Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My jsme jeli s malým na dovolenou na týdne, když měl 4 měsíce. Ale jeli jsme tam, kde jsme věděli, že máme zázemí. Nevidím důvod, proč by se s mimčem nemohlo někam vyrazit. A pokud kojíš, tak je to úplně v pohodě. Já jsem měla kluka na UM, takže jsem musela řešit sterilizaci lahviček a převařování vody.
@alviola jojo kojím..ale chlap má z toho strach.
pro ty co nosili v terénu v šátku…jak dlouhé trasy? kolik hodin jste v šátku dítě měli? Já mám nejdýl odzkoušené 3 hodiny
a kočár jste prostě nechali v místě ubytování nebo tahali obojí?
Ještě mám dotaz…dá se z kočárem všude, kde je znační na mapě jako běžkařská trasa? Projedeme tam s kočárem? ![]()
Jáleží, s jakým kočárkem
Na běžkařské trasy bych moc nespoléhala, spíše na cyklotrasy.
My jsme měli Manducu, většinou jsme táhli i kočár. Já nejsem taková ta 100% „nosnice“ a přišlo mi, že se občas potřebuje taky protáhnout a hlavně pod kočár se toho spousta vlezla ![]()
Tak mě to asi padá…manžel začal jančit když zjistil, že chci chodit s malou po horách. Najednou je všechno problém. Prý šátek není na celodenní nošení, že v tom malá bude chudák…bla bla…a prý ať se konečně začnu chovat jako matka. Vidím to tak, že ji seberu a pojedeme někam samy ![]()
@verulicek. Jeeee to zbytečně přehání ne…vždyť i kdyby jste se podívali tam, kde jste už byli, aspoň bude malá na čerstvém vzduchu!! Třeba na praděd se jde prece po asfaltové cestě… S kočárem pohoda… Už bude dost velká a jo chápu že celodenní nošení je asi na prd, ale fakt tam je tolik tras kde se dá hezky projít s kočárkem…zeje to přece lepší být par dni tam než doma, ve městě atd…tam si malá užije fajn vzduch…
@leene jo…já jsem chtěla i na nějaký výšlap se šátkem, abychom se nemuseli ohlížet jestli je tam cesta nebo ne…malá miluje stromy a vsadím se že bude buď hledět nebo chrápat…ale on je prostě zabedněnec…prý není normální chodit takhle s děckem, a že si to obhajuju jen proto, že čtu fóra a weby takových „exotek“ které to tak dělají, ale prý je jich menšina a „normální“ matka by to dítěti neudělala. Popsala jsem mu přestávky na protažení, že můžem mít s sebou deku a všechno..ale já nevím. nejraděj bych s ním teď fakt nikam nejela. Teď už ani neví, kam bychom měli jet, najednou Jeseníky nejsou to pravé…každou dovolenou plánuju já, jinak by se snad nikam nejezdilo. pecivál jeden. ![]()
@verulicek. Škoda no…my sice žádny velký výšlap mimo praděd neplánujeme, ale chceme tam spíše tak procházkovat, ty jeskyně zkusit ale hlavně naše malé taky miluji stromy a chci ať jsou na čerstvém vzduchu a Mt jako rodiče taky rádi aspoň na ty 4 dny změníme prostředí
chápu třeba novorozence ale jinak jestli jdu na procházku tady nebo tam, určitě je to už jedno
tak udělejte kompromis ze nepůjdete na žádnou šílenou túru…jen proste taková pohoda…
my si říkaly se ségrou ze kdyby to neslo nebo byly holky protivné či cokoliv, budeme kolem chaty si chodit a na procházky do Nejbližších vesnic co jsou v okolí…proste tak do pohody…:-)
No já se asi takypohybuju mezi exotama:-) Protože mí kamarádi jeli vloni Innskou cyklostezku s dvěma dětmi, ta jedna neměla ani rok a ta druhá necelé 3. A to prosím spali ve stanu a do místa, odkud vyráželi a pak zpět jeli vlakem
A děcka úplně v pohodě, nejvíce stresoval tatínek ![]()
Já teda jsem taky byla nervózní, když jsem měla takhle malé mímčo mít nějakou delší dobu v Manduce, ale my máme hodně terénní kočár a ten projede všechno. Takže když tio byla jenom stezka, tak jsme malého nesli a kočár drncal poprázdnu.
@leene chááá tak nakonec jsem udělala s malou testovací den bez kočáru (jen šátek) a poslala aj mojemu jak krásně v tom šátku chrápe i na vycházce tak najednou - „taky se musim naučit vázat“
na dovču jedeme 17. na slovensko skoro na týden
http://www.raca-ubytovanie.sk/index.html už se mooooc těším, budeme výletovat a možná se zatouláme aj na malou fatru ![]()
@verulicek. No super!! tak přece jen se povedlo, moc si dovolenou užijte a malé čerstvý vzduch jen a jen prospěje
budete to mít skvělé. Jsem ráda za tebe
taky už se na dovolenou těším, hlavně manžel už se nemůže dočkat…tak ještě týden v práci a je to ![]()
@leene super tak pak napiš nebo nejlépe se domluvíme a vložíme na naši diskusi pár fotek z první dovolené s děckama jo?
a Kristi přečti si ten deník dnes o ÚP já sem normálně učůrávala
ještě že už to mám vyřízené
(jo a zapoměla jsem napsat, že jsem na to narazila na slevovém portále..budeme to mít na týden za 3 tisíce…bomba co?)
@verulicek Jenom nezapomeňte malé vyřídit pas nebo aspoň občanku.
@verulicek. No už se těším, pak to probereme i s fotkama v naší diskuzi. Na ten deníček se jdu hned podívat
tvůj mám už přečteny ten je. super ![]()
Mě čeká vyřízení rodicaku v září a teda vůbec se na to netěším…
@alviola no to bysme asi zapoměli
to se na slovensko musí?
už to podle mě nestihnem ![]()