Do Jeseníků s kojencem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14.5.14 10:21

Do Jeseníků s kojencem?

Možná hloupý dotaz, ale raději se zeptám.. v červenci se chystáme na dovolenou do Jeseníků, malý bude mít akorát půl roku. Může takhle malý dítě na hory?? Myslím, třeba výšlap na Praděd, Králický sněžník, oba kopce mají okolo 1500 m. n.m. Nad tisíc metrů bývá řidší vzduch, nemůže mu to nějak vadit?? Předem díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
14.5.14 10:25

:-) Neviděla bych v tom problém. Myslím, že malému naopak udělá horský čistý vzdoušek dobře :)
Přiznám se, že ta varianta s řidším vzduchem mě nikdy nenapadla:-) Spíš pro mě byl problém s takhle malým dítětem cestovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
14.5.14 10:26

A proč by nemohlo? My jezdíme do Jeseníků s dětmi od jejich 5 týdnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
14.5.14 10:28

To je naprosto ideální věk pro výlety a výšlapy - nepotřebuješ tunu jídla, vytáhneš prso kdekoliv a kdykoliv, nosíš ho v nosítku, je mu teploučko, na čistém vzduchu spí 24 hodin denně… jáj, kde jsou ty časy :-D
ne, fakt, v pohodě, budete se mít luxusně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
14.5.14 10:28

@hančí juice také budeme mít půl roku a jedeme do Beskyd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
14.5.14 10:35

Taky se chystáme do Jeseníků s půlročním a tříměsíčním mimcem ;-) já myslím ze to je pohoda…
@Regina Hero. A nemáš nějaké fajn tipy na výlety? kde se dá dostat s kočárkem a tak…;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
14.5.14 10:45

S kočárkem se dá z Ovčárny na Praděd a na Švýcárnu, z Ostružné na Paprsek, z Červenohorského sedla k Vřesové studánce nebo na Švýcárnu, z Kout nad Desnou masakr kopec na Dlouhé stráně, ze Skřítku na Rabštejn a spousta dalších. I když jsem z Prahy tak Jeseniky jsou hory mého srdce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
14.5.14 10:45

Byli jsme loni s půlroční sice v Krkonoších, ale paráda. Malá spala v kočárku, když měla hlad, dostala prso a šlo se dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
14.5.14 10:52

My byli loni na dovče v Jeseníkách s půlročním synkem, každý den jsme měli výšlapy. Malý byl v manduce, bylo to moc fajn, ráda na to vzpomínám :-) bylo i dost větrno a deštivo, ale malý byl zabalený a vše bez problému zvládl…teda krom prohlídku nedalekého zámku…to ho moc nebavilo… :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
14.5.14 11:00

@leene tak něco tu napsal už Dalimil, já jen přidám třeba výlet na Rejvíz… a my jsme teda chodili víc s krosničkou, to je těch možností ještě daleko víc… ale taky záleží na tom, jaký máte kočárek… my jsme jezdili s Cortinou, takže pohoda, velká kolečka… i na lanovce se dá kočárek vyvézt nahoru bez problémů, takže třeba z Ramzové na Čerňavu a dolů pěšky se taky dá, jen na lanovku doporučuji na dítě mít šátek, babyvak nebo nějaké to nosítko… já tak měla malou vždy u sebe až do dvou let pro jistotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
14.5.14 11:01

A pak jsou tam pěkné jeskyně Na pomezí a Na špičáku… to taky stojí za podívání, prtě jsem měla vždy v babyvaku a tříletá capala sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.14 11:02

Jééé..tak to je super :) to jste mě uklidnili.. mě to napadlo, až po tom co jsem dovču objednala, takže jsem ráda, že se nebudem muset krotit.. :)

@Regina Hero taky se zeptám na nějaké tipy :) nebo teda spíš, dá se nějak dostat s kočárem na Králický Sněžník? Nebo kam až se dá dojet autem? Nedovedu si představit, že ho poneseme 14 km z Dolní Moravy ;) :D Na Praděd vím, že to jde od Hvězdy :) Dá se projet s kočárkem nějak kolem Bílé Opavy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
14.5.14 11:04

A jinak byla krásná túra třeba tohle: http://www.kudlanka.cz/index.php?…

Jen teda s kočárkem neee… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: my jsme měli malou v krosničce, to měla asi rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.14 11:06

A ještě.. jak ho obléct do nosítka? Aby ho to nikde netlačilo a měl pohodlíčko ;) Máme nosítko od Chicca :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
14.5.14 11:09
@hančí juice píše:
Jééé..tak to je super :) to jste mě uklidnili.. mě to napadlo, až po tom co jsem dovču objednala, takže jsem ráda, že se nebudem muset krotit.. :)@Regina Hero taky se zeptám na nějaké tipy :) nebo teda spíš, dá se nějak dostat s kočárem na Králický Sněžník? Nebo kam až se dá dojet autem? Nedovedu si představit, že ho poneseme 14 km z Dolní Moravy ;) :D Na Praděd vím, že to jde od Hvězdy :) Dá se projet s kočárkem nějak kolem Bílé Opavy?

Na Králickém Sněžníku jsme zatím nebyli, takže nevím… jednou jsme tam jeli z Paprsku na kolech, ale bylo to po nějaké nedávné vichřici a cesta byla tak zapadaná spadlými stromy, že jsme to v půlce vzdali…
Na Praděd se dá buď z Ovčárny nebo z Červenohorského sedla… s kočárkem je to pohodlnější z Ovčárny, na Ovčárnu se dá dojet z Hvězdy, jen si musíte koupit povolenku k vjezdu a nejste odkázaní na kyvadlo… v sezoně bývá dost plné a někdy je problém se tam s kočárkem asi dostat… myslím, že to je 200 Kč na celý den, takže to není žádná hrůza…
Kolem Bílé Opavy to znám jen po té těžší, ale krásnější cestě a to teda jen pěšky… s krosničkou to není problém, s kočárkem ani náhodou… ale vede tam ještě druhá cesta, po té jsme ale nešli, takže to netuším, jestli je sjízdná pro kočárek…
Jinak se na Praděd dá i přes Švýcárnu z Červenohorského sedla, ale ze Sedla na Švýčárnu je to klasická lesní cesta, ne jak z Ovčárny asfaltka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí