Přestala jíst lžičkou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
71
8.7.16 14:29

Přestala jíst lžičkou

Ahoj,

Máme doma těd takový problém, že dcera 9 měsíců odmítá jíst lžičkou. Trvá to už cca týden. Začalo to, když byla nachlazená, měla zadní rýmu a kašel (doktorka nám dala Mucosolvan a Fenistil). Teď už je v pořádku, občas zakašle, tak dávám jen Stodal. Skoro celý týden měla i průjem 2× denně- už taky nemá. Pokaždé když jí posadím do židličky, tak se viditelně těší, ale když se přiblížim se lžičkou, dělá nenene a pusu neotevře. Jediné co je schopná sníst je přesnídávka v kapsičce nebo chleba. Kaši jsem ji zkoušela dát do flašky a vypila trošku a druhý den už taky ne. Takže ji kojím plus občas ten chleba a kapsičky a pije čaj. Napadá mě jedině, že má lžičku spojenou s tím Mucosolvanem, a proto nechce. Nebo jí rostou zuby, zatím žádné nemá. Je teď celkově hodně vzteklá kvůli všemu.

Budu ráda za každou radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1109
8.7.16 14:37

@T3r3za a slinta ti a krouti pusinku? Mimi mi slinta jak bernardyn a tak jako divne stahuje pusu, neb nam rasi zoubky.
Jinak by to mohlo byt tim lekem, myslim, ze ma zafixovane, ze to na te lzicce ji nebude chutnat. Dala bych tomu cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
8.7.16 14:40

Ahoj :mavam:
malej mi dělal tohle když mu lezly zuby ale mě zase odmítal flašku s UM a chtěl jen ze lžičky. Jakmile vylezly zuby vrátilo se vše do normálu. Tak zkus vyčkávat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
8.7.16 14:41

@T3r3za a jak dlouho ji chceš mít na kapsičkách a chlebu? Já bych ji nechala klidně chvilku vyhládnout…však ona si to pak rozmyslí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
8.7.16 14:52

Nakrájej ovoce měkké, jako meloun, broskev, banán, dej do misky, klidně ji to nech u stolku v obýváku na zemi, třeba si k tomu doleze a ochutná… Jez často před ní věci, bude možná chtít ochutnat.Nebo naopak zkus na malinké kousky jí jídlo nabízet vidličkou, prostě jinak, třeba najde zalíbení. Nechej někde po ruce křupky, piškoty, sušenky, třeba bude chtít ochutnat sama, rukama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
8.7.16 15:25

@lear teď už právě moc neslintá a pusu taky nekroutí :? Jen si šudlí dudlem o dásně, až to skřípe :D
@pannda nakrájené ovoce jsem zkoušela. To si dá, ale všude to rozpatlá. Jinak křupky i sušenky jí nevadí, ale to zase nechci, aby jedla pořád. Stejně tak chleba se snažím co nejméně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
8.7.16 16:38

Jakou máš lžičku? Pokud kovovou, kup plastové barevné v DM. Pokud plastovou, kup jí sadu nádobí i s příborem - třeba bambini od tescomy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85284
8.7.16 17:02

@T3r3za proste ma takove obdobi, dala bych ji tu lzicku na hrani a i pri jidle do ruky, at se zkusi krmit sama a treba tomu zase prijde na chut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
8.7.16 17:11
@blumen píše:
@T3r3za proste ma takove obdobi, dala bych ji tu lzicku na hrani a i pri jidle do ruky, at se zkusi krmit sama a treba tomu zase prijde na chut.

tak to bych nedělala..hračka je hračka a lžička je lžička :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85284
8.7.16 17:47
@reinkarnace píše:
tak to bych nedělala..hračka je hračka a lžička je lžička :nevim:

To sice jo, ale ja v tom problem nevidim :nevim: z nejakeho duvodu ji ted odmita a do ruky ji stejne musi dostat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
8.7.16 17:51
@blumen píše:
To sice jo, ale ja v tom problem nevidim :nevim: z nejakeho duvodu ji ted odmita a do ruky ji stejne musi dostat

já bych ji v tomto věku raději krmila než jí motala hlavu s tím, co je na hraní a co je k jídlu…stejně tak jsem to nedělala s kartáčkem..nepotřebuju aby mi pak dělalo děcko psí kusy…stejně tak si nehrajeme v postýlce/posteli protože ta je na spaní atd. Mě se to osvědčilo tak jen předávám dál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85284
8.7.16 17:58
@reinkarnace píše:
já bych ji v tomto věku raději krmila než jí motala hlavu s tím, co je na hraní a co je k jídlu…stejně tak jsem to nedělala s kartáčkem..nepotřebuju aby mi pak dělalo děcko psí kusy…stejně tak si nehrajeme v postýlce/posteli protože ta je na spaní atd. Mě se to osvědčilo tak jen předávám dál ;)

Jasne, kazda to delame jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
8.7.16 19:56

Díky za rady. Krmím plastovou lžičkou a občas dávám i do ruky, ale na to aby se krmila sama si ještě fakt netroufnu. Ale dneska večer jsem jí dávala probiotika z kovové lžičky a to pusu krásně otevřela a ještě se u toho usmívala, tak nevím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí