortu, ale nic hrozného a co by se nedalo zvládnout. Za nás prostě super a teď v dubnu bychom chtěli znovu, ale trochu váháme skrze válečnou situaci a v létě a na podzim už nebudu moct těhu a porod).
Loni jsme byli v Tunisku na Zarzisu a vše bylo podobné, jídlo dokonce o malinko lepší a stejně se nám víc líbilo v Egyptě. Asi vyhrálo hlavně moře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
17.3.26 13:55

Hele bylo to prej příšerný…Vy, co máte rádi šnorchlování (mně to nějak nebere, ale manžel s dcerkou rádi pozorují život pod hladinou), co takhle nějaké řecké ostrovy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
17.3.26 14:02

Na šnorchl mrtvo … ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
17.3.26 14:22

@884135 To není úplně pravda. Pokud nepojede do státní nemocnice, kde je to opravdu katastrofa a většinou tě tam pošlou v případě, že máš svoje pojištění, které má další velké finanční nevýhody. Pokud máš pojištění uzavřené přes CK mají domluvené svoje soukromé nemocnice a tam je úroveň nesrovnatelná s našimi. Máme zkušenost s eprovskouklinikou v Hurghadě a tak čisto a takovou lékařskou péči jsem v životě u nás nezažila. Dokonce i na kontrole u Dr. u nás v ČR přiznali, že jsme dostali to nejlepší co jsme mohli a to byli ATB, léky na bolesti kvalitní voděodolné velké čtverce náplasti, mastičku a zadarmo.
A s jazykem to také není nejhorší. Stačí většinou nějaká úroveň angličtiny a když je nejhůř, tak překladač v mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2636
17.3.26 14:27

Já tedy zažila i luxusní šnorchl na Bali a na Seychellách, ovšem chápu, že je to trochu z ruky a za jiný peníze. Ano, Egypt je pro dostupný šnorchl fajn. Ovšem s výhradou těch vedlejších lapálií, jak zmíněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí