Do jakého věku dítěte dávat UM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Do jakého věku dítěte dávat UM
Potřebovala bych poradit…:-) Do kdy dáváte nebo máte v plánu dávat UM? Malý (16 měsíců) pil cca od 10ti měsíců Sunar 2× denně, asi od roka 1× denně a teď poslední dobou třeba každý druhý/třetí den. On ho nevyžaduje, ale já si říkám, jestli tam třeba nejsou nějaké vitamíny a živiny, které by pro něj byly prospěšné a nerada bych ho o ně ochuzovala. Dřív hezky jedl, poslední dobou jídlu moc nedá… vím, že názory jsou různé. Někdo říká, že od roka může být kravské mléko (když ho vypije hodně najednou - třeba 200 - 300 ml, tak mu to někdy nesedne), rostlinná mléka ani žádná kozí, ovčí atd. mu kupovat nechci, když to není nezbytně nutné. Někdo jiný naopak tvrdí, že mám dávat UM tak do dvou nebo tří let. Pokud nebude mít UM, tak jediný mléčný výrobek za celý den, je tak půl až 3/4 kelímku jogurtu (cca 100 g), což se mi zdá málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jsem zvědavá na odpovědi náš skoro tříleťák bez um neusne a ráno ho musí mít taky je fakt že mu ho ředíme, ale prostě bez um to nejde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ma jen ten necely jogurt a kravske mleko mu nesedi, tak urcite jeste davej UM.Nebo pridej nejakou kasicku, syry, tvaroh atd.Ja davala UM synovi asi do tri let, ne samozrejme kazdy den, stridala jsem to s normalnim mlekem, ale chutnalo mu a mel to jako takove prilepseni
Navic i financne to vychazi dost podobne jako kupovat cerstve plnotucne mleko, ktereho stejne pul lahve vyliju, jelikoz nikdo jiny v rodine mleko jako takove nepije ![]()
Příspěvek upraven 08.07.16 v 21:51
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera má 3,5r a ráno jí dávám Bebu do hrnku k snídani. Nechce čaj, kakao…tak dávám pořad Bebu. Starší jsem dávala asi do 4let taky k snídani nebo v zimně když jsme přišly z veku vymrzlé a nechtějí mi čaj.
Dělej to jak to cítíš a né tak jak si to myslí ostatní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje 2,5 leta chce rano a vecer UM. Kravske odmita, at uz samotne mleko nebo kakao. Jogurty ji krasne, ale bez um taky spat nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucisuska doporuceni davat UM do tri let je podle me jen chytry tah, aby zblbli rodice kupovali detem co nejdele sunary, nutrilony apod. ![]()
muj syn je do dvou let kojeny, od te doby uz nic, UM nikdy ani nemel. ale tady proste hodne zalezi na strave ditete, aby melo dost mlecnych vyrobku. nemame problem, kluk uz dlouho miluje jogurty, tvarohy, mleko, lucinu, cottage, kefir… co do vaseho jidelnicku neco z toho nacpat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna to akutálně řešíme. Dceru jsem do 21m kojila, pak jsem ji dala na noc UM. Do teď (jsou jí čerstvě 3r), měla mlíko na noc a někdy v noci. Zrušili jsme nejprve to v noci, má vodu a teď rušíme i to na noc. Prostě jsme řekli, že už jí byly 3r a je velká, půjde do školky a mlíko došlo
má vodu a šmitec. Ale je fakt, že si to už nechala vysvětlit.
V 16m bych mu to nerušila. Klidně bych mu ho nechala do těch 3let.
- Citovat
- Upravit
@lucisuska ahoj můj syn se odstavil od UM teď ve 20ti měsících. Teď pije ráno 180ml kakaa z plnotučného mléka a večer 140ml. Někdy si sám řekne i sám po odpoledním spaní. Zkus mu třeba udělat i tvarohové pomazánky, to je taky zdroj mléčných výrobků. Když UM nechce, nenutila bych mu ho. Dala bych plnotučné mléko, tvaroh, jogurty, sýry… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše:
Jsem zvědavá na odpovědi náš skoro tříleťák bez um neusne a ráno ho musí mít taky je fakt že mu ho ředíme, ale prostě bez um to nejde
starší přestala UM chtít, když jsem čekala mladší a byla po odběru plodovky doma. Dcera byla na týden u tchýně i s manželem a UM jsem jí nedala sebou a už nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po roce už um nepotřebuje, důležité vitamíny a jiné mikroživiny je potřeba mít ve stravě, ne v prášku z průmyslové výroby. Pokud mu dělá těžko velké množství mléka zaráz, tak řešením je dávat menší hrnečky… Mléčné výrobky preferujte kysané.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blanka S píše:
starší přestala UM chtít, když jsem čekala mladší a byla po odběru plodovky doma. Dcera byla na týden u tchýně i s manželem a UM jsem jí nedala sebou a už nechtěla.
u nás nedávno manžel ráno mléko nedal a malý celý dopoledne proplakal a byl mrzutý než z něho vylezlo, že mu táta zapomněl dát um ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše:
u nás nedávno manžel ráno mléko nedal a malý celý dopoledne proplakal a byl mrzutý než z něho vylezlo, že mu táta zapomněl dát um
no jo, ale to byl doma…jiné prostředí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou Jenze maloktere rocni az dvoulete dite je schopne jist dostatek mlecnych vyrobku-dle pediatru 2-3 porce denne. Natoz kysanych-to nechteji kolikrat ani mnohem starsi deti.
Ridila bych se dle sebe a sveho ditete.Ne rad kdejake komory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Malá byla kojená do 20 měsíců, poslední dva měsíce už jen jedenkrát denně. Samotné kravské mléko ani umělé nikdy nechtěla, buď jsem kravské přidávala trochu do kakaa, nebo měla jiné mléčné výrobky. Kromě jogurtu snídá třeba lučinu na chleba, ovesnou kaši z mléka, jogurt, tvaroháček… hodně vápníku je v luštěninách, máku nebo třeba brokolici. Prostě pestrá strava, na předražená umělá mlíka bych se vykašlala, nevidím už žádnou přidanou hodnotu v tomto věku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit