Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den všem. Mám děti 8 a 10 let a chtěla bych jim udělat radost a vzít je k moři. Jsem si jistá, že by byli nadšení ze šnorchlování, proto uvažuju nad Egyptem - Marsa alam, konkrétně Malikia Beach Resort nebo Dream Lagoon & Aquapark Resort. Ještě nikdy jsme nebyli na dovolené v resortu (ani já sama, natož děti), proto bych byla ráda za nějaké aktuální tipy, rady, zkušenosti, jak to v takovém resortu funguje. Moje představa je, že bychom se věnovali hlavně tomu šnorchlování, pak taky vodní atrakce (tobogány atd.) a v rámci all inclusive trochu mlsání. Zajímá mě, jestli se šnorchlovat dá neomezeně nebo je to jen v určité časy na určitých místech? Vodní atrakce jsou v rámci resortu a v rámci dovolené v ceně nebo se platí na všechno vstupy zvlášť? Co se týká mlsání - zmrzlina, ovoce, nápoje, je to zdravotní riziko? Nikdy jsem žádnou dovolenou nekupovala
, takže se neumím orientovat v nabídkách cestovek, proto prosím o vaše reálné zkušenosti, předem děkuji!
Přidej se na fb do ´Egyptských skupin ´ a ptej se tam. Tady se jen dozvíš, jak Egypt nebrat atd …
Egypt dovolená - rady a tipy pro všechny třeba jedna skupina ![]()
Úmorné vedro, obtěžování personálem, běhavka a žraloci. To chceš.
@Danniss a to chcete vyrazit v době letních prázdnin? Zvládáte dobře vysoké teploty? Je potřeba dodržovat siestu od cca 11 do 16. Atrakce ve formě akvaparků bývají v rámci hotelu zdarma. Ale dost často jen ve vybraných časech. Vše najdeš v popisu hotelu. Stejně tak jídlo v rámci All inclusive. Některé hotely mají zmrzlinu nonstop, některé jen ve vybrané časy. A pak na ni bývají strašné fronty…
S vysokou pravděpodobností tam budete mít zažívací problémy. Plánuješ jet s dětmi sama?
Ještě mě napadá, že pokud chcete moře za příznivou cenu, tak se koukni na nabídku Albánie nebo Černé Hory.
@884135 píše: Více
U nás se žádná běhavka nekonala, dotěrný lidi jsem poslala do (!) jednou a stačilo to, měla jsem klid, žraloky jsme bohužel nepotkali a vedro milujeme.
@Danniss neříkala jsem to? Hned druhý komentář …
@nozu píše: Více
Albánie na šnorchl fakt není. A hotely, kde máš all in, leží v té nejhorší části Albánie. A akváč, který zakl chce, tam taky nenajde.
Černá hora je na tom dost podobně … ![]()
@nozu
Pravděpodobně poslední týden v srpnu. Vysoké teploty by asi nebyly problém, protože si myslím, že bysme stejně byli hodně ve vodě (jestli teda je to šnorchlování neomezené) a ve vodě to vedro asi bude snesitelnější?
Ze zažívacích problémů mám právě obavu, chtěla bych dětem dopřát hezkou dovolenou a ne jim pak na místě zakazovat tohle nemůžeš a tohle nemůžeš, bo by ses z toho po… A ano, jestli se vypravíme, tak pojedu s dětma sama. Albánie a Černá Hora má taky bohatý a krásný život pod hladinou? ![]()
@Danniss píše: Více
V srpnu je to v Egyptě na umření, tepelný komfort kremační pece. Vůbec netušíš, do čeho jedete.To vedro je devastující. Zažívací obtíže, průjmy a křeče jsou tak časté, že to není náhoda. Nízká úroveň lékařské péče. Umíš alespoň nějaký jazyk, aby ses v případě problémů domluvila?
Za mně na mňamky bych teda jela jinam a ne do egypta. A bacha to šnorchlování je skoro všude z mola - takže hned obrovská hloubka. Korály na mělčině jsou obehnané lanama, aby se jich nikdo nedotýkal, a nešlapal po nich.
@Ivusha1 píše: Více
U hotelovýho mola před pár lety sežral žralok nějakýho pána z Česka. Před zraky rodiny. takže na úplně lehkou váhu bychanio toto nebrala. https://www.seznamzpravy.cz/…zemrel-53319
@Ivusha1 píše: Více
Oni chtějí do Malikie … Tam je krásná, pozvolná pláž. ![]()
@884135 píše: Více
Lidi prostě umírají …
Kolik lidí dnes umřelo třeba v autě? Hm? ![]()